maritbet girişmaritbet
Serhat Mobilya 2013’te büyüyecek!

Serhat Mobilya 2013’te büyüyecek!

Serhat Mobilya, yurt içinde 600’e yakın bayii ve satış noktasına ulaşırken, 50 ülkeye de ihracat yapıyor

Serhat Mobilya, yurt içinde 600'e yakın bayii ve satış noktasına ulaşırken, 50 ülkeye de ihracat yapıyor. Üretimin yüzde 42'sini ihraç eden firma, marka değerini uluslararası boyutta duyurma hedefinde. Yıllık üretim kapasitelerinin ortalama 200 bin adet kanepe, 20 bin adet koltuk ve 250 bin metrekare panel mobilya seviyelerinde olduğunu aktaran Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Mehmet Akkaş, artan talebe bağlı olarak yatırımlarının süreceğini söyledi. Akkaş, üretim kapasitelerini iki katına çıkarmak için makine yatırımı yaptıklarını dile getirdi.

Bu yıl Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Akkaş, “Dünya pazarında Türk mobilyasının daha çok kitlelerle buluşmasını hedefliyoruz. Bu yüzden ulusal platformda marka olabilmeyi önemsiyoruz. Bu yıl da Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerimizi hızlandırdık. Son yıllarda kendini sürekli yenileyen bir firma olarak ihracattaki başarımızı artırarak, bu hedefimizi desteklemek istiyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

Makine yatırımları sürüyor

Bu yılın ekonomi açısından verimli bir yıl olacağı öngörüsünde bulunan Akkaş, “Bu bağlamda üretimimizi artırmayı planlıyor ve makine yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Şu anki üretim kapasitemizi iki katına çıkarmak için gerek makine gerek fiziksel alan için çeşitli yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca personelimizi eğitiyoruz” diye konuştu. Mobilya sektörünün birlikten güç doğar ilkesiyle hareket ederek, dünya pazarından daha fazla pay alabileceğine dikkat çeken Akkaş, şöyle devam etti: “Türk mobilyasının tanıtımını her alanda yapmalıyız. Tasarıma önem vermeliyiz. Fuarları takip etmeli, çalışanlarımızın eğitimini desteklemeli ve müşterilerimizi daha çok dinlemeliyiz. Dünya mobilya pazarından yüzde 2'lik pay alan Türkiye mobilya sektörü, bu pazardaki yerini teknolojik inovasyon ile ve modern çizgilerle daha üst seviyeye taşıyabilir. Türkiye mobilya sektörü bilgi birikimi, ticari vizyonu ve jeopolitik konumu ile pazar payını çok daha yukarı taşıyabilir. Yani sektörün dünya ticaretinden aldığı pay yüzde 6 ila 7 seviyesine gelebilir.”

Sektörde yaşanan en büyük sıkıntının kalifiye eleman noktasında yaşandığını söyleyen Akkaş, “Yurtdışı taleplerinin beklentilerin üzerinde gelişmesi nedeni ile yoğun bir şekilde kalifiye personel arıyoruz. Yeni istihdam oluşturmak istiyoruz ama bırakın kalifiye personeli kalifiye olmayan personel dahi bulmakta zorlanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serhat Mobilya 2013’te büyüyecek!
  • 31.07.2013 08:44

Serhat Mobilya 2013’te büyüyecek!

Serhat Mobilya, yurt içinde 600’e yakın bayii ve satış noktasına ulaşırken, 50 ü ...