maritbet girişmaritbet
UB Holding, Irak'ta demir çelik fabrikası işletmesine 700 milyon dolar ödedi!

UB Holding, Irak'ta demir çelik fabrikası işletmesine 700 milyon dolar ödedi!

100'ün üzerinde Türk firmasının faaliyet gösterdiği Irak'ın Basra kentinde enerji dışı en büyük yatırım bir Türk şirketinden geldi

 

Basra'da üretim ve istihdamı artırmaya yönelik en büyük yatırım işlerini Türk firmaları üstleniyor

100'ün üzerinde Türk firmasının faaliyet gösterdiği Irak'ın Basra kentinde enerji dışı en büyük yatırım bir Türk şirketinden geldi. Basra'nın Zubeyir ilçesinde bulunan 440 bin ton kapasiteli demir çelik fabrikasının renovasyonu ve 21 yıllığına işletme işini UB Holding aldı. YİD yöntemiyle gerçekleşecek projenin toplam maliyeti 700 milyon doları buluyor.

Basra'daki Türk yatırımları hakkında Dünya Gazetesi'ne bilgi veren Basra Başkonsolosu Faruk Kaymakcı, 10 binin üzerinde Basralı'ya istihdam sağlayan Türk girişimcilerine son olarak UB Holding'in eklendiğini söyledi. Toplam 700 milyon dolara ulaşacak yatırıma ilişkin sözleşmenin 14 Kasım'da imzalandığını ifade eden Kaymakcı, yap-işlet-devret projesinin Basra'da enerji sektörü dışında ve üretime yönelik olarak yapılmış en büyük yatırım olduğunu söyledi. Kaymakcı, yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Basra'da sadece petrol değil, demir çelik ihracatının da yapılacağını, ayrıca ülkede inşaat sektörünün daha da canlanacağını bildirdi.

Başkonsolos Kaymakcı, elektrik üretiminden suyollarının açılmasına, hastane inşaatından uluslararası fuarlara ve uçuşlara ve petrol sahalarındaki çalışmalarıyla her alandaki işleriyle Türk firmalarının Irak'ın güneyini denizden, karadan ve havadan dış dünyaya bağlamaya katkı sağladıklarını ve bir ticaret ve iş köprüsü kurduklarını kaydetti.

Irak'ın güneyinde Türk firmalarının ve ürünlerinin rekabet gücünün son derece yüksek olduğunu belirten Kaymakcı, Türk firmalarının Avrupa kalitesini Ortadoğu fiyatlarıyla sağlayabildiklerini, zor koşullarda hızlı iş bitirebildiklerini, yerel çevrelerle hemen kaynaşabildiklerini ve tarihi, kültürel ve coğrafi yakınlığın Türkleri ve Iraklı kardeşlerini birlikte çalışmaya teşvik ettiğini vurguladı.

Irak Sanayi Bakanlığı'na bağlı Basra Demir Çelik Fabrikası Genel Müdürü Abbas Hayyal ise Zubeyir ilçesinde bulunan demir çelik fabrikasının renovasyon ve işletme işinin 21 yıllığına Türk firması UB Holdinge verildiğini, 700 milyon dolarlık yatırımla UB Holding'in 18 ay içerisinde yıllık üretimi 440 bin tondan 1 milyon tona yükselteceğini ifade etti. Hayyal, gelirin Şirket ile Türk firması arasında paylaştırılacağını ve bir kısım kazancın da Basra Valiliğine tahsis edileceğini açıkladı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

UB Holding, Irak'ta demir çelik fabrikası işletmesine 700 milyon dolar ödedi!
  • 22.11.2012 13:58

UB Holding, Irak'ta demir çelik fabrikası işletmesine 700 milyon dolar ödedi!

100'ün üzerinde Türk firmasının faaliyet gösterdiği Irak'ın Basra kentinde enerj ...