Yingli Solar, Türkiye'de açtığı ofisi ile enerji sektöründe faaliyetlerine devam ediyor!
Yingli Solar, dünyada 10 bölgesel ülke ofisinde, 11 bin çalışanı ile hizmet veriyor
Merkezi Çin'de bulunan ve dünyanın en büyük güneş panelleri üreticilerinden biri olan Yingli Solar, dünyada 10 bölgesel ülke ofisinde, 11 bin çalışanı ile hizmet veriyor. 4 gigawatt'tan (GW) fazla kurulu park ve 3 GW üretim kapasitesine sahip olan firma, Haziran 2012 tarihi itibarıyla Türkiye'de açtığı ofisi ile Türkiye enerji sektöründe faaliyetlerine başladı.
Yingli Solar Türkiye olarak, bu yıl kurulum çalışmalarına odaklandıklarını dile getiren Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, aynı zamanda pazarda 500 kilowatt (kW) altındaki projeleri gerçekleştirmek üzere pazarlama ve iletişim çalışmalarını yürüterek alt yapı hazırlıklarını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Yılın ilk dokuz ayını özellikle güneş enerjisi santralleri olmak üzere, sektörde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı kuruluşlarla görüşme yaparak geçirdiklerini ileten Kılıç, “Yaptığımız bu görüşmelerde Yingli Solar'ın dünya çapındaki deneyimlerini paylaşarak, Türkiye'de gerçekleştirilecek lisanssız güneş paneli uygulamalarının ve kurulacak olan güneş enerjisi santrallerinin anahtar teslim projelerinin nasıl hayata geçirilebileceği konusunda bilgimizi aktardık. Yingli Solar bu süreçte çeşitli ön anlaşmalara imza attı ve projeler gerçekleştirdi” diye konuştu. 2013 yılının firmaları adına çok hareketli geçeceğini düşündüğünü söyleyen Kılıç, özellikle kendi alanları olan güneş enerjisi sektöründe yatırımların hızla şekilleneceği bir dönemin yaşanacağı tahmininde bulundu.
Güneş enerjisi santralleri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yapılacak lisans başvurularının Haziran 2013 tarihinden itibaren başlayacağını belirten Kılıç, bu nedenle 2013 yılının ikinci yarısında bu alandaki yatırımların hızla artacağı ve hareketleneceğini düşündüklerini kaydetti. Türkiye'nin güneş enerjisi yatırımları için çok önemli bir pazar olduğunun altını çizen Kılıç, ülkenin coğrafi konumu sebebiyle büyük potansiyeli bulunduğunu ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verilerine göre, güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan Türkiye'nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresinin 2 bin 640 saat (günlük toplam 7,2 saat) olduğu bilgisini veren Kılıç, “Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli 380 milyar kWh/yıl gibi bir rakamla önemli potansiyele sahip. Türkiye'nin en büyük dış alım yaptığı kalem enerji, ülkemiz cari açığı kapatmak için yüzünü güneş enerjisine dönmelidir, çok kısa zamanda döneceğini de düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“Güneş ve rüzgâr alanında gidilmesi gereken çok yol var”
Türkiye'nin en büyük enerji kaynağının yenilenebilir enerji kaynakları olduğuna işaret eden Uğur Kılıç, özellikle güneş ve rüzgâr alanında daha gidilmesi gereken çok yol olduğunu söyledi. Kılıç, “Bakanlığın enerji borsası kurulmasına yönelik çalışmalarını çok önemsiyoruz. Türkiye kısa zamanda çok olumlu çalışmalara imza attı, yakın gelecekte bu gelişimin ve serbest piyasa koşullarının giderek daha da iyileşeceğine inanıyorum” dedi.
Kobiden.com
Yorum Yaz