Schneider Electric konut ve bina otomasyonlarıyla büyüyecek!
Elektrik sektöründe elektrik dağıtım, endüstriyel kontrol ve otomasyon üretici firmalardan biri olan Schneider Electric, inovatif ürünler geliştirmeye devam ediyor
Elektrik sektöründe elektrik dağıtım, endüstriyel kontrol ve otomasyon üretici firmalardan biri olan Schneider Electric, inovatif ürünler geliştirmeye devam ediyor. Manisa ve Çiğli'deki fabrikalarında elektrik dağıtım ve otomasyon sektörlerinde pazara yenilikçi ürünlerini sunmaya devam edecek olan firma, bu yıl üretim ve kalifiye eleman istihdamını artırarak büyümesini sürdürmeyi planlıyor.
Konut uygulamalarındaki geniş faaliyet alanının yanı sıra Schneider Electric'in, 100'den fazla ülkede enerji alt yapı, endüstri, bina otomasyonu ve data merkezleri pazarlarına entegre çözümler sunduğunu söyleyen Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer, Manisa ve Çiğli'de bulunan fabrikalarında elektrik dağıtım ve otomasyon sektörlerinde pazara yenilikçi ürünler sunmaya devam edeceklerini bildirdi. Ürün transferinden yeni ürün lansmanına kadar, birçok başka alanda tüm dünyadaki Schneider Electric fabrikaları arasında öne çıkan Manisa fabrikalarının faaliyetlerini etkin bir şekilde devam ettireceğini dile getiren Tuncer, "Önümüzdeki yıl, Türkiye'deki üretim tesislerimizin yüksek üretim kalitesi ve bu sayede tüm dünyaya gerçekleştirilmekte olan ihracat hedefimizle dünya pazarındaki konumumuzu güçlendireceğiz. Yüksek üretim ve kalifiye istihdam gücümüzü artırarak, 2013'te Türkiye'de istikrarlı büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi. Tuncer, Türkiye tesislerinde ürettikleri elektrik dağıtım ve otomasyon sektöründeki ürünleri Avrupa'nın birçok ülkesi başta olmak üzere, Kuzey Afrika ve Güney Amerika'ya kadar ihraç ettiklerinin altını çizdi.
Bora Tuncer, çözüm odaklı yaklaşımlarıyla Orta Asya ülkelerinde, öncelikli olarak Petrol&Gaz sektörleri, şebeke alt yapı yatırımları ve modernizasyonu, bina otomasyon sistemleri ile birlikte enerji verimliliği alanlarında faaliyetlerini artırmanın yanında hızlı kalkınan ülkelerde başlattıkları yerelleştirme operasyonlarına devam edeceklerini açıkladı.
Cironun %5'i her yıl Ar-Ge yatırımlarına ayrılıyor
Schneider Elektric'in 140 binden fazla çalışanıyla geçen yıl ulaştığı global satış rakamının 24 milyar euro tutarında olduğunu belirten Tuncer, firmanın her yıl dünya genelindeki cirosunun yaklaşık yüzde 5'lik kısmını Ar-Ge yatırımları için ayırdığını aktardı. Tuncer, firmanın 25 ülkede bulunan Ar-Ge departmanında 7 binin üzerinde çalışanı bulunduğunu ve inovatif ürünler geliştirdiğini kaydetti. Firmanın, Manisa, Çiğli ve Çayırova'da bulunan fabrikasında üretilen ürünlere yönelik farklı alanlarda Ar-Ge çalışmalarının bulunduğunu aktaran Tuncer, Manisa'daki fabrikalarının aynı zamanda önemli bir Ar-Ge merkezi olma özelliğini taşıdığına işaret etti. Tuncer, "Örneğin, tamamıyla Türk mühendislerinin eseri olan SM6/36 ürünümüz ve bu ürüne ait Yük Ayırıcısı, dünyadaki tüm 36 kV pazarları (Cezayir, Tunus, Doğu Almanya, vs.) için geçtiğimiz yıla kadar Türkiye'de üretildi. Bugüne kadar 50 bin adedin üzerinde SM6/36 ve 200 bin adetten fazla Yük Ayırıcısı satışı gerçekleştirdik" ifadesini kullanarak, Çiğli fabrikalarında ise sadece anahtar ve priz konusunda çalışan profesyonel bir Ar-Ge ekiplerinin olduğunu, üretilen anahtar prizlerinin yarısından fazlasının ise ihraç edildiğini bildirdi.
Enerji sektöründe elektriğin üretilmesini takiben, trafolardan başlayarak enerjinin her alanda yönetilmesi, izlenmesi ve kullanıcıya iletilmesine kadar geniş bir yelpazede ürün ve sistemlere sahip olduklarını söyleyen Tuncer, "Özellikle, son yıllarda sunduğumuz ürünlerde enerji verimliliği ve konfor özelliklerinin yanında iletişimi de kolaylaştıran çözümler sunuyoruz. Bir yandan da faaliyet gösterdiğimiz pazarın estetik beklentileri ürün tasarım süreçlerimizi yönlendiriyor. Schneider Electric olarak elektrik enerjisinin kontrol edilmesi ve iletilmesi gereken her yerdeyiz, diyebilirim" şeklinde konuştu. 1836'da demir-çelik sanayiyle Schneider Electric'in faaliyete başladığı bilgisini veren Tuncer, firmanın çalışmalarına 19'uncu yüzyılda ağır makine ve gemi inşası sektörlerinde devam ettiğini, 20'inci yüzyılda ise elektrik ve otomasyon yönetimine geçiş yaptığını anlattı.
'Enerji verimliliği' sektörün gündemini oluşturuyor
Günümüzde enerji ihtiyacının giderek arttığına dikkat çeken Tuncer, buna karşılık karbon emisyonunun azaltılması konusunda baskıların yoğunlaştığı bir dönemde aynı enerjiyle daha fazla iş yapabilmenin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Bu nedenle Tuncer, sektörün gündemini 'enerji verimliliği' konusunun oluşturduğunu söyleyerek, "Önümüzdeki 25-30 yıl içerisinde şu an tüketilen enerjinin iki katına ulaşacak enerji ihtiyacı nedeniyle, sektörümüz yatırımları cezbetmeye devam edecektir. Burada önemli olan çevreyi kirletmeyen, daha az sera gazı salımı gerçekleştiren, yenilenebilir enerji kaynakları üzerine yoğunlaşan yatırımların aynı zamanda mevcut kurulu sistemlerde sağlanacak Enerji Verimliliği ile daha hızlı bir geri dönüş alınabilceğinin önemini vurgulamak isterim" değerlendirmesini yaptı. Tuncer ayrıca, elektrik sektöründeki sorunlardan birinin de denetim eksikliği olduğunu, yapı denetimine benzer bir yapının sektör için de ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kobiden
Yorum Yaz