maritbet girişmaritbet
Utest A.Ş., 7 milyon 500 bin TL yatırımla yeni bir tesis inşa edecek!

Utest A.Ş., 7 milyon 500 bin TL yatırımla yeni bir tesis inşa edecek!

Utest AŞ Genel Müdürü Tarık Usanmaz, önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan yeni tesislerinde üretime devam edeceklerinin belirtti

 

Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrika inşaatının sürdüğünü söyleyen Utest AŞ Genel Müdürü Tarık Usanmaz,  önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan yeni tesislerinde üretime devam edeceklerinin altını çizdi. Usanmaz, “Fabrika inşaatı ve arsa için toplam 7 milyon 500 bin TL yatırım gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.  Ciro olarak iş kolumuzda dünyada ilk 10 içindeyiz. Yirmi ülkede distribütörlük ağımız var. Önümüzdeki beş yıl içinde bu sayıyı 100'e çıkarmayı, sektörümüzde dünya sıralamasında da ilk üçe girmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Başta beton, çimento ve asfalt olmak üzere yapı malzemeleri test cihazları alanında 2004 yılından bu yana üretim gerçekleştiren Utest Malzeme Test Cihazları Anonim Şirketi toplamda bin 700 farklı ürün çeşidiyle sektöre hizmet sunuyor. Seri üretimin yanı sıra kalite kontrol ve Ar-Ge çalışmalarında kullanılmak üzere özel test sistemleri ve cihazlarının tasarım ve üretimi konusunda da faaliyet gösterdiklerini belirten Tarık Usanmaz,  Ankara Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 bin metrekare kapalı alanda konusunda uzman toplam 75 personelle tasarım ve üretim yaptıklarını kaydetti. 2010 yılında 4 milyon euro'luk ciroya ulaştıklarına vurgu yapan Usanmaz, şöyle devam etti:
 
“2011 yılında ise öngördüğümüz 5 milyon euro hedefini aştık. Geçen yıl ürün gamımıza yüksek teknolojili yeni cihazlar ekledik ve çalışan grubumuzu genişlettik. Ayrıca müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için şirket içi eğitimlerimize yoğunlaştığımız ve ERP projemize de başladığımız 2011, bizim için başarılı bir yıl oldu.”
 
Pazarda faaliyet gösteren çimento fabrikaları, beton üreticileri ve yapı denetim firmalarının hatırı sayılır çoğunluğunun ve üniversitelerin müşteri portföylerinde yer aldığına dikkat çeken Tarık Usanmaz, aynı şekilde üretimlerinin yüzde 50'sini ihraç ettikleri ülkelerde de yine önemli firmalarla çalıştıklarını aktardı. Usanmaz, bu doğrultuda son olarak Mardin Çimentonun Ar-Ge laboratuvarını kurduklarını dile getirdi. Kaliteli yapı malzemeleri üretiminin önemine değinen Tarık Usanmaz, deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak Türkiye'nin, yapılaşmasının sağlam temeller üzerinde olmasının büyük önem taşıdığının altını çizdi. Usanmaz, son olarak bunun kontrolünün en ileri teknoloji ile en iyi şekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Utest A.Ş., 7 milyon 500 bin TL yatırımla yeni bir tesis inşa edecek!
  • 19.11.2012 10:57

Utest A.Ş., 7 milyon 500 bin TL yatırımla yeni bir tesis inşa edecek!

Utest AŞ Genel Müdürü Tarık Usanmaz, önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan yeni ...