maritbet girişmaritbet
Yaren Mobilya cirosunu yüzde 10 artırmayı hedefliyor!

Yaren Mobilya cirosunu yüzde 10 artırmayı hedefliyor!

Üretimden satışa, montajdan satış sonrası servis hizmetine kadarki tüm faaliyetleri kendi bünyesinde gerçekleştiren Yaren Mobilya, satışlarda hedef büyüttü

Üretimden satışa, montajdan satış sonrası servis hizmetine kadarki tüm faaliyetleri kendi bünyesinde gerçekleştiren Yaren Mobilya, satışlarda hedef büyüttü. Yıllık ortalama 50 adet ankastre mutfak satan ve satışını artırmak amacıyla çalışmalarına hız veren Yaren Mobilya, önümüzdeki yıl satışlarını yüzde 10 oranında artırmayı planlıyor. Şu anda tüm Karadeniz Bölgesi'ne hizmet veren Yaren Mobilya, hizmet bölgesini genişletmek amacıyla altyapı çalışmalarını da başladı. Trabzon Çarşıbaşı'nda 2007 yılında mutfak mobilyası imalatına başladıklarını dile getiren Yaren Mobilya işletme sahibi Mustafa Bahar, 100 metrekare çalışma sahası içinde aylık ortalama 5 adet mutfak imalatı yaptıklarını açıkladı. Sipariş usulüyle faaliyet gösterdiklerini belirten Bahar, müşterilerden gelen talepler doğrultusunda istenilen ölçülerde ve modelde imalat yapabildiklerinin altını çizdi. Başta Trabzon olmak üzere çevre illere ve tüm Karadeniz Bölgesi'ne satış yaptıkları bilgisini veren Bahar, ilerleyen yıllarda diğer bölgelere de hizmet verebilmek amacıyla başladıkları altyapı çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti. Müşteri memnuniyetinin en temel prensiplerinde bir olduğunu vurgulayan Bahar, “Amacımız, zengin mobilya çeşitlerimizle, ürünlerimizdeki kalite ve satış sonrası servis hizmetimizle müşterilerimize her zaman en iyisini götürmektir. Aynı zamanda, tüm müşterilerimizden gelen talepleri ve görüşleri dikkate alarak onlara çözüm ortağı olmayı istiyoruz” dedi.

Satışlarından da bahseden ve yıllık ortalama 50 ankastre mutfak satışı gerçekleştirdikleri bilgisini veren Bahar, 2014 yılında satışlarını yüzde 10 oranında artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

“Dokunmatik ürünlere yönelik çalışmalarımız devam edecek”

Üretimden satışa, montajdan satış sonrası servis hizmetlerine kadar tüm faaliyetleri kendi bünyelerinde yürüttüklerini dile getiren Mustafa Bahar, 2012 yılını ürün gruplarına kattıkları yeni proje ve modellerlerle verimli bir şekilde geride bıraktıklarını ifade etti. Geçen yıl geliştirdikleri yeni ürün modellerini ve projelerini geliştirerek bunlardan talep gören yeni modeller elde ettiklerini açıklayan Bahar, ürün portföylerinde ankastre mutfak, İtalyan mutfak, Amerikan mutfak gibi çeşitlerin yer aldığını söyledi. Müşterilerinden kendilerine kullanışlı ve estetik olması açısından en fazla İtalyan mutfağa talep gösterdiğine dikkat çeken Bahar, “Bu modellerin yanı sıra çift açılımlı (katlanır) kapak, otomatik frenli çekmece ray sistemi ve frenli kapak menteşe sistemi çalışmaları yürütüyoruz. Bu yıl içinde de dokunmatik çekmece sistemi ve dokunmatik katlanır çift açılımlı (katlanır) kalkar kapak sistemlerine yönelik çalışmalarımız oldu. Bu yöndeki çalışmalarımıza müşterilerimden gelen talepler doğrultusunda devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Her yaptıkları proje sonrası kendilerine gelen taleplerde artış yaşandığının altını çizen Bahar, sipariş usulü çalıştıklarından dolayı daha temkinli bir şekilde yatırım yapmak durumunda olduklarını dile getirdi.

Sektörün gelişip ilerlemesi için yeni fabrika yatırımlarını ihtiyaç var

Sektörün Ar-Ge çalışmalarına yeterince bütçe ayırmadığına işaret eden Mustafa Bahar, firmaların ancak inovatif ürünlerle gelişebileceğini, sektörde kendilerini kanıtlayan firmaların da yaptıkları inovatif çalışmalar sayesinde başarılı olduklarını belirtti. Ankastre mutfak sektörü bakımından Avrupa ülkelerinin Türkiye'den daha ileride olduğunu dile getiren Bahar, ancak aradaki farkın ise çok fazla olamadığını çokta fark olmadığını ifade etti. Ankastre mutfak sektörün gelişip ilerleye bilmesi için öncelikle yeni çıkan imalat makinelerinin tedarik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahar, ayrıca gelişmiş iş sahası imkânının yaratabilmesi ve yeni fabrikaların kurulması gerektiğini söyledi. Bahar, sektörün ancak bu şekilde ilerleme kaydedebileceğini kaydetti. Sektörde yaşadıkları sorunlara da değinen Bahar, temel sıkıntılarının başında yasal düzenlemeden dolayı çırakların yetişememesi olduğunu savundu. Bunun yanı sıra mesleki okullardan daha fazla stajyerin önemine dikkat çeken Bahar, bu durumun hem firmalara hem de eğitim gören öğrencilere önemli katkılarının olacağını söyledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaren Mobilya cirosunu yüzde 10 artırmayı hedefliyor!
  • 24.09.2013 17:21

Yaren Mobilya cirosunu yüzde 10 artırmayı hedefliyor!

Üretimden satışa, montajdan satış sonrası servis hizmetine kadarki tüm faaliyetl ...