Polisan,TURQUALITY markaları arasında yerini aldı
Polisan, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY sertifikası almaya hak kazandı
Polisan, Ekonomi Bakanlığı tarafından Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi amacıyla verilen, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY sertifikası almaya hak kazandı.
Polisan Kimya şirketi ile 50 yıl önce sanayiciliğe adım atan, Türkiye'nin öncü ve güçlü kuruluşu Polisan Holding, Ekonomi Bakanlığı tarafından TURQUALITY sertifikası almaya hak kazandı.
Polisan, ürünün tasarımından raftaki satışına kadar kaliteyi ve özeni tanımlayan TURQUALITY® işaretini almaya hak kazanırken, şirketin kurumsal yönetim, marka performansı, pazarlama performansı, tedarik zinciri performansı, bilgi teknolojileri gibi gerekli bütün performans kriterleri incelenerek ve uygun bulunarak destek kapsamına dahil edildi.
Erol Mizrahi: “TURQUALITY'nin “10 yılda 10 dünya markası” hedefindeki dünya markaları arasında yerimizi alacağız”
Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, Polisan'ın TURQUALITY markaları arasında yerini almasıyla ilgili olarak, şunları söyledi:
“50 yıllık dolu dolu geçmişimizin, sağlam organizasyon ve teknolojik alt yapımızın, yoğun emek birikimimizin başarılı çıktılarını her gün görmeye başladık. Geçtiğimiz günlerde Ar-Ge merkezi olarak bugün de ‘Türk' ve ‘kalite' simgesi TURQUALITY markası alarak başarılarımızı tescillemek ve perçinlemek son derece gurur verici. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyor, başarılarımızın artarak devamını diliyorum.”
TURQUALITY desteği
TURQUALITY programı kapsamında; firmaların patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tesciline ilişkin harcamaları, çevre ve kalite belgesi alımına ilişkin giderleri, moda/endüstriyel ürün tasarımcısı, aşçı ve şef istihdamına ilişkin giderleri (gastronomi sektöründe faaliyet gösteren firmalar için), tanıtım, reklam ve pazarlama faaliyetleri, yurtdışı birimlere ilişkin kira ve temel kurulum giderleri, danışmanlık (strateji, operasyon, organizasyon, teknoloji) giderleri, bilişim ve bilgi yönetimi alanına yönelik harcamaları yüzde 50 oranında 5 yıl süreyle destekleniyor. İlk 5 yılın sonunda kapsamdaki markalar performans denetimine tabi tutulurken, performans düzeyi istenilen seviyenin üstündeki markalara ilave 5 yıl destek daha veriliyor.
Yorum Yaz