maritbet girişmaritbet
Yaşarlar Grup, Afyon’a termal otel ve sera yapacak!

Yaşarlar Grup, Afyon’a termal otel ve sera yapacak!

Turizm ve tekstil alanında faaliyet gösteren Yaşarlar Şirketler Grubu, Afyon Sandıklı'ya termal otel ve sera yatırımına hazırlanıyor

 

Turizm ve tekstil alanında faaliyet gösteren Yaşarlar Şirketler Grubu, Afyon Sandıklı'ya termal otel ve sera yatırımına hazırlanıyor. Şirkte, Sandıklı'da yaklaşık 60 milyon TL'lik bir yatırımla termal otel inşa edecek. Yine Sandıklı'da yaklaşık 18 milyon TL'lik yatırımla 150 dönümlük termal sera kuracak . 1974'te tekstille faaliyetlerine başlayan Yaşarlar bünyesinde Yaşar Turizm Yatırımları ile Prestij Mensucat AŞ bulunuyor. 2012'yi 65 milyon TL ciro ile kapatmaya hazırlanan,

2013 cirosunda ise yüzde 10 artış öngören grubun lokomotif şirketi Yaşar Turizm Yatırımları, Antalya'da 5 otelle faaliyet gösteriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, termal yatırımını memleketleri Afyon'a yapacaklarını, arazi satın aldıklarını belirtti. Termal turizm sektöründe ülkenin en verimli kaplıcalarına sahip olan Sandıklı'da kaliteli birçok tesis bulunduğunu dile getiren Yaşar, 38 yıllık tecrübeleri ile bu tesisler arasına katılacaklarını vurguladı. Önümüzdeki yıl yine Sandıklı'da yaklaşık 18 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip termal sera kuracaklarına da dikkati çeken Yaşar, 180 dönümlük arazinin 150 dönümünü kapatacaklarını ve projeyi yılsonuna kadar tamamlayacaklarını vurguladı.

Yüzde 80 ihracat

Ahmet Yaşar, Prestij Mensucat'ın 1994'ten bu yana Bursa Demirtaş OSB'de döşemelik kumaş ve otel perdesi ürettiğini anlattı. Prestij Mensucat'ın yıllık 1 milyon 200 bin metre kumaş üretim kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Yaşar, "2 milyon dolarlık yatırımla kadife üretimine de başladık. Yıllık kadife kumaş üretim kapasitemiz 720 bin metredir. 8 bin metrekare kapalı alanda 180 çalışanla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi. Üretimin yüzde 80'ini başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran gibi sınır komşularına, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihraç ettiklerini söyleyen Yaşar, 8 kişilik Ar-Ge ekibiyle hem klasik hem de modem koltuklara yönelik desenler tasarladıklarını belirtti.

Prestij Mensucat olarak 2012'de geçen yıla göre yüzde 10 büyüyerek 25 milyon TL ciroya ulaştıklarını ve aynı şekilde ihracat oranında da yüzde 10 artış yakaladıklarını ifade eden Yaşar, "Önümüzdeki dönemde Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Bu doğrultuda 2 milyon 500 bin Euro'luk yatırımla makinelerimizi yenilemeyi ve kapasitemizi yüzde 10 ile yüzde 20 arasında artırmayı hedefliyoruz. 2013 ciro öngörümüzse 30-35 milyon TL civarında" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaşarlar Grup, Afyon’a termal otel ve sera yapacak!
  • 09.01.2013 11:03

Yaşarlar Grup, Afyon’a termal otel ve sera yapacak!

Turizm ve tekstil alanında faaliyet gösteren Yaşarlar Şirketler Grubu, Afyon San ...