maritbet girişmaritbet
Zengin İzolasyon, bina izolasyonunda devrim yaptı!

Zengin İzolasyon, bina izolasyonunda devrim yaptı!

Zengin İzolasyon Genel Müdürü Volkan Zengin, binalara sızan suların yapılan korozyona uğratarak yük taşıma kapasitesini düşürdüğünü belirtiyor. Zengin, en ileri teknolojileri kullanarak bu soruna çözüm getirdiklerini söylüyor...

 

Binaların ömürlerini ve dayanıklılığını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerin başında su ve rutubet geliyor. Binalara sızan sular; yapıların gövde ve taşıyıcı kısımlarındaki donatıları korozyona uğratarak yük taşıma kapasitesinin düşmesine neden oluyor. Zengin İzolasyon Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Volkan Zengin, temel sisteminde su yalıtımı olmayan binanın 10 yılda taşıma kapasitesinin en az yüzde 20'sini kaybettiğini ve yapılacak yalıtımının binaların taşıyıcı sistemlerini suyun zararlı etkilerinden ve korozyondan koruyarak güçlü kalmasını sağladığını söylüyor. Volkan Zengin, yeni yapılacak binalarda ısı ve ses yalıtımından sonra su yalıtımının da zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor. 
 
Kaç yıldır sektördesiniz ve ana faaliyet alanlarınız nelerdir? 
 
Sektörde 17'nci yılımızı doldurduk. Su izolasyonları ve endüstriyel kaplamalar konusunda faaliyet gösteriyoruz. Hizmet verdiğimiz alanlar genelde mühendislik yapılarıdır. örneğin, metrolar, tüneller, otoyollar, viyadükler, büyük ölçekli AVM inşaatları, sanayi tesisleri, havuz sistemleri, teras yalıtımları, içme suyu depolarının yalıtımları gibi konular bizim su yalıtımındaki hizmetlerimizdir. Epoksi, poliüretan kaplamalarda ise genelde sanayi tesislerindeki depolama alanları, lojistik merkezleri, ilaç üretim sanayisi özellikle hijyen gerektiren gıda sanayinde zemin kaplamaları, soğuk hava depoları, araç üretim fabrikaları ve bu fabrikaların boyahane binaları, kimyasal malzeme üretim tesisleri gibi önemli hizmet alanlarımız var. 
 
Su yalıtımının faydaları ve sektörün son durumu hakkında bilgi verir misiniz? 
 
17 Ağustos depremi Türkiye'de yapı güvenliğini, eksik malzeme kullanımı ve kalitesiz işçilik gibi konuları gündeme taşıdı. Ancak yapı güvenliğini tehdit eden en önemli tehlikelerden biri olan korozyon ve korozyonun engellenmesi için gerekli olan su yalıtımı konusu gündemde yeterince yer bulamadı. Isı yalıtımı nasıl ki 2-3 yıl önce yeni anlatılmaya ve anlaşılmaya başlandıysa, su yalıtımı konusunu da devletin gündemine alıp gerekli kanunları çıkartarak, vatandaşları bilinçlendireceğini düşünüyorum. Son zamanlarda su yalıtımı konusunda toplumsal bilincin arttığını görebiliyoruz. Şartnamelerde daha çok ve titizlikle yer alan su yalıtımı detaylarının pek çok projede uygulanmasına da başlandı. Binayı ya da tesisi sudan korumayı amaçlayan su yalıtımı; dayanımı ciddi ölçüde arttırıp, bakını onarım giderlerini düşürerek ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. 
 
Kullandığınız teknolojinin özellikleri nelerdir? 
 
Biz uygulamalarımızda en ileri teknolojileri kullanmaya gayret ediyoruz. Bu konuda çok ciddi yatırımlar yaptık. Makine parkımız son derece geniş. Avrupa'yla aynı teknolojik ekipmanı ve malzemeleri kullanarak uygulama yapıyoruz. Örneğin bir tünel uygulamasında Türkiye'de sadece bizim yaptığımız ve ilk olan özel bir malzemeyle püskürtme sistemini kullandık. Sadece bir izolasyon işinde teknoloji geliştirmeniz, düşünün ki bir yer altı metrosunu 2 ay önce açtırabiliyor. Dolayısıyla Ar-Ge departmanımız sayesinde yurtdışında uygulanan ileri teknolojileri ülkemize getirebiliyoruz. Püskürtme sistemlerimizde hem işçilik hatalarını en aza indiriyoruz hem de işi son derece hızlandırabiliyoruz. Özel ekipmanlarımızla, robotlarımızla, sentetik membran sistemlerini aplike edebiliyoruz. Böylelikle günde 500 metrekare yapacağınız bir imalatı 3 bin metrekareye çıkartabiliyoruz. Bu çok ciddi işgücü kazancı demektir. Ülkemizin ekonomisine de çok ciddi katkı demektir. Bu konuda ciddi yatırımlarımız var ve bunlar devam edecek. Hatta yurtdışında kullanılmayan bir takım makine ekipmanları Türkiye'de ürettirerek o ekipmanların kullanılması sayesinde su yalıtımı uygulamalarında çok ciddi avantajları elde etmiş oluyoruz. 
 
Volkan Bey biraz da bize Ar-Ge çalışmalarınızdan söz eder misiniz? 
 
Sürekli sektörümüzle ilgili teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Çözüm ortaklarımızla birlikte yeni ürünler geliştirerek sektörde ön plana çıkıyoruz. Örneğin büyük bir otomotiv fabrikasında zemindeki forklift çizgileri, yoğun kullanım altında en geç 1 ayda yok oluyordu. Ayda bir tekrar çizgi çizilmesi gerekiyordu. Bununla ilgili yeni bir ürün ve uygulama geliştirdik ve şu anda 2 yılda bir ancak yenileme ihtiyacı hissediyorlar. Başka bir örnek; yalıtımda yüksek yerde çalışmalarda iskele kurulması gerekiyor ve bu zaman kaybı oluşturuyordu. Bunu da askılı bir sistem kullanarak aştık. Bunun için çalışanlarımıza özel dağcılık eğitimi aldırdık. Böylelikle daha hızlı üretim yapar hale geldik. Ülkemiz için yeni denilebilecek uygulamalara ilk imzayı atan firmamız, mevsimlere göre çözümleri, isteğe göre uygulamalar, kesin müdahalelerle en yüksek kalitede hizmeti, en uygun maliyetle en kısa sürede teslim ederek sektördeki farkını hissettirdi. 
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zengin İzolasyon, bina izolasyonunda devrim yaptı!
  • 07.01.2013 14:59

Zengin İzolasyon, bina izolasyonunda devrim yaptı!

Zengin İzolasyon Genel Müdürü Volkan Zengin, binalara sızan suların yapılan koro ...