Steelife Gabon’da 564 konutluk dev yaşam alanı kuruyor!
Türkiye’deki ilk hafif çelik yapı sistemli binayı kuran Steelife, Orta Afrika ülkelerinden Gabon’da ülkenin toplu konut idaresi olan ANGT tarafından yürütülen ve Ulusal Kalkınma Planı’nın en önemli ayaklarından biri olan kentsel dönüşümün ilk projesini gerçekleştiriyor
Türkiye'deki ilk hafif çelik yapı sistemli binayı kuran Steelife, Orta Afrika ülkelerinden Gabon'da ülkenin toplu konut idaresi olan ANGT tarafından yürütülen ve Ulusal Kalkınma Planı'nın en önemli ayaklarından biri olan kentsel dönüşümün ilk projesini gerçekleştiriyor. Projeyi Rönesans işbirliği ile gerçekleştirecek olan firma, Gabon'un başkenti Libreville'nin Angondje bölgesinde altı ayda 564 konutluk yaşam alanı kuracak. Gabon'un enerji, altyapı, inşaat, savunma ve kimya endüstrilerini kapsayan dört yıllık Ulusal Kalkınma Planı'nın ilk projesi Angondje Projesi'ne imza attıklarını ifade eden Steelife Genel Müdürü Bülent Aydın, “Gabon'un TOKİ'si olan ANGT'nin ilk tercihi Steelife oldu. Proje başkent Libreville'in toplu konut alanı olarak belirlenen Angondje bölgesinde gerçekleştiriliyor. Gabon'un Kalkınma Planı'nın ilk toplu konut projesi olan Angondje, toplam 50 bin 615 metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediliyor” dedi.
Konutların üretim ve sevkiyatlarının tamamlandığını hatırlatan Aydın, inşa sürecine geçildiğini ve bina montajlarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. 564 konutun yer aldığı projenin anahtar teslim süresinin sadece altı ay olduğunu kaydeden Aydın, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Her biri iki katlı olarak inşa edilecek bloklardan bir bölümünde dörder konut var ve bu tip konutların proje içindeki toplam sayısı 216. Diğer bloklarda ise ikişer ve dörder adet dubleks konutlar yer alıyor. Dubleks konutların adedi ise 348.” Projenin Steelife-Rönesans işbirliği ile gerçekleştirildiği bilgisini veren Bülent Aydın, çalışmaların REC-VEFA JV resmi adıyla kurulan ortaklık üzerinden yürütüldüğünü kaydetti.
“Hafif çelik yapı, yüksek inşaat hızına sahip”
Steelife'ın hızı sayesinde projenin altı ay içinde tamamlanmasının planlandığının altını çizen Mimar Bülent Aydın, hafif çelik yapı sisteminin klasik sistemler ile kıyaslanmayacak derecede yüksek inşaat hızına sahip olduğunu vurguladı. Bu sistemin özellikle inşaat sezonunun çok kısa olduğu bölgelerde güvenli, kaliteli ve en önemlisi de klasik yapı sistemlerine göre çok daha hızlı inşa edilebilen bir sistem olarak öne çıktığına işaret eden Aydın, kısa sürede üretilip uygulandığı için zamandan tasarruf sağlarken acil çözümler için de ideal bir sistem olarak dikkat çektiğini kaydetti. Aydın, şöyle devam etti:
“Ön üretimli ve teknolojik altyapısı ile ölçülebilir değerlerde üretilen ve bir sanayi ürünü olan hafif çelik yapı sistemi, proje ve statik hesap süreci bu sistem için özel olarak geliştirilmiş yazılımlar sayesinde tamamen teknolojik olarak ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Üretim sürecinde ise yine tamamen bu sistem için özel olarak tasarlanmış ve Türkiye'ye Steelife tarafından getirilen Amerika ve Avustralya yapımı makine ve ekipmanlar kullanılmaktadır. Böylece şantiyedeki kurulum aşamasında hata ihtimalini ortadan kaldıran yapılardır. Böylece hafif çelik yapı sistemi ile bir yapının, üretim sürecindeki serüveninin belirsizliklerle dolu bir macera olmaktan çıkarılması mümkün olmaktadır.”
Kobiden
Yorum Yaz