Şırnak Üniversitesi’ne ikinci kampüs kuruluyor
Ana kampüs inşaatı süren Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) bünyesinde, 2 bin 442 dönümlük hazine arazisi üzerinde ikinci kampüsün kurulması Milli Emlak Genel Müdürlüğünce onaylandı
Şerafettin Elçi Havalimanına 10 kilometre uzaklıktaki 2 bin 442 dönümlük arazi üzerinde kurulacak ikinci kampüste ziraat fakültesi açılması planlanıyor. Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, ikinci kampüs için belirlenen alanın hazine arazisi olduğunu ifade ederek, alan için yapılan başvurunun Milli Emlak Genel Müdürlüğünce onaylandığını söyledi. Şırnak'ta 116 bin metrekare alanda 19 binayı kapsayan ana kampüs inşaatının sürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Akmaz, ana kampüs inşaatı bitmeden ikincisinin de onayını aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Akmaz, Cizre ve Silopi ilçelerindeki yüksekokullarda eğitime başlandığını, İdil'de de eğitime başlanacağını anlatarak, "3 ilçede bin 500 ile 3 bin öğrenciye hitap edebilecek kapasitede 3 ayrı kampüs kurmayı düşünüyoruz. İlimizin demografik yapısına baktığımızda bunu bir ihtiyaç olarak görüyoruz" dedi.
Cizre'ye Tıp Fakültesi kurulması hedefi
Prof. Dr. Akmaz, bölgenin sağlık turizmi potansiyeline dikkati çekerek, Cizre'ye tıp ve sağlık bilimleri fakültesi kurmak istediklerini vurguladı. Eğitime 230 öğrenci ile başladıklarını bugün ise bu sayının 3 bin 300'ü aştığını ifade eden Akmaz, şöyle dedi:
"Yeni kampüslerle gelecek yıl öğrenci sayımızı 3 bin 300'den 13 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun yaklaşık 6 bini Şırnak'ta, geriye kalanların ise 3 ilçede eğitim alması yönünde planlamamız var. Üniversitemiz bünyesinde bu yıl kurulacak ziraat fakültesinin sağlayacağı eğitim desteği ile Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde özellikle arıcılık, bağcılık, hayvan yetiştiriciliği ve el sanatları ile ilgili bölümler açmayı düşünüyoruz. Bu hem il hem de üniversite için önemli bir kazanç olacak. Bugün itibarıyla 4 fakülte ve 2 yüksekokulun kuruluşu tamamlandı. Bu yıl YÖK'e başvuruda bulunarak onaylanması halinde eğitim ve sağlık bilimleri fakültelerini de açmayı düşünüyoruz. Komşu illerimizde tam teşekküllü bir hastane yok. İnşallah ileriki yıllarda Cizre'ye kuracağımız kampüste sağlık bilimleri ve tıp fakültesi de açacağız. Böylece hem bölgeye hem de Irak'tan gelen hastalara sağlık hizmeti sunabileceğiz. Silopi'de kurmayı planladığımız kampüste ise enerji kaynaklı bazı birimleri destekleyecek mühendislik bölümleri açmayı düşünüyoruz."
“Çözüm sürecini önemsiyoruz”
"Çözüm süreci sayesinde yatırımlar ve sosyal alandaki çalışmalar arttı. Çözüm sürecini önemsiyoruz" diyen Akmaz, bölgenin geçmişte en fazla sıkıntı yaşandığı yerler olduğunu belirtti.
Akmaz, 5 yıllık çalışmaları sonucu önemli aşama kaydedildiğini vurgulayarak. "Bizim 'Şırnak Üniversitesi bir ailedir' sloganımızı değiştirdik artık 'Şırnak ilimiz bir ailedir' diyoruz" ifadelerini kullandı.
AA
Yorum Yaz