maritbet girişmaritbet
Vesta Mobilya yeni tesisinde üretime başladı!

Vesta Mobilya yeni tesisinde üretime başladı!

Vesta Mobilya markasıyla, proje bazlı her türlü mutfak ve banyo dolabı, genç odası, mobilya imalatı ve ofis mobilyaları yaptıklarını dile getiren Nilşen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Rahmi Şener, kullandıkları hammaddenin ağırlıklı olarak Kastamonu’da üretilen suntadan ve MDF’den olduğunu kaydetti

Vesta Mobilya markasıyla, proje bazlı her türlü mutfak ve banyo dolabı, genç odası, mobilya imalatı ve ofis mobilyaları yaptıklarını dile getiren Nilşen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Rahmi Şener, kullandıkları hammaddenin ağırlıklı olarak Kastamonu'da üretilen suntadan ve MDF'den olduğunu kaydetti.

Vesta Mobilya markalarını üretimini ve marka bilinirliğini artırmak için 2013 yılı başından itibaren Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni tesislerine taşındıklarını belirten Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kastamonu OSB'de yaklaşık 32 bin metrekarelik alanda 25 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu alanın 3 bin 500 metrekaresi kapalı geri kalan bölümü de ileriki dönemlerde yapacağımız yatırımlar için ayrıldı.

Ayrıca bu alan içerisinde bir de showroom olmasını planlıyoruz. Yeni tesisimizde üretimin kapasitemiz ürün gamı ile doğru orantılı şekilde yükselecek.

Tesislerin üretim kapasitesi yeni makine yatırımları ile birlikte yüzde 40 artacak.

“İhracatta öncelikli hedef İran,Irak"

Ürünlerinde kullandıkları tüm malzemelerin birinci sınıf malzeme olduğunu vurgulayan Şener, fireli veya defolu malzeme kullanmadıklarını dile getirdi.

Kaliteli ürün kullanımının pazardaki rekabet gücünü artırdığını ancak kar marjlarının düştüğünü söyleyen Şener, “Geçen ay aldığımız bir kararla banyo dolapları üzerinde yoğunlaşacağız.

75, 80, 90 ve 120 santimetrelik banyo dolaplarında seri imalata geçmeyi planlıyoruz.

Diğer ürünlerimizi de normal üretim sürecinde üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Gelecek dönemlerde projeleri arasında masif ahşaba yönelik fırınlama tesisi ve tomruk ebatlama tesisi bulunduğunu kaydeden Şener, bu yatırımları için yaklaşık 500 bin TL'lik yatırım yapacaklarını belirtti.

İhracatta ise pazar araştırması içinde olduklarına değinen Şener, yurtiçinde de sosyal tesislerin dolap ihtiyaçlarına yönelik pazar araştırması yaptıklarını belirtti.

Ürünlerini belirli bölgelerde bayilikler vererek daha önceki satış politikalarından farklı bir yol izleyeceklerini aktaran Şener, İhracat anlamında da önemli adımlar atacaklarını aktardı.

Özellikle komşu ülkeler, İran ve Irak ağırlıklı olmak üzere Hindistan ve Avrupa ülkeleri ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Şener, “Yeni fabrikamız ile birlikte 2013 yılındaki öncelikli hedefimiz ihracata ağırlık vermek olacak” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vesta Mobilya yeni tesisinde üretime başladı!
  • 13.06.2013 13:01

Vesta Mobilya yeni tesisinde üretime başladı!

Vesta Mobilya markasıyla, proje bazlı her türlü mutfak ve banyo dolabı, genç oda ...