Steelife, Gabon’da 564, Venezuela’da 880 konut yapıyor!
24 Nisan’da başlayan Uluslararası Yapı Fuarı’ndaki yerini alan Steelife, yurtdışında yürüttüğü toplu konut projeleri ile adından söz ettiriyor
Hafif çelik yapı sistemi ile üretilmiş ilk binayı Türkiye'de 2000 yılında yine bir İstanbul Yapı Fuarı'nda kurarak çelik yapı sistemini sektöre kazandıran Steelife, bu yıl fuarın açık alanında yer alan standıyla ziyaretçileri ile buluşuyor. 2000 yılından bu yana konut ve profesyonel kullanım amaçlarına yönelik olarak hafif çelikten yapılar inşa etmeye devam eden Steelife, artık çelik yapı sistemini kullanarak dünya çapında yürüttüğü toplu konut projeleriyle dikkat çekiyor.
Steelife, Orta Afrika ülkelerinden Gabon'da 564, Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da ise 880 konut yapıyor. Steelife'ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, çelik yapıların başta Türkiye'nin etrafındaki yakın coğrafya olmak üzere dünyanın dört bir yanından talep gördüğünü kaydetti. Özellikle gelişmekte olan ülkelerden gelen taleplerde artış olduğuna dikkat çeken Bülent Aydın, “Son zamanlarda kentsel dönüşüm planlaması yaparak bunu hayata geçirmek isteyen ülkelerin ilgisinde artış var. Öne çıkan bölgeler ise Afrika'nın neredeyse tamamı ve Güney Amerika” dedi.
Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da bir toplu konut projesine imza attıklarını bildiren Mimar Bülent Aydın, dörder katlı toplam 55 bloktan oluşan konutlarda 1+1, 2+1, 3+1 daire tiplerinin yer aldığını söyledi. 60 bin 900 metrekare inşaat alanına sahip projedeki toplam konut sayısının 880 olduğunu dile getiren Aydın, “Steelife, Gabon'un başkenti Libreville'nin Angondje bölgesinde ise sadece altı ayda 564 konutluk bir yaşam alanı kuruyor.
Gabon'un TOKİ'si olan ANGT, Ulusal Kalkınma Planı'nın en önemli ayaklarından biri olan kentsel dönüşüm için Steelife'ı tercih etti. Proje başkent Libreville'in toplu konut alanı olarak belirlenen Angondje bölgesinde gerçekleştiriliyor. Gabon'un Kalkınma Planı'nın ilk toplu konut projesi olan Angondje, toplam 50 bin 615 metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediliyor. Konutların üretim ve sevkiyatları tamamlanarak inşa sürecine geçildi ve bina montajları tüm hızıyla devam ediyor. Proje anahtar teslim olarak sadece altı ay içinde tamamlanmış olacak. Her biri iki katlı olarak inşa edilecek bloklardan bir bölümünde dörder konut var ve bu tip konutların proje içindeki toplam sayısı 216. Diğer bloklarda ise ikişer ve dörder adet dubleks konutlar yer alıyor. Dubleks konutların adedi ise 348.”
Hızlı kurulum ile kısa sürede teslim
Mimar Bülent Aydın, hafif çelik yapı sisteminin klasik sistemler ile kıyaslanmayacak derecede yüksek inşaat hızına sahip olduğuna dikkat çekti. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle inşaat sezonunun çok kısa olduğu bölgelerde güvenli, kaliteli ve en önemlisi de klasik yapı sistemlerine göre çok daha hızlı inşa edilebilen bir sistem olarak öne çıkmaktadır. Bu şekilde kısa sürede üretilip uygulandığı için zamandan tasarruf sağlarken acil çözümler için de ideal bir sistem olarak dikkat çekmektedir. Ön üretimli ve teknolojik altyapısı ile ölçülebilir değerlerde üretilen ve bir sanayi ürünü olan hafif çelik yapı sistemi, proje ve statik hesap süreci bu sistem için özel olarak geliştirilmiş yazılımlar sayesinde tamamen teknolojik olarak ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Üretim sürecinde ise yine tamamen bu sistem için özel olarak tasarlanmış ve Türkiye'ye Steelife tarafından getirilen Amerika ve Avustralya yapımı makine ve ekipmanlar kullanılmaktadır. Böylece şantiyedeki kurulum aşamasında hata ihtimalini ortadan kaldıran yapılardır. Böylece hafif çelik yapı sistemi ile bir yapının, üretim sürecindeki serüveninin belirsizliklerle dolu bir macera olmaktan çıkarılması mümkün olmaktadır. “
Yorum Yaz