maritbet girişmaritbet
Sertek İnşaat, yurtdışında beğeni topluyor!

Sertek İnşaat, yurtdışında beğeni topluyor!

Son üç yıldır faaliyetlerine hız kazandıran Sertek İnşaat, Irak, Rusya ve Ukrayna’daki büyük projelerde yer alıyor. Türk inşaat sektörünü yaptığı başarılı projelerle temsil eden firma, hızlı ve sorunsuz projelere attığı imzası ile büyük beğeni topluyor

1997 yılında kurulan ve otel inşaatlarının hız kazanmaya başladığı yıllarda Antalya'da bir şube açan Sertek İnşaat, Antalya'yı ikinci merkezi olarak ilan etti. Son üç yılda enerjisinin büyük bir kısmını Irak, Rusya ve Ukrayna'daki projelere yönelten Sertek İnşaat, özellikle Rusya ve Irak'ta daha da büyümeyi hedefliyor. 

Hatasız projeler üretiyor 
Gelişen teknolojiyi takip ederken, uzman teknik kadrosu ile kaliteden ödün vermeksizin hızlı ve hatasız projeler üretmeyi başaran Sertek İnşaat, en çok bu özelliği ile dikkat çekiyor. Sertek İnşaat hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Uğurlu ile konuştuk. Şirketin iş hacminin yüzde 70'inin yurt dışı ağırlıklı olduğunu belirten Serhat Uğurlu, Irak, Rusya ve Ukrayna'da önemli projeler üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

"Antalya bizim ikinci merkezimiz" 
Sertek İnşaat'ı 1997 yılında Ankara'da kurduklarını belirten Serhat Uğurlu, "Son üç yıldır şirketimizin ikinci merkezi Antalya oldu. Otel inşaatlarının hız kazandığı yıllarda Antalya'da şube açtık. Ancak gelişen inşaat sektörü ile birlikte Antalya işçi, teknik ekip ve mühendis konusunda ciddi bir göç aldı. Antalya artık bizim ikinci merkezimiz durumda.
 
Antalya'nın inşaat alanındaki gelişimi yurtdışında yaptığımız projelere çok olumlu yansıyor. Çünkü bir proje için Antalya'da her türlü üretim yapılabiliyor. Şehir insan kaynağı anlamında da büyük bir merkez haline geldi" diyor. 

"Büyümemizi sürdürmek istiyoruz" 
Sertek İnşaat, kurulduğu yıllarda Ankara'da önemli projeler içinde yer aldıktan sonra faaliyetlerini yavaşlattı. Ancak Sertek İnşaat'ın son yıllarda yeni bir vizyonla büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Serhat Uğurlu, "Son üç yıldır. Kuzey Irak, Rusya ve Ukrayna'da önemli projeler içinde bulunuyoruz. Son senelerde enerjimizin ağırlığını yurtdışındaki projelere verdik ancak yurtiçinde de varız. Kuzey Irak, Rusya ve Ukrayna'da daha fazla proje içinde yer alarak büyüme hedefimizi sürdürmek istiyoruz" diyor. 

Otel projelerinde yer alıyor 
Uğurlu, üzerinde çalıştıkları projeler hakkında şöyle konuştu: "Gerektiğinde projelendirme hizmetleri de sunarak, altyapı, kaba inşaat, elektro-mekanik, ince işler dahil olmak üzere projelerimizi A'dan Z'ye anahtar teslimi yapıyoruz. 

Kuzey Irak Duhok'ta bir turizm kompleksi, bir otel ve bir AVM projesi yürütüyoruz. ilerleyen zamanda Erbil ve Musul'da otel projelerine başlayacağız. Ukrayna'da dünyaca tanınan sayısız mimari projeye imza atmış Norman Foster tarafından tasarlanan 5 yıldızlı bir otel, villa ve yine aynı bölgede butik bir otel yapıyoruz. Rusya Soçi'de Krasyana Polyana olimpiyat köyünde otel inşaatımız devam ediyor. 

Bugün itibariyle kendi bölgemizde en iyi firma durumundayız. Ayrıca Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde 5 yıldızlı bir otel de projelerimiz arasında yer alıyor." Malzemeler Türkiye'den Sertek İnşaat, yurtdışındaki iş gücünü ve projelerde kullandığı ürünlerin büyük bir kısmını Türkiye'den sağlıyor. İhracata ve istihdama büyük bir katkı sağladıklarını söyleyen Serhat Uğurlu, "Yurtdışındaki iş gücünün yüzde 75'ini ve inşai malzemelerin de demir ve beton hariç yüzde 75-80'ini Türkiye'den tedarik etmekteyiz. İrak projelerimizde betonarme malzemelerin dışındaki malzemelerin tamamını Türkiye'den götürüyoruz. 

Rusya'da ise mobilya ve alüminyum gibi inşai malzemelerin tedariği daha kolay olabiliyor. Yurtdışındaki projelerimizde bin 500 dolayında işçi çalıştırırken işgücümüzün yüzde 75-80'ini Türkiye'den sağlıyoruz. Tüm ülkeler bazında toplamda 80 kişiye ulaşan uzman teknik kadromuzla teknolojik yenilikçi çözümleri araştırarak yüksek hız ve kaliteye ulaşıyor, her ülke normlarına göre kadromuza dahil ettiğimiz yerel mühendislerimiz sayesinde yerel inşai yürürlülüklere adaptasyonumuzu sağlıyoruz. 

Yurtdışı projelerinde yerel indirekt ve direkt personel çalıştırarak bölgesel ekonomiye de destek olan Sertek İnşaat, gelecekte yatırımlarının bir kısmını çalışılan bölgelerde yapmayı planlayarak bu bölgelerde pazar payını arttırmayı da hedefliyor. 

Hedef Azerbaycan 
Serhat Uğurlu, Sertek'in hedefini de açıklıyor. Rusya ve İrak'ta sektör bazında pazar paylarını artırmak istediklerini söyleyen Uğurlu, "Yaptığımız işlerde memnuniyet çok yüksek. Erbil ve Duhok'ta büyük ses getirdik. Şu anda yatırım yapacak firmalar bizle direki temasa geçiyorlar. Yani yurtdışında j göstermiş olduğumuz başarı ve kalite yerel yatırımcılar tarafından büyük beğeni topluyor. Irak, Rusya ve Ukrayna pazarında devam eden projelerimiz 250 bin metrekareye yaklaşırken, Irak ve Rusya'da hayata geçireceğimiz projeler ile birlikte toplamda 450 bin metrekarelik inşaat hacmine ulaşmış olacağız. Azerbaycan pazarı da yakın gelecekteki hedeflerimiz arasında yer alıyor" şeklinde konuşuyor. 

"Türk firmalarına güveniyorlar" 
Uğurlu dinamik ve güçlü bir ekibe sahip olduklarını belirterek, "Bunun yanında yaptığımız işi sıfır hata ile yapıyoruz. Bizi başarılı kılan şey temiz ve düzgün çalışmamız. Projelerdeki hızımız yatırımcıya cazip geliyor. Hızlıyız ve hata oranımız sıfır. Özellikle Irak'taki yatırımcılar bizim gibi Türk firmalarına büyük bir güven duyuyor. Yatırımcılar "inşaatlarımızı Türkler yapsın' diyor. Rusya'da da benzer bir durum söz konusu. 

Yatırımcının istekleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz projelendirme ve proje yönetimi sürecinde birlikte çalıştığımız tasarım gruplarının hepsi konusunda profesyonel firmalardır. Bu anlamda ekonomik, hızlı ve kaliteli çözümler üretebilmemiz yatırımcının nezdinde daha da güvenilir olmamızı sağlıyor" diyor. 

"Personel sağlığı önemli" 
İş sağlığı ve güvenliği konusunun önemine de değinen Uğurlu, '"Projelerimizde hız ve kalite anlamında yakalamış olduğumuz başarıyı '0' iş kazası ile desteklemek Sertek Ailesi olarak en önemli hedeflerimizden birisidir. 

Türkiye'nin dört bir yanından aileleri tarafından bizlere teslim edilmiş personelimizi burnu bile kanamadan tekrar ailelerine teslim etmek birinci öncelikli görevimizdir. Bunun yanı sıra çevre sağlığı da önem verdiğimiz bir başka temel unsurdur" şeklinde konuşuyor. 

Para

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sertek İnşaat, yurtdışında beğeni topluyor!
  • 01.04.2013 15:20

Sertek İnşaat, yurtdışında beğeni topluyor!

Son üç yıldır faaliyetlerine hız kazandıran Sertek İnşaat, Irak, Rusya ve Ukrayn ...