Vefa Group, Vekon markasıyla IDME Afet Yönetim Fuarı’na damga vurdu!
Vefa Group markası Vekon, 22-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen IDME Afet Yönetim Fuarı’nda yıl ortasında piyasaya sunduğu Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile yerini aldı
Vefa Group markası Vekon, 22-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen IDME Afet Yönetim Fuarı'nda yıl ortasında piyasaya sunduğu Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile yerini aldı. Afet sonrası barınma başta olmak üzere acil konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirilen yaşam üniteleri, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Vekon, 22-24 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Afet Yönetim Fuarı'na Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile katıldı. Dünyada ve Türkiye'de bir ilk olan ve Nisan ayında piyasaya sunulduktan sonra büyük ilgi gören Süper Pratik Yaşam Üniteleri, fuarda da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, şantiye ve benzeri durumlardaki konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirilen Süper Pratik Yaşam Üniteleri; Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı üründen oluşuyor. Farklı alanlardaki kullanımları ile barınma ihtiyacına hızlıca cevap veren ve katlanabilir özelliğe sahip olan Süper Pratik Yaşam Üniteleri altyapı ve üstyapısı hazır olarak da tasarlandı.
Acil konaklama ihtiyacına hızlı ve güvenli bir çözüm
Vekon Pazarlama ve Satış Direktörü Özgül Yücel, Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin en dikkat çekici özelliğinin katlanabilir olması olduğunu belirterek, ürünlerin özellikle geçici konaklama ihtiyacına bugüne kadar görülmemiş şekilde pratik ve güvenli bir çözüm getirdiğini kaydetti. Yücel, “Türkiye'de ve dünyada ilk defa Vekon tarafından geliştirilen, birbirinden farklı boyutlara ve kullanım özelliklerine sahip üniteler, kamp, şantiye, ofis, lojman, sosyal tesis binaları ve hobi evleri gibi kullanım alanları sayesinde, başta afet sonrası konaklama olmak üzere tüm acil konaklama ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde karşılıyor” diye konuştu.
Altyapı ve üstyapısı hazır
Katlanabilir yaşam ünitelerini sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarının tecrübeleri ve yönlendirmelerini de dikkate alarak altyapı ve üstyapısı hazır olarak tasarladıklarına dikkat çeken Özgül Yücel, “Van depreminden sonra kullanılan, iki odalı ve ortasında ıslak hacimli çekirdeği olan monoblok yaşam konteynerlerini geliştirerek katlanabilir yaşam ünitesi Vekonant modelini üreten Vekon, şimdi Vekonant'ı kullanarak herhangi bir altyapı yatırımına ve ek malzemeye ihtiyaç duymaksızın her bir ünitede 6 kişilik bir ailenin yaşayabileceği bir toplu yaşam alanı kurguladı” dedi.
Herhangi bir alt yapı maliyetine gerek olmadığından yeniden kurulum nedeniyle oluşan ekonomik kayıpların da önüne geçileceğini söyleyen Yücel, sözlerine şöyle devam etti: “Toplu yaşam alanlarında temiz suyun yaşam ünitelerine ulaştırılması ve atık suların boşaltılması için yapılan altyapı çalışmaları yeni geliştirdiğimiz ürün ile ortadan kalkıyor. İki farklı konsept şeklinde tasarlanan toplu yaşam alanında temiz su ve atık su depoları her bir ünitenin kendi içinde ya da merkezi bir noktada tüm ünitelerin bağlandığı büyük depolar şeklinde konumlandırılıyor.”
“Acil barınma ihtiyacı için de çözümler hazır bekletilmeli”
Tüm afetlerden sonra aynı sürecin yaşandığına işaret eden Özgül Yücel, önceden yapılacak planlamalar ile acil barınma ihtiyacı için de çözümlerin hazır bekletilmesi gerektiğini ifade etti. Yücel, “Acil Yerleşim Üniteleri'nin afetlerden önce belirlenen merkezlerde depolanması ve hızla afet bölgelerine ulaştırılması gerekir” görüşünü kaydetti.
Yorum Yaz