Özkayalar, akıllı evler için akıllı panjur sistemleri üretiyor!
Ziya Özkaya, akıllı yapılarda kullanılmak üzere uzaktan kumandalı ve çok fonksiyonlu panjur sistemleri geliştirdiklerini ifade etti
Ziya Özkaya, akıllı yapılarda kullanılmak üzere uzaktan kumandalı ve çok fonksiyonlu panjur sistemleri geliştirdiklerini ifade etti.
Özkayalar, son dönemde gelişen akıllı binalara yönelik üretim gerçekleştirdiğini belirten Ziya Özkaya, akıllı yapılarda kullanılmak üzere uzaktan kumandalı ve çok fonksiyonlu panjur sistemleri geliştirdiklerini ifade etti.
Desipanjur markası ile monoblok panjur sistemleri, Desipen markası ile plastik kapı ve pencere profili üretimi yapan Özkayalar İnşaat son yıllarda inşa edilen akıllı evlere ve binalara akıllı panjur üretiyor. Karaman'da 2005 yılından beri faaliyet gösteren Özkayalar firması Genel Müdürü Ziya Özkaya, akıllı panjur sistemlerine dair yaptıkları çalışmaları şöyle aktardı: “Yeni dönemde inşaat sektöründe sıradan binaların yerini akıllı evler almaktadır. Bizim ürettiğimiz panjurlar da bu akıllı evlerin bir parçasıdır. Evde kimse olmasa bile sabah açılıp akşam kapanan, yağmur yağmaya başladığında veya rüzgâr çıktığında kapanabilen, cep telefonu ile kontrol edilebilen, aynı kumanda ile bahçe kapısından TV'ye kontrol imkânı sunan panjur kontrol sistemleri sayesinde biz de yeniçağda inşaat sektöründe yerimizi almış bulunmaktayız.”
Sektördeki her gelişmeyi yakından takip ettiklerini belirten Özkaya, bu doğrultuda sürekli Ar-Ge alanına yatırım yaptıklarını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: “Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda 2012 yılında beş tane yeni panjur kutusu üretimine başladık. Bu ürünler görünüş, izolasyon ve aksesuar çeşitliğiyle Avrupa'ya ihraç etmek amacıyla ürettiğimiz ürünlerdir. 2012 yılının mart ayında çıkarmış olduğumuz yeni panjur kutuları çok farklı özelliklere sahip olan ve farklı çözümler sunan Avrupa standartlarında panjur kutularıdır. Bu yeni kutular sayesinde Belçika ve Fransaya ihracat yapmaya başladık. Ayrıca üretim kapasitemizi artırmak amacıyla mevcut fabrika alanımıza ek olarak 2 bin metre karelik inşaatımız da 2012 yılında tamamladık.”
Özkayalar yeni ürünlerle ihracat hacmini artıracak
Desipanjur markası ile Türkiye'deki iç pazarın yüzde 30'luk dilimine hitap ettiklerini belirten Özkaya, üretimlerinin yüzde 10'luk kısmını da ihraç ettiklerini aktararak şunları dile getirdi: “Aylık ortalama 10 bin adet panjur üretimi yapmaktayız. Bu ürünlerimizin yüzde 10'unu dış pazarlara yönelik imal ediyoruz. Şu anda monoblok sistemleri ihraç ettiğimiz ülkeler arasında Cezayir, Libya, Tunus, Kosova, Makedonya, Hırvatistan, Belçika, Fransa ve Güney Afrika yer alıyor. Ürün geliştirmenin yanı sıra piyasaya yeni ürün çıkartma amacıyla Ar-Ge çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Özkaya, ürettikleri her yeni ve özellikli ürünle birlikte ihracat gerçekleştirdikleri ülke ve kıta sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Özkaya, daha çok ülkeye ihracat yaparak, hem dış ticaret ciro paylarını artırmayı hem de cari açığın azalması için ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Panjur sistemlerinde kullanılan bütün profil ve aksesuarların tamamını kendi bünyelerinde ürettiklerini vurgulayan ve ülke genelindeki hizmet kalitelerine de değinen Özkaya, Türkiye'nin her yerine gerek bölge müdürlükleri gerek distribütörleri aracılığıyla malzeme ve bitmiş ürün hizmeti verdiklerini söyledi. Bu yılın ilk yarısında bazı sıkıntıların yaşandığını aktaran Özkaya, “2012 ilk yarısını, ikinci yarının ekonomik yönden sıkıntılı geçeceğini düşündüğümüz için kendimizi bu döneme hazırlamakla geçirdik. Biraz müşteri eledik, satıştaki vadelerimizi kısalttık, açık hesap çalışmayı bıraktık, dolayısıyla üretimde biraz düşüş oldu ama bugün bu kararları uygulamanın rahatlığını yaşamaktayız. 2012 yılının ilk altı ayında bin tonluk bir üretim gerçekleştirdik. Sektörümüzdeki genel sorunlar halen devam etmektedir. Firma olarak sektördeki en büyük sıkıntımız çek yasasında yapılan değişikliklerdir. Alacaklar kanunundaki değişikliklerden sonra alacaklısı olduğumuz firmalardan tahsilâtımızı yapamaz duruma geldik. Sahtekârlığın, dolandırılıcılığın önü açıldı. Devletimiz e-haciz sayesinde kendi alacaklarını anında tahsil edebiliyor ama bizim alacakları düşünen kalmadı. Devlet büyüklerimizden ricamız, çek kanunda yapılan değişikliklerin tekrar gözden geçirilmesi, sanayicinin ve tüccarın da fikrinin alınmasıdır. Aksi takdirde ilerleyen günlerde çok düzgün çalışan firmaların bile ödenmeyen müşteri çeklerinden dolayı sıkıntıya girdiğini görebiliriz” ifadelerini kullandı.
Kobiden.com
Yorum Yaz