maritbet girişmaritbet
Vinola Ev Gereçleri bayiliklerle büyüyecek!

Vinola Ev Gereçleri bayiliklerle büyüyecek!

Ankastre mutfak pazarına Vinola markasıyla bu yıl giriş yapan Vinola Ev Gereçleri, önümüzdeki yıl yeni mağaza ve bayiliklerle faaliyet gösterdiği bölgeleri genişletecek

Ankastre mutfak pazarına Vinola markasıyla bu yıl giriş yapan Vinola Ev Gereçleri, önümüzdeki yıl yeni mağaza ve bayiliklerle faaliyet gösterdiği bölgeleri genişletecek.

Ankastre pazarındaki faaliyetlerine Vinola markasıyla bu yıl başladıklarını açıklayan Vinola Ev Gereçleri Genel Müdürü Burak Altınay, yılın ilk çeyreğinde bayi ağlarını genişletip yeni satış noktalarını bünyelerine kattıklarını kaydetti. Önümüzdeki yıl Türkiye geneline bayilikler vererek 81 ilde faaliyet göstermeyi hedeflediklerini söyleyen Altınay, “2014 yılında, toplam 1 milyon TL bütçeyle ve ikisi bayilik şeklinde olmak üzere İstanbul'da üç mağaza açacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında yer alacak bu bayilerimizden biri infocenter şeklinde hizmet verecek. İstanbul'daki yapılanmamızın yanı sıra Türkiye geneline bayilikler vererek, şu anda 68 olan bayi sayımızı da 150'ye çıkaracağız” dedi.

Geçen yıl A Desing Award yarışmasına katılarak döküm ocak ürünüyle ‘Bronz Tasarım' ödülünü kazandıklarını hatırlatan Altınay, bu anlamda markaları Vinola'nın konsept ve kurumsal kimlik çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Yeni konseptle hem yurtiçinde hem de yurtdışında bilinirliklerini artırma amacında olduklarını dile getiren Altınay, 2014 yılının ilk yarısında ayırdıkları bütçeyle markalarının ulusal medyada lansmanını yapacaklarının altını çizdi.

“Tasarımlarımızda çevreci ürünlere öncelik veriyoruz”

Ankastre ocak üretimi alanında pazardaki eksikliği tespit edip bu konudaki fizibilite çalışmalarını tamamladıktan sonra imalatlarına bu yönde ağırlık verdiklerini dile getiren Burak Altınay, bu konuda yatırım yaparak ankastre ürün imalatına başladıklarını aktardı. Altınay, imalatını yaptıkları ankastre ürünlerle OEM (Orijinal ürün üreticisi) pazarına giriş yaptıklarını kaydetti. Ankastre mutfak sektörünün Ar-Ge çalışmalarına ciddi anlamda yatırım yaptığına dikkat çeken Altınay, piyasada bulunan pek çok markayla rekabetin yaşandığı günümüzde başarılı olmak için yenilikleri yakından takip ettiklerini vurguladı. Ayrıca müşteri beklentilerine göre çevreye duyarlı ve tasarım ağırlıklı ürünler ürettiklerinin altını çizen Altınay, sektörde enerji verimliliği ile tasarımın yükselen trendler arasında yer aldığını söyledi. Tüketicilerin küresel ısınma, yetersiz enerji kaynakları konusunda giderek bilinçlendiğini anlatan Altınay, “Artan bilinçle insanlar satın alımlarında artık su ve enerji tasarrufu gibi özellikleri olan ürünlere yöneliyor. Dolayısıyla gelecek dönemde çevreye duyarlı, dönüşümlü ürünler ile tasarım olarak farklılaşan ürünler ön plana çıkacak. Firma olarak biz de tasarımlarımızda kullanıcı dostu ürünlere öncelik veriyoruz. Bu çerçevede Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ile işbirliğine başladık. Devam eden çalışmaların tamamlanması sonrasında tasarımları fark yaratan ilk üç kişiye maddi ödülün yanı sıra, ürünlerinin 2014 Vinola kreasyonunda yer alması şansı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yurtdışından gelen talepleri değerlendiriyor

Merzifon'da 1994 yılında Plasform adıyla plastik enjeksiyon baskısıyla faaliyete başladıklarını hatırlatan Burak Altınay, şu anda 15 bin metrekaresi kaplı olmak üzere toplam 35 bin metrekarelik alana sahip üretim tesislerinde 200 kişiyle faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Bu yıldan itibaren Vinola markası ve firmasıyla iç ve dış ankastre pazarlarında önemli bir aktör olma yolunda faaliyetlerine devam ettiklerinin altını çizen Altınay, yurtdışında ve Ortadoğu pazarında Vinola markasıyla yer almak istediklerini ve bu yönde gelen talepleri değerlendirdiklerini açıkladı. Şu anda 21 ülkeye ankastre ürün ihracatı yaptıkları bilgisini veren Altınay, bu ülkeleri Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Filistin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, Kazakistan, Libya, Litvanya, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Ukrayna şeklinde sıraladı.

“Her yıl %15 büyüyen pazardan pay almayı hedefliyoruz”

Türkiye'de ilk olarak 1990'ların başında görülmeye başlanan ankastre ürünlerin büyük bir hızla çoğaldığına dikkat çeken Burak Altınay, bugün ankastre ürünlerin mutfak ürünleri pazarından yüzde 17 oranında pay aldığının bilgisini verdi. Altınay, ankastre ürünlerin sektörde yakaladığı bu büyümenin Avrupa'nın aksine, pazarın Türkiye'de doymamış olmasından kaynaklandığını söyledi. Ayrıca ankastre ürünleri pazarının büyümesinde etki olan bir diğer önemli noktanın tüketicilerin modern ev anlayışına olan ilgisinin yeni konut projeleriyle daha da artması olduğunu ifade eden Altınay, “Küçülen mutfaklarda yer tasarrufu arayışı ve ankastre ürünlerine yönelik reklam kampanyalarının artış göstermesi eklenebilir. Ayrıca yeni konutlaşmanın etkisi ile toplam potansiyel pazar her yıl yüzde 10 ila yüzde 15 oranında büyüyor. Vinola olarak biz de ankastre ürün grubumuzla bu büyümeden pay almayı hedefliyor ve çalışmalarımıza bu yönde hız veriyoruz” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vinola Ev Gereçleri bayiliklerle büyüyecek!
  • 19.09.2013 14:07

Vinola Ev Gereçleri bayiliklerle büyüyecek!

Ankastre mutfak pazarına Vinola markasıyla bu yıl giriş yapan Vinola Ev Gereçler ...