maritbet girişmaritbet
Ulusal Faktoring, yeni şubeler için çalışmalara başladı!

Ulusal Faktoring, yeni şubeler için çalışmalara başladı!

Ulusal Faktoring olarak bu yıla hedeflerini büyüterek girdiklerinin altını çizen Güleryüz, İzmir şubesinin Ocak 2013 tarihinde faaliyete geçtiğini açıkladı

 

Ağırlıklı olarak inşaat, gıda, tekstil, makine, çimento, ulaştırma ve demir çelik sektörleri içinde yer aldıklarını aktaran Ulusal Faktoring Genel Müdür Yardımcısı Feyza Güleryüz, Ankara ve Gebze temsilciliklerinin 2011 yılında, İkitelli ve Ümraniye şubelerinin ise 2012 yılında faaliyete geçtiğini bildirdi. Ulusal Faktoring olarak bu yıla hedeflerini büyüterek girdiklerinin altını çizen Güleryüz, İzmir şubesinin Ocak 2013 tarihinde faaliyete geçtiğini açıkladı.
 
Sektörde 80 personel ile yer alan şirketin Ankara temsilciliğinin Mart ayında şubeleşeceği haberini veren Güleryüz, pazarlama kadrolarını genişleteceklerini söyledi. Firmanın genel müdürlükte de yeni bir yapılanmaya girdiğini ifade eden Güleryüz, oluşturduğu grup müdürlükleri ile ekipleşmeye büyük önem verdiğini dile getirdi.
 
Cirolarının 2012 yılında yüzde 50 artış gösterdiğini kaydeden Güleryüz, “Özkaynak artışımız yüzde 28 olarak gerçekleşti. 2012 sonunda bin 300'ün üstünde aktif müşteri sayısına ulaşan Ulusal Faktoring, yılı hedeflediği gibi 300 milyon TL'nin üstünde bir plasmanla, 60 milyon TL özkaynakla kapadı. Sektördeki pazar payımız yüzde1.2'den yüzde1.85'e yükseldi. Özkaynak kârlılığımız yüzde 21 olarak gerçekleşti” diye konuştu. 2012'nin karşılıksız çek oranlarının yükseldiği, sorunlu kredilerde büyük artışın olduğu bir yıl olarak geçtiğine değinen Güleryüz, yıl sonunda takipte olan alacaklar oranı yüzde 2.7 olan şirketin, bu oranla 2012'nin dokuzuncu ay verilerine göre yüzde 5.2 olan sektör ortalamasının altında kaldığını vurguladı. “2012'de Eurosia Rating (JCR), Ulusal Faktoring'i yatırım yapılabilir kategorisinde derecelendirerek Uzun Vadeli Ulusal Notunu A/Trk(Stabil Görünüm), Görünümünü ise ‘stabil' olarak belirledi” diyen Feyza Güleryüz, “Ekim 2012'de 60 milyon TL'lik tahvil ve finansman bonosu ihracımız başarı ile gerçekleşti” dedi.
 
Bir milyon 300 bin TL ciro hedefliyor
 
Ulusal Faktoring olarak bu yıl bir milyon 300 bin TL ciro rakamına, 450 milyon TL plasmana, 2 bin aktif müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Güleryüz, yıl sonunda özkaynaklarını 70 milyon TL'ye, pazar paylarını yüzde 2.5'a çıkararak sektördeki yerlerini pekiştirmek istediklerini iletti. Kasım 2012'de TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan yasa tasarısının, sektörün önünü açar nitelikte olduğuna işaret eden Güleryüz, şunları söyledi:
 
“Sektörde yer alacak firmaların özkaynaklarını kuvvetlendirip sermayelerini 20 milyon TL'ye çıkarması gerekiyor.  Faaliyetlerini yasaya uygun sürdürmeyen şirketlerin lisanslarının iptali gibi büyük yaptırımlar sektörü daha da iyi bir konuma getirecektir. Şubeleşme ile ilgili alınan kararlar, Faktoring Derneği'nin birliğe çevrilmesi gibi diğer yenilikler faktoring şirketlerini bankalar karşısında daha etkin bir konuma sokacaktır.”
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ulusal Faktoring, yeni şubeler için çalışmalara başladı!
  • 08.03.2013 08:24

Ulusal Faktoring, yeni şubeler için çalışmalara başladı!

Ulusal Faktoring olarak bu yıla hedeflerini büyüterek girdiklerinin altını çizen ...