maritbet girişmaritbet
Panasonic, yüzde 15 büyüyecek!

Panasonic, yüzde 15 büyüyecek!

Panasonic Türkiye Klima Pazarlama Müdürü Bozoğlu, yenilenen ürünleri ve artan ürün çeşitleri ile Türk klima pazarında yüzde 15 büyüme planladıklarını belirtti

 

Panasonic Türkiye Klima Pazarlama Müdürü Bozoğlu, yenilenen ürünleri ve artan ürün çeşitleri ile Türk klima pazarında yüzde 15 büyüme planladıklarını belirtti.
 
Klima pazarı için en önemli iki bölge olana Akdeniz ve Ege'de geçen yıl yapılanmaklarını tamamladıklarını aktaran Panasonic Türkiye Klima Pazarlama Müdürü Melis Bozoğlu, bu bölgelerde 50 Panasonic tabelalı klima satış noktasıyla tüketicilere ulaştıklarının altını çizdi.
 
Bozoğlu, önümüzdeki bir yıl içinde tüm Türkiye'de ve Kıbrıs'ta satış noktaları oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Dünyanın en büyük klima ve kompresör üreticilerinden biri olduklarını söyleyen Bozoğlu, farklı çeşitlerdeki klima ve ısıtma soğutma sistemleriyle Mayıs 2011'de Türkiye pazarına girdiklerini ifade etti. Mono ve Multi Split serisi, yarı ve tam ticari serileri, Eco I VRF Sistemi ve Aquarea ısı pompaları olmak üzere farklı kategorideki ürünlerle hizmet verdiklerini belirten Melis Bozoğlu, genişleyen ürün yelpazeleri ve yenilenen ürünleri ile Türk klima pazarında fark yaratacaklarını kaydetti.
 
“EcoNavi özellikli Panasonic Etherea klima, güneş ışığı sensörü ve IntesisHome akıllı telefon kontrolü ile yenilenirken, VRF ürün yelpazemiz de MiniEcoi ile genişledi” diyen Bozoğlu, bunların yanı sıra yeni ürünleri Aquarea Pro, Aquarea HT ve Aquarea 3/5 kW versiyonları ile ısı pompası ürün yelpazesini genişlettiklerini aktardı.
 
Bozoğlu, “Şu an toplam 77 milyon klima ve 15 milyon kompresör üretim kapasitemiz var. Panasonic olarak Türkiye'deki inverter klima pazarında yaklaşık olarak yüzde 15 büyüme bekliyoruz. Türkiye'de beş yıl içinde klima sektöründeki ilk üç Japon markasından biri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Beyaz eşya pazarına yatırım yapacak
 
Her ürün kategorisi için farklı hedefleri olduğunu söyleyen Melis Bozoğlu, 2012'de 250 bin TV, 100 bin fotoğraf makinesi satmayı hedeflediklerinin altını çizdi. DECT telefonlardaki pazar liderliğini koruyacaklarını belirten Bozoğlu, Türkiye'de beyaz eşyada tek Japon markası olduklarını ifade etti.
 
Bunun firmaları açısından önemli olduğunu aktaran Bozoğlu, beyaz eşya pazarına yatırım yapacaklarını ve başta buzdolabı olmak üzere, mikrodalga ve elektrik süpürgesi gibi yeni ürünleri piyasaya sunarak ürün gamlarını tamamlayacaklarını kaydetti.
 
Geçen yıl toplam ciroda beyaz eşya payının yüzde 5 olduğunu vurgulayan Bozoğlu, şunları ekledi:
 
“Payımızı bu yıl yüzde 35'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Global çapta belirlediğimiz ‘elektronik sektöründe dünyanın bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olma' hedefine yönelik olarak Türkiye tabanlı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.  Köklü geleneklerle genç ve dinamik bir ekibin birleşiminden oluşan Panasonic Türkiye, bu ilkeye büyük önem veriyor. Amacımız bu köklü markaya Türkiye'de daha fazla değer katmak.”
 
Teknolojinin artık insan hayatının her anında ve alanında kendini gösterdiğini vurgulayan Melis Bozoğlu, günün her saatinde ve hatta her dakikasında bir teknoloji ürününe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
 
“Panasonic olarak bu çağın markasıyız. Tüketicilerin günün her saatinde kullanabilecekleri bir Panasonic ürünü bulunuyor” diyen Bozoğlu, “10 bin civarında farklı model ve bunun yarısı kadar ürün üretimi gerçekleştiriyoruz. Taşınabilirlik, kullanım kolaylığı, çevre duyarlılığı ve yüksek performans gibi günümüz dünyasında bir teknoloji ürününün sahip olması gereken niteliklerin tamamı ürünlerimizde bulunuyor. 2012, bu vizyonumuzu ve farklılığımızı daha da vurgulayacağımız bir yıl olacak” şeklinde konuştu.
 
Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında
  • 22.07.2024 11:21

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında

Türkiye’nin 110 bin megavata ulaşan elektrik kurulu gücünün yaklaşık 13 bin mega ...

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı
  • 17.07.2024 11:06

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları haziranda geçen yılın aynı ayına göre ...

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı
  • 09.07.2024 15:58

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı

Dünya Nüfus Günü'nde toplam dünya nüfusu 8.04 milyar olarak açıklanırken Türkiye ...

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı
  • 09.07.2024 09:05

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, ...

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi
  • 04.07.2024 09:59

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu'nda iki ülke arasında inşaat alanında yapı ...

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"
  • 03.07.2024 16:22

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Dış hatlarda 50 ülkede 60 nokt ...