maritbet girişmaritbet
Başbakan'a TOKİ'de brifing verildi!

Başbakan'a TOKİ'de brifing verildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu.Erdoğan, Pursaklar'da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi alanına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, burada Başbakan Erdoğan'a brifing verdi. Başbakan Erdoğan, daha sonra örnek dairelerde incelemelerde bulundu.

Erdoğan, yaklaşık 2,5 saat proje alanında kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesindeki bilgilere göre, Esenboğa Havalimanı protokol yolu üzerinde Keçiören, Altındağ ve Pursaklar ilçelerinde yürütülen proje kapsamında 6 bin 760 adet gecekondunun yıkılarak rekreasyon alanları ile 20 bin 500 konut 180 bin metrekarelik gölet 2 otel ve kongre merkezi, 80 bin nüfus için gerekli altyapı ve sosyal donatım tesisleri yapılması öngörülüyor. Projeye, 2005 yılında Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla başlanmıştı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz