maritbet girişmaritbet
Sinta Sanayi prefabrike 4 milyon euro yatıracak!

Sinta Sanayi prefabrike 4 milyon euro yatıracak!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) tesisinde üretim faaliyetlerini sürdüren Sinta Sanayi İnşaat Taahhüt ve Ticaret, geçen yıl prefabrike tesisine gerçekleştirdiği 4 milyon euro’luk tevsii yatırımla prefabrik yapı elemanları üretim kapasitesini yıllık 40 bin metreküpe, ön germeli boşluklu döşeme üretim kapasitesini ise yıllık 280 bin metreküpe çıkardı. Firma, aynı zamanda beton pompası ve 5 mikser yatırımı da gerçekleştirdi

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) tesisinde üretim faaliyetlerini sürdüren Sinta Sanayi İnşaat Taahhüt ve Ticaret, geçen yıl prefabrike tesisine gerçekleştirdiği 4 milyon euro'luk tevsii yatırımla prefabrik yapı elemanları üretim kapasitesini yıllık 40 bin metreküpe, ön germeli boşluklu döşeme üretim kapasitesini ise yıllık 280 bin metreküpe çıkardı. Firma, aynı zamanda beton pompası ve 5 mikser yatırımı da gerçekleştirdi.

Firmalarının kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, sektöründe birçok ilke imza atmak ve istihdam olanağı sağlamak amacıyla 1973 yılında faaliyete başladığını hatırlatan Sinta Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlker Oral, 1991-1992 yıllarında Bursa OSB'deki 60 dönümlük arazide, 16 dönümü kapalı alandan oluşan prefabrik üretim tesislerini kurduklarını aktardı. Geçen yıl söz konusu tesislerinin üretim kapasitesini artırmak için 4 milyon euro'luk yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Oral, bu yatırımla prefabrik yapı elemanları üretim kapasitelerini yıllık 30 bin metreküpten 40 bin metreküpe, ön germeli boşluklu döşeme üretim kapasitelerini ise yıllık 268 bin 800 metreküpten 280 bin metreküpe yükselttiklerini söyledi. Aynı zamanda beton pompası ve 5 mikser yatırımı yaptıklarını da vurgulayan Oral, “Firmamızın şu anda hazır beton üretim kapasitesi yıllık 432 bin metreküp, beton parke taşı üretim kapasitesi yıllık 216 bin metrekare, ön germeli beton travers üretim kapasitesi yıllık 75 bin adet, agrega üretim kapasitesi yıllık 1 milyon ton, çelik konstrüksiyon imalat kapasitesi ise yıllık 6 bin ton” dedi. 

Sinta'nın 2012 yılında yaklaşık 120 bin metrekarelik bir alan kapatarak, bir önceki yıla oranla yüzde 10 büyüdüğüne de değinen Oral, Türkiye Prefabrik Birliği verilerine göre ise geçen yıl Türkiye genelinde prefabrike inşaatlarda 2'nci olduklarını anlattı. “Bu sonuçlarla firmamızın sektördeki gücünü net bir şekilde ortaya koyduk” diyen Oral, 2013'te ise üretim programlarının yıl sonuna kadar dolu olduğunun altını çizdi. Şu an 11 ayrı projede çalıştıklarını ifade eden Oral, “Sektörün canlanmasının en büyük nedenini geçen yıldan dolayı yaşanan talep birikmesi olduğunu düşünüyoruz. Bu yılki çalışmalarımız arasında Bursa Tekstil Boyahaleri Organize Sanayi Bölgesi'nin (TOSAB) 206 hektar alana sahip altyapısı, Hastavuk'un Balıkesir Susurluk ilçesinde projelendirdiği et kombinası ve İnegöl Mobilya Alışveriş Merkezi inşası var” diye konuştu.

“Prefabrik imalat maliyetleri düşürüyor”

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan İlker Oral, prefabrik imalatın tercih edilme nedenlerinin başında inşaat süresini kısaltması ve yatırım maliyetlerini düşürme özelliklerinin geldiğini vurguladı. Prefabrik üretimin inşaatlarda zaman tasarrufu sağlamasının yanı sıra klasik betonarme sistemle geçilemeyen geniş açıklıklarda çalışmayı kolaylaştıran yapısının da tercih nedeni olduğuna dikkat çeken Oral, sözlerine şöyle devam etti: “İmalatımız olan ön gerilmeli boşluklu döşemeler ve ön gerilmeli elemanlarla demirden, kalıptan ve işçilikten tasarruf ediliyor. Ayrıca yapılan inşaatın gereksiz ağırlıklarla yüklenmesinin önüne geçiliyor. İstenilen yüzey alanında istenilen kalınlıkta ve ihtiyaca uygun dizayn edilebilen boşluklu döşemeler, yapıyı gereksiz yüklerden koruyor ve esneklik kazandırıyor.” Modüler inşaata ve mimariye elverişli prefabrik elemanların tasarım kolaylığı sağladığına da değinen Oral, “İmalat sırasında yüksek kaliteli hazır beton kullanıldığı için imal edilen tüm elemanlar düzgün yüzeyli ve estetik oluyor” ifadesini kullandı.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinta Sanayi prefabrike 4 milyon euro yatıracak!
  • 26.08.2013 17:02

Sinta Sanayi prefabrike 4 milyon euro yatıracak!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) tesisinde üretim faaliyetlerini sürdür ...