Ytong, Türkiye ekonomisine 10 milyar dolarlık katkı sağladı!
Türkiye'nin enerji konusunda dışa bağlı olduğunu ve dış ticaret açığının yüzde 72.7'sinin enerji ithalatından kaynaklandığını söyleyen Tolga Öztoprak, Ytong'un bugüne kadar yapılarda gerçekleştirdiği enerji tasarrufuyla Türkiye ekonomisine 10 milyar dolarlık katkı sağladığını dile getirdi
Türkiye'nin enerji konusunda dışa bağlı olduğunu ve dış ticaret açığının yüzde 72.7'sinin enerji ithalatından kaynaklandığını söyleyen Tolga Öztoprak, Ytong'un bugüne kadar yapılarda gerçekleştirdiği enerji tasarrufuyla Türkiye ekonomisine 10 milyar dolarlık katkı sağladığını dile getirdi
Enerji konusunda dışa bağlı olan Türkiye'nin bu yılın ilk dört ayındaki enerji ithalatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.1 artış göstererek, 19.5 milyar dolara ulaştığım açıklayan Türk Ytong Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, dış ticaret açığının yüzde 72.7sinin de enerji ithalatından oluştuğunu söyledi. Enerji tasarrufunun Türkiye için son derece önemli olduğunu ifade eden Öztoprak, "Yapısı gereği ısı yalıtımı sağlayan Ytong, bugüne kadar yapılarda gerçekleştirdiği enerji tasarrufuyla Türkiye ekonomisine 10 milyar dolarlık katkı sağladı" dedi. Türkiye'de 19 milyonun üzerinde konut stokunun bulunduğunu ve enerjinin yüzde 40'tan fazlasının konutlarda tüketildiği bilgisini veren Öztoprak, bu konutların birçoğunda hiç yalıtım olmadığım veya yalıtımın yetersiz olduğunu dile getirdi. Türk Ytong'un kurulduğu 1963 yılından bugüne, Türkiye'de ısı yalıtımı yoluyla enerji tasarrufu sağlanması anlayışının oluşmasına öncülük ettiğini belirten Öztoprak, bu konuda ilgili standartların hazırlanması konusunda da çaba gösteren kurumların başında geldiklerini ifade etti.
Ytong'un yardım ve tavsiyeleriyle her zaman inşaat sahiplerinin, mimarların ve uygulayıcıların yarımda yer almaya devam edeceğini aktaran Öztoprak, firmalarının sektörün ihtiyaç duyacağı tüm yenilikçi ürün ve çözümleri üretmek üzere çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.
Geçen yıl yanmayan ısı plağı üretti Yapılarda ısı yalıtımı, enerji verimliliği ve çevre dostu malzeme kullanımı konularında Ar-Ge çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Tolga Öztoprak, "Bu çalışmalar sonucunda geçen yıl yalıtım sektörüne 0.05 W/mK ısı yalıtım değerine sahip Ytong Isı Yalıtım Plağı'nı sunduk. Ürünün diğer yalıtım levhalarından farklı olarak öne çıkan en önemli özelliği ise hiç yanmaz bir malzeme oluşu. Böylece yeni ürünümüzü yanmaz cephe imalatları için önemli bir çözüm olarak ülkemizle tanıştırdık" diye konuştu.
Ytong Isı Yalıtım Plağı'nın kuru birim hacim ağırlığının 140 kilogram/metreküp olduğunu ve difüzyona açık bir yapıyla nefes alan sağlıklı cephelerin elde edilmesine imkan verdiğini aktaran Tolga Öztoprak, ürünün stabil yapısıyla da performansım yıllarca sürdürebildiğini dile getirdi. Ürünün tamamen mineral esaslı ve çevre dostu bir yalıtım plakası olduğunu belirten Öztoprak, Ytong Isı Yalıtım Plağı'nın Avrupa'da 10 yıldır kendini ispatladığım, şu anda ise Türk Ytong'un Bilecik'teki fabrikasında tamamen yerli ve doğal hammaddelerle üretilerek inşaat sektörünün hizmetine sunulduğunu duyurdu. Ytong Isı Yalıtım Plağı'nın konutların dış cephe ısı yalıtımında kullanıldığında, yangın yönetmeliğine uygun ve emniyetli bir yalıtım sağladığını vurgulayan Öztoprak, ayrıca yangın güvenliğinin son derece önemli olduğu otopark ve bodrum katlardaki tavanların ısı yalıtımında ise rakipsiz bir ürün olduğunu iddia etti. Ürünlerinin Türkiye'de Akdeniz'den Marmara'ya tüm bölgelerde, dış cephe ısı yalıtımından (mantolama) teras yalıtımına, garaj tavam yalıtımından tarihi yapıların içten yalıtılmasına kadar çok farklı uygulamalarda tercih edüdiğini düe getiren Öztoprak, "Ytong Isı Yalıtım Plağı'nın önemi, Binalarda Enerji Performansı ve Yangın Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemelerle daha da artacak. Yangın güvenliği ve enerji tasarrufu bakımından sektörde önemli bir boşluğu dolduracağız" açıklamasını yaptı.
Dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin Avrupa'da bundan yaklaşık 50 yıl önce yaygınlaşmaya başladığından bahseden Tolga Öztoprak, Türkiye'de ise son 10-15 yıldır yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığım dile getirdi. Türkiye'de hızla gelişen bu alanda yerli ve uluslararası birçok şirketin faaliyette olduğuna değinen Öztoprak, sözlerine şöyle devam etti: "Son derece kaliteli malzemelerle yönetmeliklere uygun uygulamalar yapılıyor. Ancak bunun yanı sıra maalesef kuraldışı uygulamalarla can ve mal kaybına sebep veren uygulamaları da üzülerek gözlemliyoruz. Yalıtım ne kadar önemli ise bu uygulamaların doğru yapılması da aynı oranda önem teşkil ediyor. Bu konuda denetim mekanizmalarının iyi işletilmesi ve yönetmeliklere aykırı uygulamalara izin verilmemesi gerekiyor."
Dünya
Yorum Yaz