maritbet girişmaritbet
Yalıtek, dış cephe ürünleriyle kapasitesini artırmayı hedefliyor!

Yalıtek, dış cephe ürünleriyle kapasitesini artırmayı hedefliyor!

Fugalı ısı yalıtım levhası, söve ve diğer dış cephe aksesuarları üreten Yalıtek, yeni ürünlerle piyasa payınının yanı sıra, üretim ve istihdam kapasitesini de artırmayı hedefliyor

Fugalı ısı yalıtım levhası, söve ve diğer dış cephe aksesuarları üreten Yalıtek, yeni ürünlerle piyasa payınının yanı sıra, üretim ve istihdam kapasitesini de artırmayı hedefliyor.

Firmanın 2009 yılında Tokat OSB'de bin 500 metrekare kapalı olmak üzere toplam 6 bin metrekare alanda faaliyete başladığını anlatan Yalıtek'in sahibi Hasan Özcan, günlük 500 metrekare panel ve bin metre söve üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Özcan, geçen yılın ikinci yarısının iş yoğunluğu açısından olumlu geçtiğini, üretim sürekliliği sağladıklarını ve 400 metrekare kapasiteli kurutma fırını kurduklarını anlattı. Piyasa ve teknik koşullara uygun yeni marka ürün çalışmalarının yanı sıra, iç mekan dekoratif malzeme üretim çalışmalarına başladıklarını ve yüzde 25 kapasite ile çalıştıklarını ifade eden Özcan, "Yeni ürünlerle piyasa payımızı artırmak istiyoruz. Buna paralel olarak üretim ve istihdam kapasitemizi de artıracağız" dedi.

Ek tesisle çalışma sahasını yüzde 30 büyüttüklerini ve bu büyümenin devam edeceğini ifade eden Özcan, "Eps'yi çevreden soyutlamak için geri dönüşüm sistemi kurduk. Atık malzememizin tamamını eriterek hacmini minimum seviyeye düşürüyoruz. Ayrıca ek cnc tezgahı, damperli, helezan taşımalı harç karıştırma sistemini kurduk" diye konuştu. Ar-Ge çalışmalarına yeterli bütçe, zaman ve eleman ayıramadıklarını dile getiren Hasan Özcan, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılarak, teknolojik ürünleri yakından takip etmeye çalıştıklarını söyledi. Özcan, Türkiye'de ısı yalıtımının öneminin anlaşıldığını, sektördeki sıkıntının piyasanın büyük firmaların elinde olmasından dolayı küçük ölçekli firmaların rekabet etmekte zorlanması olduğunu söyledi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalıtek, dış cephe ürünleriyle kapasitesini artırmayı hedefliyor!
  • 23.06.2013 12:36

Yalıtek, dış cephe ürünleriyle kapasitesini artırmayı hedefliyor!

Fugalı ısı yalıtım levhası, söve ve diğer dış cephe aksesuarları üreten Yalıtek, ...