maritbet girişmaritbet
Gurbetçiye TOKl'den ev alın çağrısı

Gurbetçiye TOKl'den ev alın çağrısı

Avrupa'daki kardeşlerim gelsinler ülkelerinde 81 ilin hepsinde TOKİ konutlar yapıyor. Her yerden istifade edebilirsiniz

FRANSA'NIN Strasbourg kentinde Türk vatandaşlarına hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gurbetçileri TOKİ'den konut almaya çağırdı.

"2023 farklı bir Türkiye olacak, farklı bir İstanbul, farklı bir Ankara, farklı bir İzmir" diyen Erdoğan "Bu büyük şehirlerimiz adeta marka şehir olarak 81 vilayetimizi ayağa kaldıracak. Yeni şehirler inşa ettik. İstanbul Ataşehir yepyeni bir şehir. Bunu tamamen TOKİ yaptı. Eser ortada. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserimizle varız. Ve ben davet ediyorum. Avrupa'daki kardeşlerim gelsinler ülkelerinde 81 ilin hepsinde TOKİ konutlar yapıyor. Her yerden istifade edebilirsiniz" dedi.

Erdoğan "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü laf üreterek değil, iş üreterek kutlayacağız. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yerimizi alacağız. Hiç endişeniz olmasın. Şimdi hedef 2023'te 2 trilyon dolar milli gelir, bunu hedefliyoruz. 8 senede burayı yakaladık. İnşallah 12 sene sonra 2 trilyon dolar. Şu anda kişi başına milli gelirde 10 bin doları aştık. Şimdi hedef 2023'te 25 bin dolar kişi başına milli gelir. Buna ulaşacağız" diye konuştu.

Duble Yol projesine hayal demişlerdi...
Türkiye'de yapılan altyapı projelerine de değinen Erdoğan, 2002 sonu itibariyle 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol bulunduğuna dikkati çekerek, 8 yılda 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi. Erdoğan "Biz Afyon'dan yola çıkarken, 2002 seçimleri öncesi 15 bin kilometreyi söylediğimizde, 'Bunlar hayal hayal' dediler. Ne oldu şimdi bitti, bitiyor. Şimdi 2023'e bir 15 bin kilometre daha ilave ediyoruz" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz