Teknopanel yeni yatırımıyla kapasitesini yüzde 30 artıracak!
Sakarya 2'nci OSB'de gerçekleştirecekleri yatırımla kapasitelerini yüzde 30 artıracaklarını aktaran Orhan Kahveci, 18 milyon TL'lik yatırım planlayan firmalarının, 90 kişiye de ek istihdam sağlayacağını söyledi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) 14 bin 800 metrekaresi kapalı toplam 34 bin metrekare alanda endüstriyel tesisler için sandviç panel, poliüretan, taş yünü, cam yünü, EPS ve PIR, dolgu panel üretimi gerçekleştiren Teknopanel, yeni yatırımıyla hem kapasitesini hem de istihdamını artıracak.
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) 14 bin 800 metrekaresi kapalı toplam 34 bin metrekare alanda çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, 30'a yakın ürün çeşidine sahip olduklarını bildirdi. Yıllık 5 milyon metrekare panel üretim kapasitesine sahip olduklarına değinen Kahveci, faaliyetlerine 160 kişilik kadro ile devam ettiklerini söyledi. Yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Orhan Kahveci, Sakarya 2'nci OSB'de 35 dönüm üzerinde fabrika inşaatına başlayacaklarını bildirdi. İlk etapta 9 bin 500 metrekaresini kapatacaklarını ve yılsonunda 150 bin metreküp kapasiteli EPS hatlarının devreye gireceğini aktaran Kahveci, 2013 Haziran ayında da 3.5 milyon metrekare kapasiteli sandviç panel hattının devreye alınacağını ifade etti. Panel üretiminde kapasitelerinin yüzde 30 artacağını, EPS üretiminde de üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını kaydeden Kahveci, bu yatırımları ile sektör adına büyük önem taşıyan Marmara pazarına daha yakınlaşmış olacaklarını vurguladı. Orhan Kahveci, bu yatırımla yurtdışında ise Balkanlar, Türk cumhuriyetleri ve Ukrayna'yı hedeflediklerini açıkladı.
MTOSB'de de EPS enjeksiyon sistemine geçeceklerini açıklayan Kahveci, "EPS'de kapasitemiz doldu. Bu nedenle yeni yatırım büyük önem taşıyor. Ayrıca Marmara'daki ağırlığımızı artırmak istiyoruz.
Sakarya'daki yatırımla nakliye avantajımızı da artıracağız" dedi. Geçen yılın verilerine göre EPS pazarında yüzde 19'luk artış yaşandığını açıklayan Orhan Kahveci, "Biz de gelişen bu pazara daha hızlı cevap verebilmek adına yalıtım malzemesi olan EPS malzemelerinin üretimine ağırlık veriyoruz. Marmara çevresindeki pazarlar ve İç Anadolu'daki pazarlardan daha çok pay almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Bayi sayımız 21'e ulaştı" Üretimlerinin yüzde 40'ını ihraç ettiklerini anlatan Orhan Kahveci, yurtiçinde ise bayilik sistemi ile çalıştıklarını bildirdi. Geçen yıl dört yeni bayi ile bayi sayılarım 21'e ulaştırdıklarından bahseden Kahveci, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yapılanmaları bulunmadığını, bu yıl o bölgelere de bayi açmayı planladıklarını ifade etti.
Bu yılın başında bazı sıkıntılar yaşadıklarına da değinen Kahveci, fabrikanın XPS hattı ve mamul depolarında şubat ayında meydana gelen yangın nedeniyle XPS üretimine zorunlu olarak ara verdiklerini, gelecek yılbaşında tekrar başlayabileceklerini belirtti. Firmalarının Türkiye'de panel üreticileri arasında kapasite ve satış büyüklüğü açısından ikinci sırada yer aldığım kaydeden Kahveci, "Geçen yıl inşaat sektörünün hareketli olması nedeniyle iyi bir yıl geçirdik ve sektörde ikinci şıraya yerleştik. Bu yıl da hedefimiz yeni yatırımlarla mevcut yerimizi korumak" diye konuştu.
"Yeni ürünler üzerinde çalışacağız" Geçen yıl Alman BASF firması ile yangın dayanımı daha yüksek olan poliizosiyanurat (PIR) panel üretiminin denemelerini yaptıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını anlatan Kahveci, BASF firmasından temin edilen ilave ekipmanlarla bu yıl poliüretan ve mevcut PIR'a göre yangın dayanımı çok daha yüksek olan yeni ürünün üretimine başlayacaklarını ifade etti. Aynı zamanda sanayi kuruluşlarının yanı sıra özellikle villalarda yalıtım amacıyla kullanılan dekoratif panel üretimi üzerinde çalıştıklarını da anlatan Kahveci, test aşamasında oldukları değişik baskül dekoratif panel üretimini de yıl içinde gerçekleştireceklerini dile getirdi. Bunun için yaklaşık 500 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Kahveci, bu ürünün dış cephelerde kullanılacağını dile getirdi.
Dünya
Yorum Yaz