maritbet girişmaritbet
Çeşme'ye 50 yataklı yeni bir hastane!

Çeşme'ye 50 yataklı yeni bir hastane!

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, turistik ilçeye hastaneyi TOKİ'nin yapacağını müjdeledi. Yazın nüfusu 500 bine ulaşan Çeşme'nin acil yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu kaydeden Mehmet Özkan, projenin en geç Haziran'da TOKİ Başkanlığına ulaştırılacağını söyledi. Özkan, "Hemen ardından da inşaat ihalesine çıkılacak" dedi

 

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, turistik ilçeye hastaneyi TOKİ'nin yapacağını müjdeledi. Yazın nüfusu 500 bine ulaşan Çeşme'nin acil yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu kaydeden Mehmet Özkan, projenin en geç Haziran'da TOKİ Başkanlığına ulaştırılacağını söyledi. Özkan, "Hemen ardından da inşaat ihalesine çıkılacak" dedi.
 
İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, TOKİ'nin yapacağı hastanenin özellikle yazın çekilen acil ve poliklinik hizmeti sıkıntısını gidereceğini söyledi.
 
Sağlık Bakanlığı, kışın 34 bin kişi olan nüfusu, yaz aylarında 500 bine kadar ulaşan Çeşme'ye yeni bir hastane inşa etme kararı aldı. Hastanenin bakanlık tarafından hazırlatılan projesinin, bu ay ya da önümüzdeki ay, TOKİ'ye ulaştırılacağını belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, inşaat ihalesinin de en kıza zamanda yapılmasını beklediklerini söyledi.
 
Projede acil ve poliklinik kısımlarının geniş tutulduğunu kaydeden Özkan, turistik ilçenin 12 ay boyunca ihtiyaca cevap verebileceğini kaydetti. Geçen yıl Libyalıların Çeşme'ye akın etmesiyle birlikte ilçeye yeni bir hastane yapılması gündeme geldi. İlçede uzun süredir hizmet veren 30 yataklı Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nin yeterli olmaması nedeniyle deniz yoluyla gelen hastalar için sahra hastanesi kurulması, bu konudaki çalışmaları hızlandırdı, ilçenin önde gelen isimleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, hastane ihtiyacını iletti. Çeşmeli öncülere, başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere İzmir milletvekilleri destek verdi. Ardından hastane projesinin ihalesi yapıldı. Bir taraftan hastanenin projesi hazırlanırken diğer taraftan da arazi arayışı başladı. Bakanlık, mevcut hastanenin arka kısmındaki 15 dönümlük alanı sahibinden satın aldı. Mevcut hastanenin bulunduğu 15 dönümlük arazi ve hazineden tahsisi alınan 10 dönümlük arazi ile birlikte toplamda 40 dönümlük alan temin edildi. Bu arada hastanenin 50 yataklı olarak hazırlanan projesinin, önümüzdeki yıllarda 25 yatak ilave edilerek 75 yatağa çıkabilecek şekilde hazırlanması istendi. Yeni yapılacak hastanenin tamamlanmasının ardından mevcut hastanenin de yıkılacağı kaydedildi. Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, yeni hastanenin ilçeye çok büyük kazanımlar sağlayacağını söyledi. Cenger şöyle konuştu: "Çeşme yaz aylarında çok büyük bir yoğunluğa ev sahipliği yapıyor. Bu yoğunluğa karşı sağlık alanında yetersizlik nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Yeni yapılacak hastane bu anlamda rahatlama getirecek. Ayrıca sağlık turizmi açısından buraya operasyon yapmak isteyen tur operatörleri de ilk olarak hastanelerin yeterliliğine bakıyor. Yeni hastane ile sağlık turizmine de katkı sağlanacak."
 
Sabah 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay'ın Kisecik Mahallesi'nde depremzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor
  • 22.07.2024 15:25

Hatay'ın Kisecik Mahallesi'nde depremzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'nde depremzedeler için inşa edi ...

TOKİ taksit artış oranı yüzde 24 olarak belirlendi
  • 18.07.2024 10:44

TOKİ taksit artış oranı yüzde 24 olarak belirlendi

TOKİ aylık taksitleri, yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirlendi. ...

TOKİ'den deprem bölgesi ihalelerindeki iddialara yönelik açıklama
  • 05.07.2024 09:48

TOKİ'den deprem bölgesi ihalelerindeki iddialara yönelik açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem bölgesinde gerçekleştirilen ihalel ...

Adana'da yangından hasar görenlere konutları teslim edildi
  • 05.07.2024 09:26

Adana'da yangından hasar görenlere konutları teslim edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde 2020 ve 2021 yıllarında meydana gelen orman yangınları ...

TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama
  • 28.05.2024 09:54

TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...