maritbet girişmaritbet
Şahin, Kayseri Mimar Sinan OSB’deki yeni fabrikasına taşınacak!

Şahin, Kayseri Mimar Sinan OSB’deki yeni fabrikasına taşınacak!

Et ürünleri sektöründe Şahin markasıyla faaliyet gösteren Şahin-Melek Et ve Et Mamulleri, Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisine taşınmaya hazırlanıyor

Et ürünleri sektöründe Şahin markasıyla faaliyet gösteren Şahin-Melek Et  ve Et Mamulleri, Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisine taşınmaya hazırlanıyor. Bu yıl içinde ilave makine yatırımlarıyla birlikte toplamda 20 milyon TL'lik yatırım hedefleyen firma, yatırmaların tamamlanması ile birlikte üretim kapasitesinde yüzde 30'luk bir artış sağlayacak.

Dilimlenmiş ürün grubunda pastırma, kavurma, sucuk ve salam üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Şahin-Melek Et ve Et Mamulleri Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, Avrupa Birliği'nin belirlediği standartlar çerçevesinde üretim yapabilmek ve üretim kapasitelerini artırabilmek için yeni tesis yatırımı gerçekleştireceklerini söyledi. Bu kapsamda Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 62 bin 200 metrekarelik arsa tahsis ettiklerini bildiren Demirpalta, inşaatın tamamlanması ile birlikte en geç bir yıl içinde yeni tesislerine taşınmış olacaklarını kaydetti. İnşaata bu yılın ikinci yarısında başlamayı planladıklarını anlatan Demirpalta, “Mimar Sinan OSB'de 62 bin 200 metrekarelik arsa tahsisi gerçekleştirdik ve proje çalışmalarına başladık. İnşaatın tamamlanması ile birlikte Kayseri'ye Avrupa Birliği standartlarında bir tesis kazandırmış olacağız. Modern şartlarda hizmet vereceğimiz tesise en geç bir yıl içinde taşınmayı planlıyoruz. İlave makine yatırımları ile birlikte toplamda 20 milyon TL'lik yatırım hedefliyoruz” dedi. Demirpalta, yatırmalarının tamamlanması ile birlikte üretim kapasitelerinin yüzde 30 artacağını da dile getirdi.

Bu yılki bir diğer hedeflerinin ise bayi sayılarını artırmak olduğundan bahseden Demirpalta, “Dilimlenmiş ürün grubunda pastırma, kavurma, sucuk ve salam olmak üzere 4 çeşit ürünümüz var. Bu ürünlerimizin ekonomik değerini bulabilmesi ise, ürünlerin satışının yaygınlaşması ile mümkün olabilir. Bu kapsamda 2013 yılı hedeflerimiz doğrultusunda 70 olan bayi sayımızı 100'e çıkarmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Halka arz sürecinde gelinen noktayı da değerlendiren Mustafa Demirpalta, sürecin ilk aşamasını tamamladıklarını ve şirketin “AŞ.” kimliğine kavuştuğunu aktardı. Demirpalta, 2014 yılında halka arz olmaya hazırlanan firmalarının aynı yıl için büyüme hedefinin ise yüzde elli olduğunu ifade etti.

6.6 milyon TL'lik hediye dağıtacak

2013 yılında, aynı zamanda marka yatırımlarına ağırlık vererek, kampanyalı ürün satışı da gerçekleştireceklerinin altını çizen Mustafa Demirpalta, üçer aylık dönemler halinde tekrarlamayı planladıkları kampanyalarla toplamda 6.6 milyon TL tutarında hediye dağıtacaklarını ifade etti. Demirpalta, şöyle konuştu: “Şahin markalı ürünlerden satın alan müşterilerimize çekilişle hediyeler vereceğiz. 07 Temmuz 2013 tarihine kadar sürecek kampanya kapsamında; 10 adet otomobil, 55 adet Bosch marka beyaz eşya seti, 105 adet IPhone marka cep telefonu, 205 adet IPad mini, 305 adet oyun konsolu, 5 bin 555 adet Lego oyun seti ve 55 bin 555 adet puzzle hediye edeceğiz.”

Geçen yılı ise beklentileri doğrultusunda kapattıklarının altını çizen Mustafa Demirpalta, kapasite kullanımlarını 2011 yılına göre yüzde 20 oranında artırarak, 83 milyon TL olan cirolarını 91 milyon TL'ye yükselttiklerini aktardı. Paketleme tesislerini de 2012 yılı içinde devreye aldıklarını bildiren Demirpalta, “Şahin Altın Kesim olarak adlandırdığımız 35 ve 40 gramlık ürünlerin dilimlenmesi ve paketlenmesi için 840 bin euro tutarında makine yatırımı yaptık. Türkiye'de ilk ve tek olan makine sayesinde ürünler, tam gramajında ve el değmeden paketlenebiliyor. Pastırma, kavurma, sucuk ve salam olmak üzere 4 çeşit ürünün dilimlemesini yaparak, 35 ve 40 gramlık olarak tüketicilerin beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şahin, Kayseri Mimar Sinan OSB’deki yeni fabrikasına taşınacak!
  • 10.06.2013 10:48

Şahin, Kayseri Mimar Sinan OSB’deki yeni fabrikasına taşınacak!

Et ürünleri sektöründe Şahin markasıyla faaliyet gösteren Şahin-Melek Et ve Et ...