maritbet girişmaritbet
Trakya Ahşap, son teknoloji üretim makineleri yatırımı yapacak!

Trakya Ahşap, son teknoloji üretim makineleri yatırımı yapacak!

İç mekan için kapı üretimi yapan Trakya Ahşap’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Atmaca, geçmişi uzun yıllara dayanan firmanın, ürünlerini toptan ve perakende olarak, ayrıca bayileri aracılığıyla müşterilerine ulaştırdığını kaydetti

 

İç mekan için kapı üretimi yapan Trakya Ahşap'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Atmaca, geçmişi uzun yıllara dayanan firmanın, ürünlerini toptan ve perakende olarak, ayrıca bayileri aracılığıyla  müşterilerine ulaştırdığını kaydetti. Yerli-yabancı inşaat firmaları ve Türkiye'nin birçok yerindeki bayiler ile çalıştıklarını ifade eden Atmaca, ahşap ve Amerikan panel kapı olmak üzere iki çeşit iç mekan kapı üretimi yaptıklarını aktardı. Kapalı alanı 6 bin metrekare olmak üzere toplam 11 bin metrekare alana sahip fabrikada aylık 5 bin kapı üretim kapasitesine sahip olduklarını ve üretimlerinin ise aylık 4 bin adet olduğunu anlatan Atmaca, Türkiye İş Kurumu ile anlaşmalı olarak 48 kişiyi istihdam ettiklerini belirtti.
 
Üretimde kullanmış oldukları hammaddeyi yerli firmalardan tedarik ettiklerini vurgulayan Atmaca,  Libya ve Irak başta olmak üzere çeşitli Arap ülkelerine kapı ihracatı yaptıklarının da altını çizdi. 2012 yılında yurtdışında düzenlenen birçok yapı fuarına katıldıklarını söyleyen Atmaca, “Bu fuarlarda 2012 yılı için özel ürettiğimiz kapı modellerini tanıttık. Mobilya sektörüyle ilgili, 2013 yılının üçüncü çeyreğine kadar gerçekleştirmek istediğimiz  farklı projelerimiz var. Projelerimizi gerçekleştirebilmek ve var olan kapasiteyi artırabilmek için, teknolojiyi verimli bir şekilde kullanabilen modern üretim makinelerini tesisimize entegre edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Üretim kapasitesini artıracak
 
Mobilya sektörüne yönelik yeni projeleriyle birlikte ürün gamlarında çeşitliliğe gideceklerini ifade eden Atmaca, üretim kapasitesi ve seri üretim kapasitesi bazında artış beklediklerini söyledi. Atmaca,  yatırımın yaklaşık olarak 750 bin TL'ye mal olmasını planladıklarını aktardı.
 
Sektörde Trakya Ahşap gibi yenilikçi Ar-Ge çalışmalarına önem veren birkaç üretim firması bulunduğunu anlatan Atmaca, Türkiye'nin, sektör olarak yeni ürün geliştirmede Avrupa ile aynı seviyede olduğunu ve gelecek dönemde ahşap kapı ürün çeşitliliğinin artacağını söyledi. 
 
Avrupa'nın sektör açısından biraz daha önde olmasının tek nedeninin teknolojiye Türkiye'deki üreticiden  önce ve daha ucuza ulaşabilmesi olduğunu savunan Atmaca, kullanılan üretim makinelerinin çoğunun Avrupa'dan temin ediliyor olmasının da yerli üreticiye dezavantaj getirdiğini ifade etti.  Sektörün hammadde ihtiyacının ülke içinden temin edebilmesinin maliyetleri düşüreceğinin altını çizen Atmaca, “ Ülkemizdeki orman varlıklarının gelişimi, tüm ahşap sektörünü etkileyecektir. Ormanlarımızın bilinçsizce kullanılmasının önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde
  • 23.07.2022 00:54

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde

Bakan Varank, Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki "Doğu Anadolu ...

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!
  • 15.07.2022 11:43

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Hüsey ...

Mobilya sektörü 6 milyar dolarlık buluşma için hazır!
  • 21.01.2022 10:52

Mobilya sektörü 6 milyar dolarlık buluşma için hazır!

Türk fuarcılık tarihinin en büyük fuarı olarak IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı, ...

Mobilyada talep patladı, sektör çift vardiyaya geçti!
  • 09.07.2021 10:30

Mobilyada talep patladı, sektör çift vardiyaya geçti!

Evlenenler ve evini yenilemek isteyenler mobilyaya talebi patlattı. Sektör ilk d ...

Düğün sezonuyla mobilya sektöründe hareketli dönem başladı
  • 05.07.2021 12:21

Düğün sezonuyla mobilya sektöründe hareketli dönem başladı

Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, mobilya sektörüne dair önemli öngörülerde b ...

Evlenecek çiftlerin mobilya alma telaşı sektöre yaradı!
  • 08.06.2021 16:55

Evlenecek çiftlerin mobilya alma telaşı sektöre yaradı!

Cumartesi günleri mağazaların açılmasıyla birlikte mobilya alışverişlerinde cidd ...