maritbet girişmaritbet
Emekliler kimden ev istedi?

Emekliler kimden ev istedi?

Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Demeği, emekli ikramiyeleri peşinat kabul edilerek, emeklilere ev verilmesini istedi

Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Demeği, emekli ikramiyeleri peşinat kabul edilerek, emeklilere TOKİ'de ev verilmesini istedi.

İki demekten yapılan yazılı açıklamada, emeklilerin ekonomik ve sosyal konseyde temsil edilmesi istenerek, şu istekler yer aldı:

"Emeklilerin sendikal haklan için anayasa ve ilgili kanunlarda değişiklik yapılmalı. Emeklilerin sendika ve demekler vasıtasıyla yönetime katılmaları sağlanmalı. Emekliler için taban aylık uygulaması getirilmeli. Emeklilerin gelir ve aylıklarının artırılması toplu sözleşme ile gerçekleştirilmeli. Emekli aylık artışlarında refah payı hesaba katılmalı. Emekli ve dar gelirlilerin temel ihtiyaç maddelerine ödedikleri dolaylı vergilerin (ÖTV, KDV) oranlan düşürülmelidir. Emekli maaşları hasta ve yaşlı emeklilere ikametgahlarında ödenmeli. Sosyal Güvenlik Kurumu, bankalar ile protokol yaparak banka promosyonlarından emeklileri de yararlandırmalıdır. Emekli ikramiyeleri peşinat kabul edilerek, çalışanların emekli olduklarında TOKİ tarafından kira öder gibi ev sahibi olmaları sağlanmalı."

  • Etiketler:

Yorum Yaz