maritbet girişmaritbet
Vacheron Constantin Saat’in yeni butiği Nişantaşı’nda açıldı!

Vacheron Constantin Saat’in yeni butiği Nişantaşı’nda açıldı!

Başarı dolu 258 yıllık geçmişiyle saatçilik tarihine adını yazdırmış, dünyanın en eski ve en prestijli saat üreticilerinden biri olan Vacheron Constantin’in butiği Abdi İpekçi Cad. Altın Sok. No: 2/A Nişantaşı adresinde yeniden açıldı

Başarı dolu 258 yıllık geçmişiyle saatçilik tarihine adını yazdırmış, dünyanın en eski ve en prestijli saat üreticilerinden biri olan Vacheron Constantin'in butiği Abdi İpekçi Cad. Altın Sok. No: 2/A Nişantaşı adresinde yeniden açıldı.

Başarı dolu 258 yıllık geçmişiyle saatçilik tarihine adını yazdırmış, dünyanın en eski ve en prestijli saat üreticilerinden biri olan Vacheron Constantin'in butiği yeniden açıldı. Abdi İpekçi Cad. Altın Sok. No: 2/A Nişantaşı adresinde yer alan markanın butiğinde yeni modellerin tanıtımı yapıldı. Vacheron Constantin yetkilileri Yann Bouillonnec ve Saam-Djavaheri Saatchi'nin hazır bulunduğu açılış, Park Hyatt “The Prime” adlı restorandaki öğle yemeği davetiyle devam etti.

Cenevre'deki tarihi Vacheron Constantin Maison'un estetik değerlerine sadık kalınarak dekore edilen butik sıcak ve rahat bir atmosfere sahip. Gözalıcı mimarisi, ahşap ve deriyle tamamlanan şık dekorasyonuyla güven duygusu veren, huzurlu bir ortam yaratılmış.

Duvarları kaplayan beyaz deri detaylar, yerdeki ithal mermerler ve iç mekanı dışarıdan tamamen izole eden, İstanbul illüstrasyonlu buzlu camlarla butik özgünleştirilmiş.

Açılışta, Métiers d'Art, Malte Tourbillon, Patrimony Traditionnelle, Patrimony Contemporaine Lady ve Malte Tourbillon koleksiyonlarından yeni modeller tanıtıldı.

Saat yapımevinin Métiers d'Art koleksiyonu, artık unutulmuş, çok eski zamanlara ait zanaatçılığı sürdürerek farklı dönemleri biraraya getiriyor. Métiers d'Art koleksiyonunda yer alan saatler geçmiş, bugün ve geleceğin kesişme noktasında yer alıyor.

Patrimony koleksiyonu, Vacheron Constantin genlerinin, mirasının, yıllar boyu sabırla edinilmiş bilginin bir ifadesi. Ebedi klasisizmi, yuvarlak kasası, mütevazılığı ve şıklığıyla en geleneksel saatçilik örneğinin saygıdeğer bir temsilcisi. Malte Tourbillon, fıçı kasa formu “Tonneau”nun 100. yılı sebebiyle Vacheron Constantin'in çağdaş bir yorumu.

Türkiye'nin İsviçre saatçiliğiyle ilk ticari ilişkisi 16.yüzyılda başlamış. Bu dönemde, bir grup Cenevre'li saatçi Galata'ya yerleşmiş. 1817 yılında, Vacheron Constantin 6 adet saatten oluşan “ à la Turque” adlı bir seri üretmiş. Bu siparişin ardından, 1900 ve 1938 yılları arasında Konstantinopolis'li tüccarlar ve özel müşteriler için devamlı olarak saat üretmeye başlamış. 1999 yılında, Osmanlı imparatorluğunun 700. yılı sebebiyle “Ottomane” adlı, kadranında Sultan Süleyman'ın turasının yer aldığı  limitli seri tasarlanmış. Vacheron Constantin, tarihi İstanbul şehrinde yaklaşık 2 asırdan beri mevcudiyetini korumaktan dolayı gururlu.

Her modeli, her makinesiyle farklı dönemlere damgasını vurmuş olan Vacheron Constantin'in kendi tarihçesi saat endüstrisinin tarihçesiyle paralel gidiyor ki bu da saatçinin estetik olduğu kadar teknik yaratıcılıktaki başarısını tescilliyor.

VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vacheron Constantin Saat’in yeni butiği Nişantaşı’nda açıldı!
  • 16.05.2013 16:34

Vacheron Constantin Saat’in yeni butiği Nişantaşı’nda açıldı!

Başarı dolu 258 yıllık geçmişiyle saatçilik tarihine adını yazdırmış, dünyanın e ...