maritbet girişmaritbet
Yaşar Holding DYO Boya Fabrikaları'nı yaşatmak için güvence verdi!

Yaşar Holding DYO Boya Fabrikaları'nı yaşatmak için güvence verdi!

DYO Boya Fabrikaları bağımsız denetim raporu görüş sayfasındaki sürekliliğe bağlı olarak yaptığı açıklamada, grubun içinde bulunduğu maddi zorluğu aşmak için Yaşar Holding'in taahhütte bulunduğunu dile getirdi

 

DYO Boya Fabrikaları bağımsız denetim raporu görüş sayfasındaki sürekliliğe bağlı olarak yaptığı açıklamada, grubun içinde bulunduğu maddi zorluğu aşmak için Yaşar Holding'in taahhütte bulunduğunu dile getirdi. Yapılan açıklama şu yönde:
 
Şirketimizin, 01.01.2012 - 30.06.2012 dönemine ilişkin Bağımsız Denetimi Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. a member of Pricewaterhouse Coopers tarafından yapılmış olup, söz konusu raporun görüş bölümünde 4. madde olarak aşağıdaki ifade yer almaktadır.
 
"Sonucu Etkilemeyen, Dikkat Çekilmek İstenen Husus
 
2 no'lu dipnotta belirtildiği üzere ilişikteki ara dönem özet konsolide finansal tablolar "İşletmenin Sürekliliği" ilkesi uyarınca hazırlanmıştır. Bununla birlikte, 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle geçmiş yıllar zararları 176.886.558 TL ve işletme faaliyetlerinde kullanılan net nakit 14.727.449 TL olarak gerçekleşmiş olup aynı zamanda Grup'un yabancı para yükümlülük pozisyonu 254.079.912 TL'dir. Tüm bu koşullar, Grup'un sürekliliğini devam ettirme kabiliyeti üzerinde bir belirsizliğin varlığına işaret etmektedir. Buna istinaden, Grup yönetimi, Grup'un sürekliliğini devam ettirme konusunda, 17 no'lu ara dönem özet konsolide finansal tablo dipnotunda açıklandığı üzere detaylı bir değerlendirme yapmış ve konuyla ilgili bir takım önlemler almıştır. Ayrıca, Grup'un ana ortağı durumunda olan Yaşar Holding A.Ş., Grup'un mali yapısının güçlenmesi, Grup'un mevcut olan ticari ve ticari olmayan borçlarını ödemekte herhangi bir güçlükle karşılaşmaması ve ödemelerini zamanında gerçekleştirmesi için Grup'a gerekli kaynak ve desteğin sağlanacağını taahhüt etmiştir."
 
DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
 
Hüseyin Belibağlı/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz