maritbet girişmaritbet
Yaver Holding Türkiye’de 1 milyon dolarlık yatırım yapacak

Yaver Holding Türkiye’de 1 milyon dolarlık yatırım yapacak

Merkezi Almanya Nürnberg’de bulunan ve mühendislik alanında dünya çapında faaliyet gösteren YAVER Holding, Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor

2018 yılına kadar 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı planlayan Yaver Holding'in  hedefleri arasında ayrıca bilim ve teknoloji alanında eğitim verecek bir üniversite de bulunuyor. 

Dünyanın birçok ülkesinde enerji başta olmak üzere, sanayi, otomasyon, makine yapımı, altyapı ve sağlık gibi alanlarda faaliyet gösteren YAVER Holding, Türkiye'de de yatırımlara başladı. Eskişehir lokomotif fabrikasında gaz motoru üretimi, enerji alanında Batman'da yatırım, sağlık alanında İstanbul'da hastane, turizmde otel gibi yatırımlar bunlardan birkaçı.

YAVER Holding'in gerçekleştireceği önemli yatırımlarından biri de eğitim alanında olacak. İstanbul'da, Bologna Süreci ve Lizbon Stratejisi esasları dâhilinde kurulacak üniversitede uluslararası kalite ve standartlarda eğitim verilecek. Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile ilişkilendirilmiş bir eğitim-öğretim stratejisi izlenecek.

Üniversitede ağırlıklı olarak mühendislikle ilgili fakülte ve bölümlerin yanı sıra Tıp, Eczacılık ve Diş hekimliği fakülteleri, Araştırma ve Bilim Merkezi olacak.  Dünyanın sayılı üniversiteleriyle ortak programların açılacağı üniversitede eğitim hakkı kazanan öğrenciler, hazırlık yılını Almanya'da okuyacaklar. Son yılda Almanya'daki büyük şirketlerde staj görecek öğrenciler, eğitimlerinin sonunda iki diploma sahibi olacaklar, Avrupa Dil Pasaportu ve Europass belgesi alabilecekler. 

5 ülkede 450 tane yüksek mühendisi bünyesinde bulunduran YAVER Holding, bilgi ekonomisi ve bilgi toplumu olma yolunda katılımcı rolü üstlenme, akademik değişime eşlik etme, yenilik döngüsü yaratma, kilit teknoloji alanlarında ortak eğitim, bilim ve araştırma çalışmalarının bir parçası olma yolunda hızla ilerliyor.  

Finanscaddesi.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaver Holding Türkiye’de 1 milyon dolarlık yatırım yapacak
  • 19.11.2013 09:37

Yaver Holding Türkiye’de 1 milyon dolarlık yatırım yapacak

Merkezi Almanya Nürnberg’de bulunan ve mühendislik alanında dünya çapında faaliy ...