Ürosan Mobilya üretimini ve cirosunu yüzde 30 artırmayı hedefliyor!
Ürosan Mobilya Ortadoğu pazarının tekrar canlanmaya başlamasıyla, bu sene üretimini ve buna paralel olarak cirosunu yüzde 30 oranında artırmayı hedefliyor
Ofis oturma sistemleri, ofis mobilyaları ile sinema, konferans salonları, stadyum, açık/kapalı spor salonları ve gösteri merkezi koltukları üreten Ürosan Mobilya, aynı zamanda bu ürünlerin projelendirme ve uygulama aşamasında kadrolu mimari ekibiyle firmalara hizmet veriyor. Üretimini İstanbul Samandıra'daki tesislerinde sürdüren firma, Ortadoğu pazarının tekrar canlanmaya başlamasıyla, bu sene üretimini ve buna paralel olarak cirosunu yüzde 30 oranında artırmayı hedefliyor.
Ürosan Mobilya'nın yıllık 180 bin koltuk üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten firma sahibi İzzet Habip, 2012 yılında ofis koltuk ve mobilyaları pazarında dünya genelinde yaşanan daralmanın iç pazarlarda da az da olsa hissedildiğini kaydetti. “İç pazarda devam etmekte olan yatırımların hız kesmemesi, pazarın sıkışmamasını sağladı ancak Ortadoğu'da oluşan ortam, bu bölgelerdeki projelerin askıya alınmasına sebep oldu” diyen Habip, koltuk üretimlerinde geçen yıl yüzde 25, cirolarında ise daha düşük oranda artış yaşandığının altını çizdi. Cirolarındaki artışın düşük kalmasının nedeninin piyasalarda yaşanan yoğun rekabetten kaynaklı olduğunu açıklayan Habip, 2013 yılında, tekrar canlanmaya başlayan Ortadoğu pazarlarıyla birlikte, üretim adetlerinin ve buna paralel olarak cirolarının yüzde 30 oranında artabileceğini öngördüklerini söyledi.
Ürosan Mobilya olarak, ürünlerinin projelendirme ve uygulama aşamasında da firmalara hizmet verdiklerini belirten İzzet Habip, Türkiye geneline yayılmış olan bayileri aracılığıyla müşterilerine ulaştıklarını, projeler için gerekli mimari desteği ise İstanbul Etiler'de bulunan showroomlarından sağladıklarını dile getirdi. Ofis oturma sistemlerinde geniş ürün yelpazesine sahip olmalarının yanı sıra büyük boyutlu projelerde birçok seviyedeki ihtiyacı karşılayabilmek için özel tasarım koltuklar da üretebildiklerini ileten Habip, 2012 yılında yaptıkları Ar-Ge ve diğer yatırımlarının ise daha çok sinema, konferans ve stadyum/spor salonları koltukları üzerine olduğunu vurguladı. Firmalarının özellikle stadyum ve spor salonlarında ihtiyaç duyulabilecek her türlü oturma sistemini üretebilecek duruma geldiğini ileri süren Habip, “Yurt içinden ve dışından gelen stat koltuğu talepleri bizi bu yönde hareket ettirdi. Ayrıca ofisler için, birkaç yeni yönetici koltuğu modelimiz, bu yıl içinde tanıtılmak üzere tasarım aşamasından çıktı” diye konuştu.
14 ülkeye ihracat gerçekleştirdi
Geçen yıl içinde, ofis koltukları ve mobilyaları, sinema ve konferans koltukları ile stadyum koltuklarını 14 değişik ülkeye ihraç ettiklerinin bilgisini de veren İzzet Habip, ihracatta ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkeleri ile Rusya ve Romanya'nın başı çeken ülkeler olduğunu ifade etti. 2013 yılının da son üç yıla benzer bir şekilde devam ettiğini kaydeden Habip, “Piyasaların tamamen açıldığı ve rahatladığı söylenemez. Avrupa ve Amerika'da yaşanan derin kriz sonucunda bu bölgedeki üreticiler, yeni pazar arayışına girdiler. Türkiye ve Ortadoğu pazarlarından pay alabilmek için bu bölgelerde agresif satış yöntemlerine başvurduklarını görebiliyoruz. Bu durum bizim açımızdan bir tehlike yaratabilir” dedi.
Pazarda etkinliklerini sürdürebilmek amacıyla fiyat indirimine gitmek veya satış şartlarını değiştirmek zorunda kalabileceklerine değinen Habip, şunları söyledi: “Bunun sonucunda bu bölgelerdeki kârlılık oranları düşebilir. Esas büyük tehlike kâr oranlarını koruyabilmek adına, ürün kalitesinde ve hammadde maliyetinde yapılacak fedakarlıklar olur. Bu durumda uzun vadede bu pazarları kaybetmemiz kaçınılmaz olacaktır.”
Yorum Yaz