maritbet girişmaritbet
Tavros’tan İnegöl’e eğitim yatırımı!

Tavros’tan İnegöl’e eğitim yatırımı!

Tavros, İnegöl’de inşa ettiği okulu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı

Tavros Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Celaloğulları'nın yeğeni anısına inşa ettirdiği Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi açıldı. Okulun açılış töreni Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Törende hayırsever iş adamı Celaloğulları'nın yanı sıra Tavros Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rostislav Gurevich ile İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya ve Tavros'un yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

İnegöllülerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde kısa bir konuşma yapanTavros Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Celaloğulları, “Bugün Türkiye'nin her yerinde binlerce okulda, aralarında benim kendi çocuklarımın da olduğu milyonlarca öğrenci okula başladı. Fakat benim için, şu an açılışını yaptığımız bu okulun ayrı bir yeri var. Çünkü bu okul, 2 yıl önce elim bir trafik kazası sonucu henüz 22 yaşında kaybettiğim sevgili yeğenim Naire'nin adını taşıyor. Onun değerli hatırasının yaşayacağı bu okulda, onun gibi yüzlerce çocuğun gülmesini istiyoruz. İşadamı olarak, topluma kazandıklarımızı topluma vermeliyiz. Yaptırdığımız bu okulla eğitime katkı sunmak bizleri mutlu ediyor. Bu okulun hayata geçmesinde destek olan, katkı sunan başta Sn. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Bursa ve İnegöl'deki devlet yetkililerine, belediye başkanına teşekkür ederim” dedi.

Celaloğulları, okulda eğitim görecek gençlerin ülkelerini düşünen, hayırsever gençler olmasını umut ettiğini belirterek, okulun yeni eğitim-öğretim yılı için hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever işadamı Tarık Celaloğulları'nın, Kazakistan'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki yeğeni Naire Çikayeva adına İnegöl'de yaptırdığı okul kompleksi ‘Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası kapsamında gerçekleşti. Toplam 3 milyon TL'lik bir yatırım olan bu kompleks 24 derslikli okul, 250 seyirci kapasitesi spor salonu ve yemekhaneyi kapsıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tavros’tan İnegöl’e eğitim yatırımı!
  • 22.09.2014 16:05

Tavros’tan İnegöl’e eğitim yatırımı!

Tavros, İnegöl’de inşa ettiği okulu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı ...