maritbet girişmaritbet
Teknosel, yurtdışındaki projelere odaklanacak!

Teknosel, yurtdışındaki projelere odaklanacak!

Teknosel, havalandırmalı cephe sistemleri, binaların ve endüstriyel projelerin yalıtım sistemleri, metal cephe ve çatı kaplamaları konularında birçok firmanın temsilciliğini yapıyor

 

Sektörde ithalatçı konumda bulunan Teknosel, havalandırmalı cephe sistemleri, binaların ve endüstriyel projelerin yalıtım sistemleri, metal cephe ve çatı kaplamaları konularında birçok firmanın temsilciliğini yapıyor. Teknosel'in 1998 yılında kurulduğunu aktaran Teknosel Satış ve Pazarlama Müdürü H. Tolga Önel, “Firmamız; havalandırmalı cepheler konusunda, terracotta cephe sistemlerinde Alphaton ve Faveton firmalarının; ahşap dış cephe kaplama grubunda Parklex, WRC, Prucelli firmalarının; çimento bazlı dış cephe yonga levha kaplama grubunda SVK ve Swisspearl firmalarının Türkiye temsilciliğini yapıyor” dedi.
 
Firma olarak 2012 yılını oldukça hareketli geçirdiklerini aktaran Önel, cirolarının, 2011'e oranla yüzde 30 arttığını, uygulamalı olarak yapılan proje sayısında da artış kaydettiklerini söyledi. Önel, önceki senelerde sadece malzeme satışına odaklandıklarını, 2012 yılında ise, yüklenici ve mimarların çözüm ortağı olma adına önemli mesafe aldıklarını ifade etti.
 
Önel, “2012'de cironun büyümesi sebebiyle ithalatımız arttı. Aynı zamanda yurtdışındaki projelerde de var olduğumuz bir yıl yaşadık. Firmamız, Azerbaycan, Afganistan, Irak, Kuzey Kıbrıs, Türkmenistan ve Rusya'ya malzeme satışları gerçekleştirdi” diye konuştu. 2013 yılında yeni organizasyon modeli ile daha yüksek kâr ve ciro hedeflediklerini bildiren Önel, şunları söyledi: “Özellikle yurtdışı projelerde daha fazla yer almayı planlıyoruz. 2013 yılında, 2012 yılına göre yüzde 30'luk bir cirosal büyüme hedefliyoruz. Ayrıca ürün grubuna ciroya katkı sağlayacak yeni ürünlerin eklenmesi ve aynı zamanda hizmet kalitesinin artırılması da planlarımız arasında.”
 
Bu arada metal çatı ve cephe kaplamaları konularında da faaliyet gösterdiklerini söyleyen Önel, Nedzink firmasının temsilciliğini yaptıklarını ve bu firmadan titanyum çinko ve bakır temin ederek, kenet sistem metal çatı uygulamaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Önel, metal grubundaki ürün portföyünü tamamlamak için Euramax firmasından PVDF boyalı alüminyum temin ettiklerini de belirterek, “Mimari projelerin cephelerinde ise, sık olarak kullanılan paslanmaz çelik ağlar konusunda TTM Rossi ve Potter&Soar firmalarının temsilciliğini yapıyoruz” bilgisini verdi. Isı ve su yalıtım sistemleri konularında da faaliyet gösterdiklerini aktaran Önel, Teknosel ısı ve su yalıtım sistemleri grubunda Firestone ve Foamglas firmalarının ürünlerini sistem olarak pazara sunduklarını ve sistem garantileri verebildiklerini ifade etti.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teknosel, yurtdışındaki projelere odaklanacak!
  • 13.03.2013 14:07

Teknosel, yurtdışındaki projelere odaklanacak!

Teknosel, havalandırmalı cephe sistemleri, binaların ve endüstriyel projelerin y ...