maritbet girişmaritbet
Yıldızhan Çelik Kapı, dünyaya açılacak!

Yıldızhan Çelik Kapı, dünyaya açılacak!

Aylık ortalama 600 adet çelik kapı üretimi ile sektörde önemli bir yere sahip olan Yıldızhan Çelik Kapı, 2013 yılının başından itibaren ihracat yapmaya başlayacak

 

Aylık ortalama 600 adet çelik kapı üretimi ile sektörde önemli bir yere sahip olan Yıldızhan Çelik Kapı, 2013 yılının başından itibaren ihracat yapmaya başlayacak. Firma, ihracat için Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerini gözüne kestirdi. Yakın dönemde kapasite artırımına da gideceklerini söyleyen Yıldızhan Çelik Kapı firma sahibi Hakan Oğuz, 2013 yılından itibaren dünyaya açılmak istediklerini, ilk olarak da Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine çelik kapı ihraç edeceklerini ifade etti.
 
Bunun için gerekli olan altyapı yatırımları ve fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Oğuz, amaçlarının daha önce gidilmemiş ülkelere ulaşarak, Yıldızhan markasını bu ülkelerde pazarlamak olduğunu aktardı. 2000 yılında Kayseri'de Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'nde 100 metrekarelik alanda kaynak teknolojileri üzerine üretim yapmaya başladıklarını, 2010 yılından itibaren ise bu alandaki bilgi birikimi ve deneyimlerini çelik kapı sektörüne aktardıklarını anlatan Oğuz, geçen iki yıllık zaman diliminde yakaladıkları hızlı büyüme sayesinde ihracat yapacak konuma geldiklerini söyledi.
 
Bu süre zarfında aylık 200 adet olan çelik kapı üretimini 600 adede çıkardıklarını belirten Hakan Oğuz, bu yılın sonundan itibaren ise Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni yerlerine taşınmaları ile birlikte bu rakamı iki katına çıkarmayı hedeflediklerinden bahsetti.
 
Oğuz, “2000 yılında Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'nde 100 metrekarelik alanda Yıldız Makine adıyla kaynak teknolojileri üzerine üretime başladık. İlerleyen zamanlarda sektörde belirginleştiğimizi fark eden Oerlikon firması, kendi istekleri doğrultusunda bizleri yetkili servisleri yaptı. Yaklaşık 10 yıldır bu firmanın Kayseri'de yetkili servisliğini yapıyoruz. Daha sonra ise 2010 yılında mesleğimizden gelen bilgi birikimi ve tecrübe ile çelik kapı imalatına başladık. Kaynak makinelerindeki tecrübelerimizden yola çıkarak iki yılda çok yol aldık. Bu sektörde ufkumuzu açık tutmak adına çok sayıda fuar ve yurtdışı gezisine katıldık. İlk etapta altyapıyı oluşturmamız oldukça zaman aldı. İlk yıl aylık ortalama üretimimiz 200 adet iken, gelinen noktada bu sayıyı 600'e çıkarmayı başardık.
 
Yurtiçi üretime daha çok ağırlık veriyoruz. Yurt genelinde Karadeniz ve Ege bölgeleri olmak üzere 20 ilde bayiimiz var. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 40'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yılın sonundan itibaren kapasiteyi artırmak adına Organize Sanayi Bölgesi'nde belirlediğimiz daha büyük bir alana taşınacağız. Önümüzdeki yıl ise ihracata yöneleceğiz. Özellikle Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine ulaşmak istiyoruz. Bunun için piyasa araştırması içerisindeyiz” diye konuştu.
 
Sektörde sermaye, tecrübe ve pazarlama konularında güç birliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Hakan Oğuz, bu birlikteliğin sağlanması ile sektörün daha iyi noktalara geleceğine olan inancını koruduğunu da vurguladı.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yıldızhan Çelik Kapı, dünyaya açılacak!
  • 28.11.2012 16:04

Yıldızhan Çelik Kapı, dünyaya açılacak!

Aylık ortalama 600 adet çelik kapı üretimi ile sektörde önemli bir yere sahip ol ...

İzzet Yıldızhan otel açıyor
  • 02.12.2011 14:51

İzzet Yıldızhan otel açıyor

Şarkıcı İzzet Yıldızhan, geçen yıl nisan ayında temelini attığı İzmir Çankaya'da ...