maritbet girişmaritbet
TSP Suudi Arabistan’da cirosunu 5 kat artıracak!

TSP Suudi Arabistan’da cirosunu 5 kat artıracak!

TSP Yönetim Kurulu Üyesi Levent Bağan, Suudi Arabistan'da bir proje ile tesis yönetimine başlayacaklarını, bu açılımla sağlanacak büyüme ile 150 milyon dolarlık ciro hedeflerini açıkladı

Gayrimenkul sektöründeki hızlı büyüme, tesis yönetimi sektörünü de hareketlendirdi. Bu sektörde hizmet veren TSP, önümüzdeki dönemde Ortadoğu'ya yayılarak hızlı büyümesine büyük bir ivme katmayı hedefliyor. TSP Yönetim Kurulu Üyesi Levent Bağan, Suudi Arabistan'da bir proje ile tesis yönetimine başlayacaklarını, bu açılımla sağlanacak büyüme ile bu yıl 24 milyon dolar olarak hedeflenen cirolarını 150 milyon dolar düzeyine taşıyacaklarını açıkladı. Levent Bağan, ayrıca performans ve değişim yönetimi olarak iki niş alanda iş yapmak için bir İngiliz, bir de İskoç firma ile görüşme halinde olduklarını söyledi. Bu yeni iş kolları ile çok sayıda şube ya da bayisi olan şirketlere, bu şubelerin hangilerinin iyi çalıştığının denetimi, raporlama ve danışmanlık hizmeti verilecek.

TSP Grubu, yönetimde Hotech, XLS ve TSP Management, mühendislikte TSP Engineering, danışmanlık alanında TSP Consulting, gayrimimenkul yönetimi alanında Cure ve özel concierge hizmetleri veren Lonca şirketini bünyesinde barındırıyor. Vodafone'a tüm Türkiye'de bütünsel tesis yönetimi hizmeti sunan şirket, fabrika yönetimi de yapıyor.

TSP halen 30'dan fazla konut sitesinin yönetimini yapıyor, inşaatı süren en büyük 6 projenin de danışmanı. Bağan, "Amacımız bittikten sonra yönetimini de yüklenmek. Zorlu bunlardan biri. Eroğlu'nun Seyrantepe projesinin de danışmanıyız. Niş Adalar, Buyaka projesi bütünsel yönetim yaptığımız projeler. Artık 'Sabri Bey yöneticiliği devri bitti. Yüksek teknoloji ile donatılmış modern sitelerin aynı modern anlayışla yönetilmesi gerekiyor" bilgilerini verdi.

Herkes peşinde

"Herkesin üzerindeki maliyet baskısı en üst seviyede" diyen Bağan, bu durumun alışveriş merkezi yönetiminde de kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Arıhan, hizmetlerin optizisayonunun çok önemli olduğunu aksi halde alışveriş merkezlerinde bir dönüşümün kaçınılamaz olduğunu anlattı. Bağan, kar marjlarının daralması ile özellikle işgücünde daha düşük ücretli eleman arayışlarının arttığını anlattı. Alışveriş merkezleri ve dev gayrimenkul projelerinin daha proje aşamasında danışmanlık alarak nasıl daha optimum şekilde yönetilebileceğini belirlemesi gerektiğini belirten Bağan, "Bu denklemi doğru şekilde kurmayanlar malesef ileriki aşamalarda kira gelirlerini aşağı çekmek zorunda kalıyor. Yeni bir trend olarak büyük gayrimenkul projelerinde daha projenin çizimi aşamasında yönetim danışmanlığı son dönemde talep edilir oldu" dedi.

Faturanızı neye kesiyorsanız sizin işiniz odur

TSP Yönetim Kurulu Üyesi Levent Bağan, şirketlerin neye fatura kesiyorsa asli işinin o olduğunu, ona odaklanması gerektiğini söyledi. Bağan, "Türkiye'de outsourcing hızla yayılıyor. Aksi halde bizim gibi şirketler yüzde 30-35 büyüyemez" dedi. Uzun yıllar ISO 9000 standardı ile ilgili çalışmalar yaptığını anlatan Bağan, "Biz maliyet unsurunun ne kadar önemli olduğunu çok yakın zamanlarda anlamaya başladık. Maliyeti çalışan maliyeti, elektrik, su olarak algıladık. Halbuki bu standart 'kalitesizlik maliyeti' diye de bir şey olduğunu öğretti. Sineğin yağını çıkartmak gerektiğini daha yeni öğreniyor Türk toplumu. Kalite konusunun üniversitelerde hatta liselerde bir ders olarak okutulması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TSP, Teknopark İstanbul'un bakım ihalesini kazandı
  • 07.05.2014 09:58

TSP, Teknopark İstanbul'un bakım ihalesini kazandı

Teknopark İstanbul A.Ş’nin teknik işletim, periyodik ve onarım hizmetlerini kaps ...

TSP, yeni nesil binalara özel yönetim hizmeti veriyor!
  • 02.05.2013 08:14

TSP, yeni nesil binalara özel yönetim hizmeti veriyor!

Gayrimenkul geliştirme ve gayrimenkul satış hizmetleri, tesis yönetimi, işletme ...

TSP dev projelerin yönetiminde firmalara tasarruf ettiriyor!
  • 10.02.2013 17:38

TSP dev projelerin yönetiminde firmalara tasarruf ettiriyor!

Tesis ve gayrimenkul yönetimi alanında faaliyet gösteren TSP, yönetim giderlerin ...

Levent Bağan: Gökdelen camlarını dağcılar temizliyor!
  • 24.08.2012 08:32

Levent Bağan: Gökdelen camlarını dağcılar temizliyor!

Hilton, Nishistanbul, Kuyumcukent, Metroport, Metrocity, TAV, Astoria, Pendorya ...

TSP Suudi Arabistan’da cirosunu 5 kat artıracak!
  • 27.04.2012 11:03

TSP Suudi Arabistan’da cirosunu 5 kat artıracak!

TSP Yönetim Kurulu Üyesi Levent Bağan, Suudi Arabistan'da bir proje ile tesis yö ...