maritbet girişmaritbet
Piramit Dekorasyon, ulusal marka olmaya odaklandı!

Piramit Dekorasyon, ulusal marka olmaya odaklandı!

Piramit Dekorasyon, bu yıl ihracatın yanı sıra, iç piyasada pazar payını artırıp, öncelikli olarak ulusal marka olmaya odaklandı

Diyarbakır'da mobilya iç dekorasyonu sektöründe faaliyet gösteren Piramit Dekorasyon, bu yıl ihracatın yanı sıra, iç piyasada pazar payını artırıp, öncelikli olarak ulusal marka olmaya odaklandı.

Mobilya işine 2005'de 200 metrekare bir dükkanda basit atölye makineleriyle MDF'den basit dolap üreterek başladıklarını anlatan Piramit Dekorasyon İnşaat Elektronik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Mansur Meçin, daha sonra Van ve Diyarbakır'dan büyük işler alarak işlerini büyüttüklerini ve ürün çeşitliliğini artırdıklarını söyledi. 

Mebran kapak üretimi yapmak için 2010'da KOSGEB'den makine teçhizat desteği aldıklarını ve bu yatırım için 2 bin metrekarelik bir alana geçtiklerini belirten Meçin, "O dönem 700 bin TL yatırım yaptık. Üretim ile birlikte pazarımızı genişletmek için bayi ağı oluşturmaya başladık. Özellikle bölgede çok iyi pazar bulduk.2011 yılında ise Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteğini alarak eksik makinelerimizi aldık. Bu dönemde 250 bin TL'lik yatırım yaptık. Şu anda ihtiyacımız olan her türlü mobilya malzemesini hammadde temin edip mamül ürün haline getiribiliyoruz. Markamız Woodmaster" ifadesini kullandı.

'Ürün çeşitliliği ihracatta önümüzü açtı'

Meçin, artan ürün çeşitliliğinin ihracatta önlerini açtığını ve geçen yıl 850 bin TL'lik ihracat yaptıklarını belirtti. Daha geniş bir yere taşınmak için arayış içide olduklarını, bunun için OSB'ye başvuru yaptıklarını belirten Meçin, "Arsa tahsisinin yapılması bizim önümüzü çok açacaktır. Daha sonra üretim sistemimizde otomasyona geçme hedefimiz var. Ciddi bir pazarlama ile çok kısa sürede ulusal bilinirliliği olan bir marka haline geleceğimize inanıyorum. Öncelikli hedeflerimiz arasında ulusal marka olmak var. Şu anda 30 kişi istihdam ediyorum. OSB'de arsa tahsisi yapılmasıyla birlkte ilk etapta istihdamn sayısını 50'ye çıkararak üretime devam edeceğiz" diye konuştu.

Mahir SOLMAZ/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piramit Dekorasyon, ulusal marka olmaya odaklandı!
  • 21.05.2013 15:01

Piramit Dekorasyon, ulusal marka olmaya odaklandı!

Piramit Dekorasyon, bu yıl ihracatın yanı sıra, iç piyasada pazar payını artırıp ...