maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Sivas’a 700 bin nüfus yakışmıyor!

Erdoğan Bayraktar: Sivas’a 700 bin nüfus yakışmıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çeşitli temas ve açılışlar için Sivas'a geldi. İl protokolü tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çeşitli temas ve açılışlar için Sivas'a geldi. İl protokolü tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Burada konuşan Bakan, "Biz istiyoruz ki Sivas tarihin derinliklerinden gelen konumuyla yeni bir çehre kazansın. Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm faaliyetleriyle hem şehirlerde Sivas'ın 16 ilçesinde, hem de köylerde bir hareket yapalım." dedi.

"Sivas'a hükümetimizin verdiği önem ortada. 600 yataklı hastane inşaatı devam ediyor. Stadyum ihalesi yapıldı, o da süratle inşallah devam edecek." diyen Bayraktar, şunları söyledi: "Önümüzdeki süreçte, burada ekonomiyi canlandırmak için neler yapabiliriz, bunları zaman zaman konuşuyoruz. Sivaslı yatırımcılar buraya daha çok gelsin, yatırım iklimini geliştirmek için neler yapabiliriz, merkezde ve ilçelerde bakacağız. İstiyoruz ki Sivas'taki nüfus biraz daha artsın. 600-700 bin nüfus Sivas'a yakışmıyor. Merkez nüfusu iyi; 320 binlerde. Türkiye'de en çok köyü olan vilayetimiz o bakımdan da Sivas son derece önemli. TOKİ'nin burada 4 binin üzerinde konut çalışması oldu, merkezde ve ilçelerde."

Daha sonra belediyeye geçen Bakan Bayraktar'a burada Başkan Doğan Ürgüp tarafından şehrin imarı konusunda bilgi verildi. Başkan Ürgüp, Sivas'ta yapıların yüzde 60'ının eski olduğunu, gecekondulaşmanın ise olmadığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de Türkiye'nin birkaç şehrinin aldığı göç nedeniyle plan ve program yapmanın zorlaştığına dikkat çekerek, "İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Adana'ya hizmet Sivas gibi illerden geçiyor. Sivas gibi şehirlerde yaşam kalitesini artırdığınız oranda göç oranı azalacaktır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ürgüp, Bakan Bayraktar'a Sivas Kongresi'nin yapıldığı dönemde basılan İrade-i Milliye Gazetesi'nin sayılarının yer aldığı kitabı hediye etti. Ziyaretin ardından Bayraktar ve beraberindeki heyet, İl Jandarma Komutanlığı'na geçerek helikopterle şehir turu attı.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...