maritbet girişmaritbet
Uşak Seramik dünya markası olmayı hedefliyor!

Uşak Seramik dünya markası olmayı hedefliyor!

Seramik sektörünün önemli kuruluşlarından Uşak Seramik, sektördeki istikrarı ve kalitesi ile üretiminin yüzde 25’ini ihracata aktarıyor

 

Seramik sektörünün önemli kuruluşlarından Uşak Seramik, sektördeki istikrarı ve kalitesi ile üretiminin yüzde 25'ini ihracata aktarıyor.

Seramik sektörünün önemli kuruluşlarından Uşak Seramik, sektördeki istikrarı ve kalitesi ile üretiminin yüzde 25'ini ihracata aktarıyor. Her geçen yıl artan ihracatıyla dünya markası olma hedefine bir adım daha yaklaşan firma, 40 yıldır üretim yapan fabrikasında modern teknolojiyi kullanarak, bu hedefini destekliyor. İhracata önem verdiklerini belirten Tanışlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, üretimlerinin yüzde 25'ini ihracata yüzde 75'ini ise iç piyasaya aktardıklarını söyledi. Bu yıl içinde ihracatı yüzde 35'e çıkarmaya odaklanacaklarını anlatan Tanış, “Bu amaç doğrultusunda ihracat yaptığımız ülkeler dışında Arap Baharının yaşandığı, Irak'ta daha da güçlenip, Libya, Cezayir ve Katar'da da satışlarımızı artıracağız. İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'ye iç karışıklık sonrası girebilmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Avrupa'daki ekonomik krizin sektörü olumsuz etkilediğine işaret eden Tanış, Irak'a yaptıkları yatırımlar sayesinde ciro kabı yaşamadıklarına dikkat çekti. Avrupa'daki olumsuz gelişmelerin bir bakıma firmalarına olumlu yansıdığını ve ciro artışı da yakaladıklarını savunan Tanış, “2012'de ihracat satışlarımızı 2.5 milyon dolar oranında artırdık. Biz ekonomik krizin daha az yaşandığı Kuzey Avrupa ülkelerine önem vererek, söz konusu artışı sağladık” dedi.

“Teknolojide yeterliyiz”

Uşak Seramik olarak üretim ve teknoloji anlamında ileri düzeyde bir alt yapıya sahip olduklarını belirten Tanış, “Günden güne büyüyen ve bir dünya markası olma yolunda büyük adımlar atan bir gurup haline geldik. Kalite, tasarım, sürekli yenilik, hizmet ve teknolojik altyapılarımızın güncelliği global pazardaki yerimizi belirliyor. Eskiden bir model 10 yıl süreyle satılabilirdi. Bugün bu sürenin bir yıla düştüğünü görüyoruz. Dolayısıyla Ar-Ge ve Ür-Ge konularında sürekli yenilik ve gelişim içindeyiz. Stoğumuz neredeyse sıfır noktasında. Ürettiğimizin tamamını satıyoruz. Hatta bayilerimize de borçlu durumdayız. Ürün çıktıkça sevkiyatlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de seramik sektörünün dünya genelinde beğeniyle talep gördüğünü iddia eden Tanış, “Seramik sektöründe dünyada ikinci ülke konumundayız. Kalitemiz çok beğeniliyor. Ayrıca sektörün üretim malzemelerini birkaç boya dışında yüzde 95'i iç piyasadan almaktayız. Dışa bağımlılığımız bulunmuyor. Bize göre sektördeki yan sanayinin kalite anlamında daha güçlü olması gerekiyor. Bu sayede imalat aşamasının tamamında yerli ürün kullanımı söz konusu olabilecek” şeklinde görüş bildirdi.

“Sektörde arz fazlası var”

Sektörde talep fazlası değil arz fazlası olduğuna işaret eden Durmuş Tanış, “ O halde tercih edilebilmek için beğeni ve satın alma parametrelerine göre şekillendirmeliyiz. Yapıları sürekli iyileştirmek durumundayız” dedi. Uşak Seramik'in hem iç hem de dış pazarda agresif pazarlama yaparak, marka bilinirliliğini artırdığına vurgu yapan Tanış, bu amaçla daha çok kaliteli üretim ve daha çok istihdam için programlar yaptıklarının bilgisini verdi. Şu an yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Tanış, şunları kaydetti:

“Fabrikamızın Ar-Ge ve ürün geliştirme kısmında yeni nesil koleksiyonlar için demolar yapıyoruz. Yeni ve çok farklı ürünleri pazara hazırlıyoruz. Ayrıca daha kaliteli üretim için teknoloji ve bilgi birikimimizi geliştirip, her üretimde bir öncekine göre, daha yüksek standartlarda iş çıkarıyoruz. Bünyesinde bin kişiyi istihdam eden ve yılda 18 milyon metrekare seramik imal eden firmamızı dünya markası yapmak için etkin pazarlama faaliyetlerimiz de aralıksız sürüyor.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uşak Seramik dünya markası olmayı hedefliyor!
  • 04.03.2013 15:20

Uşak Seramik dünya markası olmayı hedefliyor!

Seramik sektörünün önemli kuruluşlarından Uşak Seramik, sektördeki istikrarı ve ...

Uşak Seramik 45 milyon liralık üç gayrimenkulünü kredi için ipotek ettirdi!
  • 20.02.2013 08:49

Uşak Seramik 45 milyon liralık üç gayrimenkulünü kredi için ipotek ettirdi!

Uşak Seramik, Uşak Banaz ilçesi Gedikler Köyü’nde yer alan üç taşınmazını kredi ...

Uşak Seramik’in gayrimenkulleri üzerindeki ipotekler kalktı!
  • 13.02.2013 08:25

Uşak Seramik’in gayrimenkulleri üzerindeki ipotekler kalktı!

Uşak Seramik’in, TSKB lehine 1 milyon 500 bin euro ve 5 milyon lira tutarındaki ...