maritbet girişmaritbet
Gaziantep’te İpek Yolu üzerindeki Şirehan Hotel kapılarını açtı!

Gaziantep’te İpek Yolu üzerindeki Şirehan Hotel kapılarını açtı!

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve dünyanın en büyük kervan saray oteli olarak bilinen tarihi Şirehan Hotel’in yenileme çalışmaları tamamlandı

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve dünyanın en büyük kervan saray oteli olarak bilinen tarihi Şirehan Hotel'in yenileme çalışmaları tamamlandı.

Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, kapılarını konuklarına açan Şirehan Hotel'in yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Öztan, “Şirehan Hotel sahip olduğu sosyal tesisleriyle de dikkat çekerken Gaziantep ve bölgenin en büyük yemekli toplantı ve balo salonlarına sahiptir. Restorasyon çalışmalarına geçtiğimiz dönemlerde başlanan Şirehan Hotel kapılarını konuklarına açtı. İpek yolu üzerinde bulunan dünyanı en büyük kervan saray oteli olma özelliğini gösteren Şirehan Hotel sahip olduğu sosyal tesislerle de sadece Gaziantep'in değil, Ortadoğu'nun en önemli tarihi otelleri arasında ilk sıradaki yerini aldı. 1 kral dairesi, 10 özel oda ve 5 ayrı toplantı ve balo salonuna sahip olan Şirhan Hotel 2'şer bin metre kareden oluşan iki avlusuyla yaz düğünleri ve balolarıyla kokteyller için de önemli bir mekan olma özelliğini taşıyor. Gaziantepli kadınların 5 çaylarında buluşma noktası olması yönünde de iddialı olan Şirehan Hotel gastronomi turizmi içinde önemli bir rol oynayarak, Türk ve Gaziantep mutfağının dünyaya tanıtılmasında adeta bir okul görevini görecek.” dedi.

Öztan Şirehan Hotel'le ilgili yaptığı değerlendirmesinde “Gaziantep'e vefa borcumuzu ödemek üzere üstlendiğimiz tarihi görevimizin en önemli bölümlerini başarıyla tamamladık. Tarihi Yemiş Hanı'nın restore edilerek amacına uygun olarak Sahan Restoran olarak hizmete girmesinin ardından uzun ve dikkatli süren restorasyon çalışmalarının tamamlanması ve iç mimarisinin düzenlenmesiyle Şirehan'da tamamlanarak Şirehan Hotel adı altında hizmete girdi. İlk konuklarını ağırlamaya başlayan ve şimdiden önümüzdeki dönemler için doluluk oranı en yüksek oteller arasına girmeyi başaran Şirehan Hotel sahip olduğu tarihi dokusuyla, mimari özellikleriyle ve işlevleriyle İpek Yolu üzerinde bulunan dünyanın en büyük kervansaray oteli unvanına sahiptir. Sahan Restoran ve Şirehan Hotel bir birlerini tamamlayan önemli iki mimari yapı olup günümüzdeki işlevleri de yine bu yönde tasalanmıştır. Her ikisi de Gaziantep kültür ve gastronomi turizminin dünyaya yayılmasında öncülük yapacak, özellikle konuklarımıza yöresel Gaziantep mutfağı sunulurken bu güzel yemeklerin yapımı da öğretilecektir. Okan Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversiteyle yaptığımız anlaşmalarla gerek Sahan Restoran gerekse Şirehan Hotel gastronomi turizminin okulu haline getirilecektir” dedi.

Şirehan Hotel'in özelliklerini de anlatan Öztan, “Klasik Osmanlı Mimarisinin bölgemizdeki en önemli yapıları arasında yer alan Şirehan yapılan restorasyon çalışmasıyla gelecek nesillere güvenle intikal edebilecek bir niteliğe gelmiş ve işlevine uygun olarak konaklama merkezi olarak hizmete girmiştir. 110 oda ve 200 yatak kapasitesi yanında gerek açık gerekse kapalı sosyal tesisleriyle, toplantı ve balo salonlarıyla, şehir merkezine yürüme mesafesindeki yakınlığıyla dikkat çekmektedir” diye konuştu.

Klasik Osmanlı mimarisinin günümüze gelebilmiş en önemli mimari yapıları arasında yer alan ve sahip olduğu üç ayrı girişiyle dikkat çeken Öztan, “Şirehan Hotel'in en önemli özelliklerinden biriside şehir içerisinde her yere yürüme mesafesinde yer alması. Kent merkezinde bulunan tarihi ve kültürel değerlere yakınlığı ve kültür yolu üzerindeki konumuyla önemli bir noktada yer alan Şirehan Hotel kültür turizmi için Gaziantep'i ziyaret edecek konuklar kadar, kongre turizmine de ev sahipliği yapacak. Konuklarına sunduğu birçok hizmet yanında sabah kahvaltısı ve öğle akşam yemekleriyle Türk ve dünya mutfağının en güzel menüleriyle de gastronomi turizmine öncülük yapmaya devam edecek. Gaziantep'in en önemli sıkıntılarından birisi olan salon sıkıntısına da çözüm getiren Şirehan Hotel özel olarak tasarlanan ve dünyada Ayasofya'dan sonra ilk kez Şirehan Hotel Balo Salonunda uygulanan kubbesiyle dikkat çekiyor. Bin kişilik balo salonu özellikle toplantı ve büyük yemekli düğünler için Gaziantep'in en büyük ilk ve tek mekanı olma özelliğini taşıyacak. Kapılarını konuklarına açan Şirehan Hotel dünyanın en büyük turizm şirketleriyle anlaşmalar yaparak Gaziantep'e kültür turizmi için turist gelişinde de yine liderliği üstlendi. Türk ve dünya turizm şirketlerinin adeta ilgi odağı haline gelen ve yurt içi ve yurt dışındaki tanıtımı büyük bir özenle gerçekleştirilen Şirehan Hotel'in resmi açılışının önümüzdeki günlerde sürpriz bir programla yapılacak” şeklinde konuştu.

Haber X

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep’te İpek Yolu üzerindeki Şirehan Hotel kapılarını açtı!
  • 22.04.2013 08:54

Gaziantep’te İpek Yolu üzerindeki Şirehan Hotel kapılarını açtı!

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve dünyanın en büyük kervan saray oteli olara ...