maritbet girişmaritbet
Sözen Grup, Kırıkkale, Kırklareli ve İstanbul'da yeni şubeler açtı!

Sözen Grup, Kırıkkale, Kırklareli ve İstanbul'da yeni şubeler açtı!

Geçtiğimiz yıl özellikle şube sayısını artırmaya yönelen Sözen Grup, Kırıkkale’de üç, Kırklarelin’de ve İstanbul’da birer şube açarak, yurt geneline yayılma stratejisini devam ettirdi

 

Geçtiğimiz yıl özellikle şube sayısını artırmaya yönelen Sözen Grup, Kırıkkale'de üç, Kırklarelin'de ve İstanbul'da birer şube açarak, yurt geneline yayılma stratejisini devam ettirdi. Bu yılın ilk hedefi olarak Edirne ve Ankara'da şube açmayı planladıklarını ifade eden Sözen Grup Genel Müdürü Zahit Sözen, “Şube sayılarımızla her geçen gün ülke geneline yayılıyoruz” dedi.
 
Zeytinyağı üretimini bir aile işi olarak yaklaşık iki asırdır devam eden firma, kurumsal kimliğini 2008 yılında yakalayarak, aile şirketi oldu. Kaliteye önem vererek, ISO belgelerini bünyesine katan firma, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile de adından söz ettiriyor. Firmalarının 2012 yılında, 50 ton zeytinyağı ürettiğini anlatan Sözen, ürün yelpazelerinin zeytin, zeytinyağı ve sabundan oluştuğunu belirtti. Bu yıl 1 milyon 600 bin TL'lik ciro hedeflediklerini kaydeden Sözen, “Yeni şubelerimizle birlikte bu yılki ciromuzu daha fazla artırmayı planlıyoruz” dedi. Yatırımlarından da bahseden Zahit Sözen, geçtiğimiz yıllarda özellikle makine ve ekipmanlara önem verdiklerini ifade etti.
 
Kalite ve Ar-Ge çalışmalarıyla ISO 9001 ve ISO 22000 belgelerini aldıklarını söyleyen Sözen, “2013 yılında zeytin ağaçlarımıza daha fazla bakım yapıp, daha fazla mahsul elde edeceğiz. Bu sayede ağaç başına aldığımız verimi iki katına çıkaracağız. Yakın bir zamanda ağaç başına 70 kilo ürün almayı hedefliyoruz dedi. Son dönemde dünyanın zeytinyağı üretiminin yaklaşık yüzde 50'sini karşılayan İspanya'daki rekolte düşüşünden ve dünya piyasalarındaki zeytinyağı fiyatlarındaki artıştan dolayı Türkiye'nin  2013 yılının ilk iki ay içinde 12 bin ton ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Zahit Sözen, “Yıl sonuna kadar bu ihracatın 40 bin tona ulaşmasını bekliyoruz” dedi.
 
Sözen, sektörün en büyük eksikliğini artan üretim maliyetleri ve piyasada haksız rekabet ortamı yaratan firmalar olduğunu söyledi. Sözen, maliyetlerin fazla olmasından dolayı bazı bölgelerde özellikle Küçükkuyu ve Narlı gibi bölgelerdeki coğrafi konumdan dolayı zeytin toplama maliyetlerinin çok yüksek olması sebebiyle, zeytinliklere gerekli bakımların yapılmadığını ve bu yüzden verimin düştüğünü vurguladı.
 
Sözen, “100 kg zeytini Ayvalık bölgesi yaklaşık 12 TL ye mal ederken Küçükkuyu da bu maliyet 45 TL nin üstünde. 2006 yılında sızma zeytinyağı 6.50 TL iken işçiye verilen para 10 TL idi Şu anda işçi başına 45TL veriliyor. Fakat zeytinyağının fiyatı ise 5.50 TL ve bence dünyanın en kaliteli yağlarının çıktığı bölgelerden biri olan Küçükkuyu bölgesi elde ettiği üründen para kazanamadığı için çok zor dönemler geçiriyor. Geçinebilmek için zeytinliklerini satmak zorunda kalıyorlar ya da zeytinliklere bakım yapmıyorlar ve buda zincirleme reaksiyon doğuruyor ve ürün  miktarı yıl geçtikçe azalıyor” değerlendirmesini yaptı.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sözen Grup, Kırıkkale, Kırklareli ve İstanbul'da yeni şubeler açtı!
  • 09.03.2013 13:24

Sözen Grup, Kırıkkale, Kırklareli ve İstanbul'da yeni şubeler açtı!

Geçtiğimiz yıl özellikle şube sayısını artırmaya yönelen Sözen Grup, Kırıkkale’d ...