maritbet girişmaritbet
SH Yapı Mersin gayrimenkul sektörünü değerlendirdi!

SH Yapı Mersin gayrimenkul sektörünü değerlendirdi!

Mersin’de 2011’den bu yana yapı denetim sektöründe faaliyet gösteren SH Yapı Denetim, kentteki yapı denetim firma sayısının artmasından şikayetçi

Mersin'de 2011'den bu yana yapı denetim sektöründe faaliyet gösteren SH Yapı Denetim, kentteki yapı denetim firma sayısının artmasından şikayetçi. Geçmişte yasalarla yapı denetim firma sayısının illerin potansiyeliyle sınırlı bir sayıda tutulduğunu bildiren SH Yapı Denetim Genel Müdürü Sami Yıldırım “Geçen yıl Mersin'de sektörümüzde faaliyet gösteren 22 firma varken bu yıl sayı 30'u aştı. Bu rakamlar çok ciddi fiyat indirimlerini ve haksız rekabeti de beraberinde getiriyor. Sektör sıkıntıda” değerlendirmesini yaptı. Yapı Denetim Kanunu'nda sık sık değişikliğe gidilmesinin sektörü zorladığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

“Geçen yılın ortalarından bu yana yapı denetim firmalarının maliyetleri hesaplanırken kullanılan katsayılar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yarı yarıya düşürüldü. Bu nedenle gelirlerimiz de ciddi oranda azaldı. Bu büyük bir sıkıntı. Ankara'da Yapı Denetim Derneği var. Sorunların giderilmesi konusunda bu derneğin daha aktif çalışmasını bekliyoruz.”

Sektörün en önemli sorunlarından birinin yapı denetimci ile müteahhidin karşı karşıya gelmesi olduğunu belirten Yıldırım, bu durumun sağlıklı denetimi de müteahhitten iş almayı zorlaştırdığını vurguladı. Tüm bu işlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine verilmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, burada kurulacak bir komisyonun kura yöntemi ile işleri yapı denetim firmalarına dağıtması halinde sağlıklı çalışmaların ortaya çıkabileceğini belirtti. Faaliyetlerini 9'u mühendis toplam 14 kişi ile birlikte yürüttüklerini belirten Yıldırım, Mersin ve çevresine hizmet verdiklerini, yaşanan sektörel sıkıntılar nedeniyle farklı bir ilde şube açma projelerini ertelediklerini söyledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SH Yapı Mersin gayrimenkul sektörünü değerlendirdi!
  • 07.09.2013 10:16

SH Yapı Mersin gayrimenkul sektörünü değerlendirdi!

Mersin’de 2011’den bu yana yapı denetim sektöründe faaliyet gösteren SH Yapı Den ...