maritbet girişmaritbet
Teksüt Balıkesir Gönen’deki fabrikasının inşaatını bu yıl tamamlayacak!

Teksüt Balıkesir Gönen’deki fabrikasının inşaatını bu yıl tamamlayacak!

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 1956 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Teksüt, bu yıl yüzde 15 büyüme hedefliyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 1956 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Teksüt, bu yıl yüzde 15 büyüme hedefliyor.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 1956 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Teksüt, bu yıl yüzde 15 büyüme hedefliyor. Geçen yıl yeni fabrika inşaatının temellerini atan firma, tesisi bu yıl içinde tamamlamayı planlıyor.

İlk dönemlerde sadece beyaz peynir üretimi üzerine kurulan firmanın 1990 yılında modern tesisine taşındığını aktaran Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, 50 yılı aşan üretim sürecinde ürün yelpazelerine kaşar peyniri, krem peynir, tereyağı, sürülebilir beyaz peynir, labne, kaymak, yoğurt, ayran, UHT süt ve yöresel peynirler gibi farklı çeşit ve gramajlarda ürünlerin de eklendiğini söyledi. Arınık, yaklaşık 8 bin  metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firmanın, halen bünyesinde 300 personel istihdam ettiğini kaydetti.

Geçen yılı 172.5 milyon TL ciro ile kapattıklarını, gerçekçi bir hedef koyarak 2013'te bu rakamı yüzde 15 artırmaya çalışacaklarını ifade eden Cevdet Arınık, "Hijyen ve kalite yatırımlarımız sürekli devam ediyor. Yeni ürünler piyasaya süreceğiz ve bu süreçle beraber kapasitemizi artırarak yolumuza devam edeceğiz" dedi. Arınık, geçen yıl inşaatına başladıkları fabrika yatırımlarını da bu yıl içinde tamamlayacaklarını bildirdi.

Kaliteye  ve personel eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Arınık, "1998 yılında ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi ve 2005 yılında Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sistem belgelerini, akabinde, TS EN ISO 2001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ile TS EN ISO 22.000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazandık. Personel eğitimine her zaman ayrı bir önem veriyoruz. Yaklaşık 5 yıldır Gıda Hijyeni ve Teknolojisi ile Gıda Güvenliği konularında aylık eğitimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca Teksüt olarak, 2011 yılında FDA tarafından denetlendik ve denetim olumlu olarak sonuçlandı" açıklamasını yaptı.

Sektördeki gelişmelere paralel olarak yaşanan problemlere değinen Cevdet Arınık, "Bölgelerarası fiyat farkı en önemli sorun. Sütün en iyi, en kaliteli olduğu ama aynı zamanda en pahalı olduğu yer Marmara Bölgesi. Neredeyse yüzde 15'lere varan bölgelerarası farklar doğuyor. Öyle olunca rekabet dengeleri bozuluyor" değerlendirmesini yaptı. Sektörün bir temsilcisi olarak hükümetten beklentilerini de dile getiren Arınık, "Süt üretimine destek veriliyor, süt artışı süreklilik kazandı ama tüketim buna paralel olarak artmadığı için özellikle nisan-mayıs-haziran aylarında süt fazlalığı olduğundan bu fazlalık tüketilemiyor. Okul sütü buna katkıda bulunsa da yeterli değil. Onun için ihracatın önü açılmalıdır" diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teksüt Balıkesir Gönen’deki fabrikasının inşaatını bu yıl tamamlayacak!
  • 12.06.2013 14:42

Teksüt Balıkesir Gönen’deki fabrikasının inşaatını bu yıl tamamlayacak!

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 1956 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Teks ...