maritbet girişmaritbet
İstanbul'a 4 bin 100 kapasiteli yurt!

İstanbul'a 4 bin 100 kapasiteli yurt!

TOKİ Başkanı Turan, MEB ve YURTKUR işbirliğinde modern yurt ve pansiyonlar inşa ettiklerini belirtti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayarak, 71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdiklerini, hizmete girecek yeni yurtlarla bu yıl yaklaşık 58 bin 66 öğrencinin güvenli ve konforlu bir ortamda eğitimini sürdürebileceğini söyledi.

Turan, "İdare olarak toplamda yaklaşık 71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdik. 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek 9 bin 629 kapasiteli 17 yurt ve pansiyon ile bu yıl yaklaşık 58 bin 66 öğrenci güvenli ve konforlu bir ortamda eğitimini sürdürebilecek. 13 bin 208 öğrenci kapasiteli 26 yurt ve pansiyonumuzun ise inşaatı devam ediyor." diye konuştu. 

Yaşadıkları şehirlerin dışında öğrenim gören öğrencilerin öncelikli ihtiyacının barınma olduğuna işaret eden Turan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin dört bir yanında öğrencilerimizin modern ve güvenli yapılarda ikamet edebilmeleri ve öğrenimlerini başarıyla sürdürmeleri amacıyla yurtlar ve pansiyonlar inşa ediyoruz. Yaptığımız iş aynı zamanda sosyal sorumluluk gereğidir. Bu alanda samimiyetle elimizi taşın altına koyduk, yurt üretimlerine, geleceğin müreffeh Türkiyesinin şekillenmesinde bir 'memleket meselesi' olduğu bilinciyle yaklaştık. Geleceğin Türkiyesinde söz sahibi olacak, her birimizin yerini alacak ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan gençlerimiz için yaptığımız üretimleri, bu bakış açısıyla planlıyoruz ve özel önem veriyoruz."

İstanbul'a 4 bin 100 kapasiteli yurt 

TOKİ, Türkiye'nin en büyük yurtlarından birini İstanbul Maltepe'de inşa etti. 4 bin 100 öğrenci kapasiteli Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, Anadolu Yakası'nın en büyük öğrenci yaşam alanı olarak dikkati çekiyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından geçici kabulü yapılan yurda, bin 800 öğrenci yerleştirildi. 33 bin 663,5 metrekare imar alanı üzerinde inşa edilen yurdun toplam inşaat alanı 135 bin metrekare.

6 bloktan oluşan Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'nda 14 engelli odası olmak üzere toplam bin 43 oda ve KYK kullanımı için 59 depo alanı bulunuyor. Bütün bloklar, bin 300 öğrenci kapasiteli yemekhane ile 884 kişilik oturma kapasiteli kantin bölümüne bağlanıyor.

Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'ndaki bütün bloklarda toplam 3 eğitim salonu ve her katta çalışma salonları bulunuyor. Otel konforunda olan yurt, banyo-wc, giysi dolabı, kitaplık ve her öğrenciye ait çalışma masası ile mini buzdolabının bulunduğu 4 kişilik odalarla hizmet veriyor. Spor salonu, mescit, otopark gibi pek çok gereksinimin ayrıntılı olarak tasarlandığı yurt, yaklaşık 700 kişilik konferans salonu, seminer ve sanatçı odaları ile de kültür sanat faaliyeti açısından aktif olabilecek bir platform sunuyor.

Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, parsel genelindeki toplam 9 bin 300 metrekare peyzaj alanıyla da dikkati çekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor
  • 15.12.2025 17:07

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor

TOKİ tarafından Bolu Merkez Büyük Sanayi Sitesi'ndeki 988 dükkân tamamlandı. ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor
  • 10.12.2025 11:41

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor

TOKİ, 25 Aralık 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle 252 arsa satacak. ...

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu
  • 09.12.2025 17:34

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay'da incelemelerde ...

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı
  • 05.12.2025 17:34

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı

TOKİ'nin Manisa Yunusemre Akgedik Mahallesi'nde tamamladığı sosyal konutlar hak ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...