maritbet girişmaritbet
Scooter, Mahmutbey’deki otelden sonra 2013 yılında da yatırım yapacak!

Scooter, Mahmutbey’deki otelden sonra 2013 yılında da yatırım yapacak!

Türkiye çapında 500'ün üzerinde cornerı bulunan ve 20'nin üzerinde ülkeye ihracat yapan Scooter markasının patronu Fikret Şerafettinoğlu, "2012'yi atılım yılı ilan ettik. Yatırımlarımızı hız kesmeden 2013'de de sürdüreceğiz" dedi

 

Türkiye çapında 500'ün üzerinde cornerı bulunan ve 20'nin üzerinde ülkeye ihracat yapan Scooter markasının patronu Fikret Şerafettinoğlu, "2012'yi atılım yılı ilan ettik. Yatırımlarımızı hız kesmeden 2013'de de sürdüreceğiz" dedi.

7.5 milyon dolara mal olan yeni fabrika binası ile günlük üretim kapasitesini 2 bin 500'den 4 bine çıkardıklarını söyleyen Şerafettinoğlu, artan kapasite ile ihracatta yeni pazarlara yönelmeyi hedeflediklerini belirtti. Şerafettinoğlu şunları söyledi: "Scooter markamızla üretimimizin yüzde 80'ini iç piyasaya satıyoruz. Ancak yeni yatırımımızla ihracatta da büyümeyi planlıyoruz. İhracatımızı ağırlıklı olarak Balkan ülkeleri ile Rusya'ya yapıyoruz. Bu yıl Avrupa'da İtalya'ya ihracata başladık. Son dönemde Çin'den de talep geliyor. Yıl sonuna kadar Çin'e de ihracata başlayacağız."

Hep krizlerde atak yaptık

 Scooter olarak büyümeyi her zaman kriz dönemlerinde sürdürdüklerini vurgulayan Şerafettinoğlu, krizle baş etmenin temel yolunun markalaşmak olduğunu kaydetti. Şerafettinoğlu, "Ayakkabı sektöründe kriz algısı rekabetle doğru orantılı olarak gelişiyor. Eğer kendi içimizde özel krizlerimiz yoksa, dışarıdan gelen ithal ayakkabılar rekabeti kızıştırıyor, bu da zaman zaman firma bazında size kriz olarak geri dönebiliyor. Biz mağazalaşmak yerine markalaşmayı seçtik. Eğer mağazacılığa gitseydik, krizlerden çok daha fazla etkilenebilirdik.

Biz bunun yerine, uzman olduğumuz konuda ilerlemeyi ve cornerlarla büyümeyi seçtik. Bu stratejimiz; bize çok büyük katkı sağladı. Bu katkı da başarıyı getirdi" şeklinde konuştu.

Sigorta olarak gördü

Mahmutbey'deki otel yatırımını, kendi sigortaları olarak gördüklerini belirten Şerafettinoğlu, "Avrupa'da kurun sabit olduğu ve dolaysıyla üretimin desteklenmediği ortamlarda üretim sektörleri geriler ve yok olur. Onun yerini de hizmet sektörü alır. Türkiye'de de eninde sonunda bu noktaya mı geleceğiz diyerek turizm işine girmeye karar verdik" diye konuştu.

Otel yatırımına şu ana kadar 20 milyon dolar aktardıklarım ve toplamda 30 milyon dolara mal olmasını planladıklarım söyleyen Şerafettinoğlu, fabrika yatırımı ile birlikte yaklaşık 40 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirmiş olacaklarım vurguladı.

Şerafettinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Otel inşaatına 2011'de başladık. Ancak fabrika yatırımı da yapınca, otele bir süre ara vermek zorunda kaldık. Şu anda kaba inşaatı tamamen bitti. Otel zincirleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Eğer bir zincirle anlaşabilirsek, onların adı ile bu işe ortak olarak gireceğiz. Anlaşamazsak, kendi otelimizi kendimiz işleteceğiz. Hedefimiz 2014'ün ilk yarısında oteli hizmete açmak."

Nil Soysal/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçen Taşkın’a göre İstanbul’da yatırımın gözdesi Basın Ekspres Yolu!
  • 02.07.2013 10:12

Gökçen Taşkın’a göre İstanbul’da yatırımın gözdesi Basın Ekspres Yolu!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş.'nin Yönetici, Araştırma ve Raporlama ...

Scooter, Mahmutbey’deki otelden sonra 2013 yılında da yatırım yapacak!
  • 28.10.2012 11:35

Scooter, Mahmutbey’deki otelden sonra 2013 yılında da yatırım yapacak!

Türkiye çapında 500'ün üzerinde cornerı bulunan ve 20'nin üzerinde ülkeye ihraca ...

Basın Ekspres Yolu’nda 16 yeni otel projesi yapılacak!
  • 20.10.2012 13:42

Basın Ekspres Yolu’nda 16 yeni otel projesi yapılacak!

İstanbul'un yeni çekim merkezi olan Basın Ekspres Yolu, inşa edilen ve planlanan ...