Polisan Holding’in İklim Değişikliği ile Mücadele çalışması
Türkiye’de kimya sektörünün öncü isimlerinden Polisan Holding, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde başlattığı ‘İklim Değişikliği ile Mücadele’ çalışmasında ilk adımı tamamladı
Türkiye'de kimya sektörünün öncü isimlerinden Polisan Holding, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde başlattığı ‘İklim Değişikliği ile Mücadele' çalışmasında ilk adımı tamamladı. Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polisan Kimya Sanayi A.Ş. ve Poliport Sanayi ve Ticaret A.Ş. iştirakleri çerçevesinde başlatılan Kurumsal Karbon Ayak İzi Hesaplama çalışması, ISO-14064-1 standardına göre raporlandı. Polisan Boya ve Poliport, sektörlerinde kurumsal karbon ayak izini hesaplayan ilk Türk firmaları oldular.
Myclimate Türkiye ile işbirliği yapan Polisan Boya, Polisan Kimya ve Poliport Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı değerlendirmesini tamamladı. Çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan sürdürülebilir üretim ilkesini benimseyen Polisan Holding, bu yaklaşımının önemli bir parçası olan İklim Değişikliği tehdidi ile mücadele için çalışmalar başlatarak, “Kurumsal Karbon Ayakizini” yönetmeyi hedefliyor.
İklim Değişikliği Canlıları Tehdit Ediyor
Küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişikliği, insanlığın ve bununla bağlantılı olarak kurumların karşısındaki en önemli tehditlerden biri olarak gösteriliyor. İnsanlar, ekosistemler ve ekonomik sektörler üzerinde farklı etkileri olması beklenen iklim değişikliği, özellikle tarım ve su kaynaklarının geleceğini ve dolayısı ile tüm canlıların gıda ve suya erişimlerini tehdit ediyor. Doğal kaynaklara erişimdeki sıkıntının da tıpkı bir zincirleme reaksiyon gibi, enerji, kimya, turizm, tarım, sanayi gibi pek çok ekonomik sektörün yanında, halk sağlığı ve biyoçeşitliliği de olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.
Polisan Holding Üzerine Düşen Sorumluluğu Alıyor
Türkiye'nin de büyüyen ve fosil yakıt üzerine kurgulanmış ekonomisi ile iklim değişikliğine olan etkisi her geçen gün artıyor. Türkiye'de sera gazı salım miktarı, 1990 yılında, enerji, sanayi, tarım ve atık sektörleri olmak üzere toplam 187 milyon ton olarak gerçekleşirken, bu rakam 2011 yılına gelindiğinde, toplam salım miktarı 422 milyon tona ulaştı. Artan emisyonlarla mücadele çalışmaları için İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerine destek olmak ve iklim değişikliği ile mücadele de üstüne düşen sorumluluğu alan Polisan Holding, başlattığı çalışmaları sürdürülebilir kılmayı amaçlıyor.
'Sürdürülebilir Çevre İlkeleri Doğrultusunda Çalışmalara Devam Edeceğiz'
Konuya ilişkin açıklama yapan Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi; “Polisan Holding olarak şirketlerimizde her yıl kurumsal karbon ayak izini hesaplayarak, bu sayede azaltım tedbirleri geliştireceğiz. Uygulanan emisyon azaltım projelerinin verimliliğini de gözlemleme şansı bulacağız. Aynı zamanda sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda çalışmalara tüm hızıyla devam edeceğiz” dedi.
Yorum Yaz