Realty Plus Türkiye, Makedonya’nın ardından Rusya’da da ofis açtı
Realty Plus Türkiye, Rus gayrimenkul pazarına girdi
Yurt içindeki büyümesini franchise ofisleriyle sürdüren Realty Plus Türkiye, yurt dışına yönelik şubeleşme çalışmalarında da atağa kalktı. Geçtiğimiz ay Makedonya'da ofis açan firma, şimdi de Rus yatırımcılara, Türkiye'deki projeleri pazarlamak üzere Moskova'da hizmet vermeye başladı. Realty Plus Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş, Türk inşaat sektörünün hızlı büyümesini ancak yurt dışı alımlarla sürdürebileceğini söyleyerek, “Rusya'da yatırıma dönüşmeyi bekleyen ciddi bir sermaye var. Yeni açtığımız Moskova ofisimiz üzerinden bu bölgedeki yatırımcıları Türkiye'deki mevcut projelere yönlendirmek ve onlarla birlikte yeni yaşam projeleri hayata geçirmek hedefindeyiz. Rusya'daki ofisimiz, BDT ülkelerinde iş yapmak isteyen Türk yatırımcılarımıza da rehber olacak” dedi.
ABD'nin en hızlı büyüyen markalı emlak danışmanlık firması olan International Realty Plus, Türkiye'de franchise ofislerini artırmaya devam ederken, yurt içindeki büyümesini yurt dışında birbiri ardına açtığı şubelerle de pekiştiriyor. Balkanlar'daki gayrimenkul pazarına geçtiğimiz ay Makedonya ofisi ile giriş yapan Realty Plus Türkiye, Rusya ve BDT ülkelerindeki potansiyel gayrimenkul yatırımcılarını Türkiye'ye çekebilmek için şimdi de Moskova ofisini hizmete soktu. Firma, yılsonuna kadar Almanya, K.Irak ve İsrail'de de birer ofis açmayı hedefliyor. Realty Plus, yurt dışı ofisleri üzerinden gelecek yatırımcılar ile, Türkiye'nin farklı yerlerinde gayrimenkul projeleri üretmeyi planlıyor.
Realty Plus Türkiye, 2014 sonunda 40 şubeye ulaşacak
Yurt dışındaki büyümesine Makedonya ve Rusya ile devam eden başlayan Realty Plus Türkiye, yurt içinde de franchise atağına kalktı. Ofis sayısını bir anda 19'a çıkaran firma, 2014 sonuna kadar Türkiye'deki franchise sayısını 40'a yükseltmeyi planlıyor. Franchise bedeli konusunda girişimcilere ödeme kolaylıkları sunan Realty Plus Türkiye'de, bulunduğu lokasyona göre değişmekle birlikte bir ofis açmak için minimum 10 bin dolar tutarında bir sermaye gerekiyor. Yatırım maliyetinin ortalama 1 yıl içinde geri döndüğü sistemde, bölgesinin potansiyeline göre bir ofisin aylık cirosu 8 bin ila 15 bin dolar arasında değişebiliyor. Aylık ortalama ofis gideri ise, cironun yaklaşık %8'ini oluşturuyor.
Yorum Yaz