maritbet girişmaritbet
Kadınlar Google'da en çok ne arıyor

Kadınlar Google'da en çok ne arıyor

Uçan Süpürge Derneği'nce düzenlenen çalıştayda kadınların 'Google'dan ücretsiz eğitim istedi

Uçan Süpürge Derneği'nce düzenlenen 'İç Anadolu Bölgesi Kadın Örgütleri Çalıştayı'nda kadın sivil toplum kuruluşları pek çok konuyu masaya yatırdı. Kadın örgütlenmelerinin önündeki sorunları tartışan kadınlar, sosyal medyayı etkin kullanabilmek için özel arama motoru 'Google'dan kendilerine ücretsiz eğitim verilmesini talep etti. Teknolojinin kullanımında da güçlenmek istediklerini belirten kadınlar, bunun kadınlar arasındaki ağı oluşturmada etkili bir araç olacağını ifade etti. Uçan Süpürge Derneğince düzenlenen 'İç Anadolu Bölgesi Kadın Örgütleri Çalıştayı'nda kadın sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimden, dayanışmanın geliştirilmesine kadar pek çok konu ele alındı. İç Anadolu'da kadın örgütlenmesinin gereksinimleri, öncelikleri ve sorunları ile kadınlar arasında iletişim, etkileşim ve dayanışmanın önündeki engeller masaya yatırıldı. İç Anadolu Bölgesi'nde kadın örgütlenmesinin belli illerde yoğunlaştığı, bazı illerde hiç kadın örgütünün bulunmadığı, finans ve insan kaynağı bulmada, bu kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamada ciddi sıkıntıları olduğu ifade edildi. Projelerin insan kaynağı eksikliğinden dolayı zor yürütüldüğü belirtilerek, kadınların yasal haklar, örgütlenmeye dair mevzuatlara karşı gerekli bilgi ve donanıma sahip olmak, bilgileri paylaşmak istedikleri dile getirildi.

Teknolojide de güçlenmek istiyorlar
Kadın sivil toplum kuruluşlarının teknik altyapı eksiklerinin olduğu belirtilerek, kadınların bilgisayar ve internet kullanma becerisini geliştirmek için destek bekledikleri ifade edildi. Örgütlenme ve iletişimde gündemi en hızlı yakalayan aracın sosyal medya olduğu konusunun da ele alındığı çalıştayda, kadınların sosyal medyayı nasıl etkin kullanabileceklerine, bilgisayar ve internet aracılığıyla kadınlar arası ağ oluşturmadan daha fazla yararlanmak istediklerine dikkat çekildi.

Dünyada en yaygın kullanılan özel arama motoru 'Google'a çağrıda bulunan kadınlar, Google aracılığıyla kadın örgütlerine bu konularda ücretsiz eğitimler verilmesini, kadınların teknolojide de güçlenmesine katkıda bulunulmasını talep etti.

Yüzde 71 bilgisayar eğitimi almak istiyor
Çalıştayda bilgisayar ve internet kullanımına ilişkin katılımcılara anket de düzenlendi. Anket sonuçlarına göre, yüzde 69'u derneklerinde bilgisayar, yüzde 66'ı ise internet bağlantısı olduğunu ifade etti. Yüzde 86 oranında kadın e-mail hesabı olduğunu belirtirken, büyük çoğunluğu kendilerine ait bir bilgisayar olduğunu da ifade etti. Ancak kadınların yüzde 71'i bilgisiyar ve internet becerileri konusunda temel bilgilere yönelik eğitim almak istediklerini kaydetti.
AA

Yorum Yaz