maritbet girişmaritbet
Serdar İnan'dan İstanbul'a Sultanada proje önerisi!

Serdar İnan'dan İstanbul'a Sultanada proje önerisi!

İstanbul'un Karadeniz kıyısına 3 kilometre mesafedeki Havvada proje önerisinden sonra Serdar İnan'dan sultanların şehri İstanbul'a özel Sultanada proje önerisi...

İstanbul'a 48 yılda 220'nin üzerinde proje kazandıran İnanlar; uzmanlık alanı olan "Doğru Yaşam Alanları İnşa Etmek" yolunda ilerlerken, yaşadığı topraklara değer katacak "Yenilikçi Ülke Proje"leri geliştirmeyi hem mesleki hem de sosyal bir sorumluluk olarak görüyor.

2023 vizyonundan ilham alınarak, mimari ve teknolojik sınırları zorlayan bir yaklaşımla hazırlanan bu özgün su yerleşimi (yapay ada) projesiyle, her açıdan dünya standartlarının üzerinde bir yaşam deneyimi öneriliyor. Projenin yıllarca sultanlara ev sahipliği yapmış olan İstanbul için hazırlanmış olması nedeniyle, proje için düşünülen isimler arasında 1 numarada Sultanada geliyor.

Projenin konsepti, projenin fikir sahibi İnanlar için Caner Cambaz Mimarlık Bürosu tarafından hazırlandı. 

Sultanada projesi genelinde fosil yakıt kullanan araçlar olmayacak şekilde tasarlandı. Tüm ada sakinlerinin özel kartları ile çalıştırabilecekleri ortak kullanım elektrikli kara, deniz ve hibrit araçlar, ada içerisinde herhangi bir noktadan alınabilir ve herhangi bir noktaya bırakılabilir. Yine sadece bu özel kartlarla ada içindeki tüm ödeme işlemleri yapılabilir ve kullanıcı bilgileri işletilebilir. 

Sultanada modern tasarımlarla, yeni teknolojilerle ama en çok da İstanbul aşkıyla tasarlanmış bir proje. İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerinin önüne geçmeden, Boğaz'ın dünyaca ünlü manzarasına uyum sağlayacak bir şekilde oluşturulmasına özen gösterildi. Yeni Türk mimarisinin gururu olmaya aday Sultanada, uluslararası mimari çevrelerde de ses getirebilecek düzeyde...

 

Sultanada'da yaşayanların su ile iç içe bir hayat yaşayabilmeleri için projenin ortasında elips formlu bir boşluk ve karaları parçalayan, çeşitli boyutlarda 25 adet su kanalı tasarlandı. Yerleşimin yüzde 46'sının konaklamaya ayrıldığı Sultanada projesinde, güney ve doğu yönlerinin rekreatif kullanımlara ayrılması planlanıyor. İstanbul'un güzelliğini daha önce hiç görülmediği açılardan izletecek Sultanada kıyılarında, yüzlerce modern villa yer alacak. Özellikle Tarihi Yarımada manzarasına sahip kuzey kıyısı, geniş kumsallarıyla yüzme keyfini de, İstanbul'un güzelliğiyle birleştiriyor.

Sultanada ile ilgili planlanan en çarpıcı rakamlardan biri ise nüfusu. Projenin tam 300.000 kişilik ikamet kapasitesinin yanı sıra günlük kullanımda 500.000 kişiye ulaşabilmesi mümkün. Bu yoğun insan trafiğini desteklemek için Sultanada su altından raylı bir ulaşım sistemiyle İstanbul'a bağlanıyor ve ulaşım kolaylığı sağlanıyor.

Yerleşim alanları dışında, projenin yüzde 15'i sosyal yaşam alanları, yüzde 14'ü home ofis, yüzde 12'si ofis, yüzde 10'u ticaret ve yüzde 3'ü de ulaşım fonksiyonlarına ayrılmış durumda.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'
  • 18.12.2013 16:54

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda ...

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!
  • 16.08.2012 14:22

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yeni tüketici kanunu hakkında ...

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!
  • 31.07.2012 12:50

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, sektörün son durumundan ve şi ...

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!
  • 09.07.2012 17:38

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan inşaat sektörünün bugünkü duru ...

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…
  • 16.04.2012 19:15

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul’un çehresini değişti ...